Siirry pääsisältöön

Sijoita osakerahastoihin.


Mikä on osakerahasto?

Osakerahasto on sijoitusrahasto, joka sijoittaa pääasiassa osakkeisiin. Osakerahaston tarkoituksena on tarjota sijoittajille tapa hajauttaa rahansa yhdellä sijoituksella laajaan koriin osakkeita. Rahaston kehitys on täysin riippuvaista rahaston omistamien osakkeiden kehityksestä.

Osakerahasto voi keskittyä sijoituspolitiikkansa mukaisesti esimerkiksi tiettyyn maantieteelliseen alueeseen, yrityssektoriin tai tietyn kokoisiin yhtiöihin. Rahaston salkunhoitajan vastuulla on rahaston tavoitteiden ja hallinnointistrategian perusteella valita, mitkä osakkeet sisällytetään rahastoon ja mitä ajoittain myyydään.

Osakerahastojen edut.

  • Mahdollisuus korkeampaan tuottoon kuin esim. yhdistelmärahastoista, mutta vastapainona suurempi riski.

  • Löydä omaan salkkuusi sopivat rahastot satojen tuotteiden valikoimasta.

  • Ei merkintä- eikä lunastuspalkkioita ja helppo kuukausisäästäminen.

220928_Nordnet_08_0108.jpg

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tämä sivu ei ole eikä sitä pidä tulkita sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätösten tekemistä. Rahastoesitteeseen löydät rahastoyhtiön verkkosivuilla ja KIID:n löydät rahaston yleiskatsaussivulta ja toimeksiantonäkymästä Nordnetin palvelusta.


Suosituimmat osakerahastot Nordnetissä.

Tutustu muihin rahastotyyppeihin.

Yhdistelmärahastot.

Yhdistelmärahasto sisältää yleensä sekä osakkeita että korkosijoituksia. Ajatuksena on yhdistää osakkeiden ja korkojen parhaat puolet: osakkeilla on lyhyellä aikavälillä korkea riskiprofiili, mutta pitkällä aikavälillä ne ovat tuottaneet kaikista omaisuusluokista parhaiten. Korkotuotteet puolestaan ovat historiallisesti kehittyneet osakkeita vakaammin lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä ne häviävät osakkeille.

Indeksirahastot.

Indeksirahasto on osakerahasto, joka seuraa tiettyä osakeindeksiä. Passiivisesti hoidetun rahaston ansiosta juoksevat kulut voidaan pitää alhaisina, mikä tekee indeksirahastoista suositun valinnan monelle rahastosäästäjälle.

Korkorahastot.

Korkorahasto koostuu erilaisista korkoa tuottavista sijoituksista, kuten joukkovelkakirjoista, yritystodistuksista jne. Rahaston salkunhoitajat ostavat rahaston sijoituspolitiikan mukaisesti tietynlaisia lainoja ja yleensä sijoittavat korkotuotot uudelleen kasvamaan korkoa korolle.

Usein kysyttyä aiheesta osakerahastot.