Siirry pääsisältöön

Indeksisijoittaminen.


Indeksisijoittaminen tarkoittaa sijoittamista vertailuindeksiä seuraaviin, matalakuluisiin rahastoihin. Se soveltuu niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin sijoittajille.

Sijoittajan tuotto määräytyy yleisen markkinakehityksen mukaan, koska indeksirahasto seuraa – nimensä mukaisesti – orjallisesti vertailuindeksiään. Sijoittajan saama tuotto vastaa siis yleistä markkinoiden kehitystä. Indeksisijoittaja voi valita laajasta valikoimasta indeksirahastoja ja hajauttaa sijoituksensa haluamallaan tavalla, vaikka kaikille maailman mantereille.

Indeksisijoittaminen by Rahajunnut.

Rahajunnut tekivät videon indeksisijoittamisesta yhteistyössä Nordnetin kanssa. Pyysimme indeksisijoittamisen kummisetää, #rahapodi-juontajaa Martin Paasia, kommentoimaan junnujen juttuja.

Videolla junnut kertovat, mikä korkoa korolle -ilmiöllä tarkoitetaan ja mitä rahastot ja ETF:t ovat. Lopuksi Rahajunnut antavat vinkkejä sijoittamiseen.

Mitä Martin oli mieltä junnujen ajatuksista? Katso video ja ota selvää!

Indeksisijoittaminen by Rahajunnut (feat. Martin Paasi)
Indeksisijoittaminen by Rahajunnut (feat. Martin Paasi)

Mihin kaikkeen indeksisijoittaja voi sijoittaa?

Pitkään indeksisijoittaja joutui tyytymään muutamaan tuttuun yleisindeksiin, mutta nykyään on mahdollista valita sadoista erilaisista indekseistä ja alaindekseistä. Voit sijoittaa esimerkiksi robotiikkaan, akkuteollisuuteen, uusiutuvaan energiaan, USA:n kultakaivoksiin tai vaikka terveydenhuoltosektoriin. Kokeile ETF-hakua, niin huomaat, millainen runsaudensarvi indeksisijoittajalla on nykyään käytettävissään.

Perinteisetkin yleisindeksit ovat kuitenkin säilyttäneet suosionsa, koska ne tarjoavat laajan hajautuksen eri sektoreille ja niitä seuraavat ETF:t ovat usein suosittuja ja likvidejä, eli niillä käydään paljon kauppaa. Lue lisää tunnetuista yleisindekseistä alta:


Jos tulit sivulle puhelimella, suosittelemme vaihtamaan selaimeen päälle ns. tietokonesivuston. Tällöin näet taulukoissa enemmän tietoja kustakin rahastosta. Esimerkiksi Chrome-selaimessa tämä onnistuu, kun napautat oikean yläkulman kolmea pistettä ja menusta Tietokonesivusto / Desktop site. Safari: aA > Pyydä työpöytäversio

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusvälineiden arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Suosituimmat indeksirahastot

Indeksirahastoja löytyy niin perinteisessä noteeraamattomassa muodossa kuin myös pörssilistattuina ETF-tuotteina. Alla Nordnetin asiakaskunnan suosituimmat noteeraamattomat ja noteeratut indeksirahastosijoitukset omistajamäärällä laskettuna.