Siirry pääsisältöön

Käy kauppaa ulkomaisilla osakkeilla.

Helsingin pörssi on 0,2 % maailman osakemarkkinoiden kokonaisarvosta. Hyödynnä potentiaali ympäri maailman ja hajauta salkkusi.

Ota maailman markkinat haltuun.

Helsingin pörssi muodostaa alle prosentin maailman osakemarkkinoista. 99 % sijoitusmahdollisuuksista odottaa siis sinua kotipörssimme ulkopuolella!

Nordnetin kautta voit ostaa osakkeita USA:n, Kanadan, Saksan ja muiden Pohjoismaiden pörsseistä samaan tapaan kuin Helsingin pörssistä. Lisäksi voit ostaa puhelimitse Nordnetin meklareiden kautta osakkeita mm. Ranskan, Hollannin, Portugalin ja Belgian pörsseistä.

Kolme syytä sijoittaa ulkomaille:

 • Tasaisemmat tuotot hajautuksen ansiosta.

 • Riskien hajauttaminen.

 • Paljon uusia ja mielenkiintoisia sijoituskohteita.

"Finanssimaailman ainoa ilmainen lounas on riskien hajauttaminen maailmanlaajuisesti."

Martin Paasi, talousasiantuntija, Nordnet Suomi

Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi

Martinin kolme vinkkiä.

 1. 1

  Teknologiajätit.
  Nasdaqin teknologiapörssistä löydät alustayhtiöitä, kuten Facebook, Google ja Amazon, joilla on valtavat käyttäjämäärät ja skaalaedut.

 2. 2

  Ainoa ilmainen lounas.
  Hajauta riskejä. Finanssimaailman ainoa ilmainen lounas on riskien hajauttaminen maailmanlaajuisesti, mieluiten myös eri omaisuusluokkien kesken.

 3. 3

  Pysy strategiassa.
  Voit seurata megatrendejä, kuten tekoäly, esineiden internet ja kaupungistuminen, mutta pysy ennen kaikkea sijoitusstrategiassasi ja rakenna salkkusi ennalta määrittelemäsi suunnitelman mukaisesti.

Miksi Suomen ulkopuolelle kannattaa sijoittaa?

Ennen kaikkea hajauttamishyötyjen takia. Sijoittamalla Pohjoismaiden pörsseihin, puhumattakaan Saksasta tai Pohjois-Amerikasta, saat salkkuusi globaalin hajautuksen.

Jopa sijoittaminen naapurimaihin voi riittää – Pohjoismaat ovat nimittäin kuin maailma pienkoossa. Norjassa on paljon öljy- ja kalanjalostusta, Tanskassa on paljon lääkeyhtiöitä ja Ruotsissa on suuri teollisuusyrityksiä, IT:tä ja globaaleja jättiyrityksiä. Pohjoismaiset yhtiöt myös panostavat keskimäärin kilpailijoitaan enemmän kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen.

Sijoittamalla ulkomaille saat hyvän ja tasaisemman pitkän aikavälin tuoton verrattuna siihen, että sijoitat vain kotimaan pörssiin.

Kuinka löydän minulle sopivan sijoituskohteen?

Kun alat tarkastelemaan ulkomaisia osakkeita, terve itsekritiikki on paikallaan. Kysy itseltäsi, kuinka hyvin ymmärrät yrityksen liiketoimintaa ja miten pystyt tekemään muita sijoittajia parempia päätöksiä silmäilemälläsi markkinalla. Tutustu yrityksiin ja niiden liiketoimintaan, älä tee hätiköityjä sijoituspäätöksiä.

Amerikkalaiset teknologiayritykset ovat suosittuja sijoituskohteita. Sijoittaminen niihin kiinnostaa, sillä ne ovat onnistuneet kasvamaan huimaa vauhtia ja käytämme niiden palveluita itsekin jatkuvasti. Suurimmille teknologiajäteille on myös annettu oma akronyymi, FAANG, joka sisältää yhtiöt Facebook, Amazon, Apple, Netflix ja Google. Näiden yhtiöiden liiketoiminnan ytimessä on käyttäjämäärien kasvattaminen. Niillä on vahvat alustat, joille ne voivat kehittää uutta käyttäjää koukuttavaa ja palvelevaa liiketoimintaa.

Lue sijoittamisesta Ruotsiin.

Tukholman pörssissä ovat listattuina mm. H&M, Volvo, Ericsson ja ABB.

Lue sijoittamisesta Tanskaan.

Kööpenhaminan pörssissä ovat listattuina mm. Novo Nordisk, Carslberg ja Danske Bank.

Lue sijoittamisesta Norjaan.

Oslon pörssissä on listattuna mm. Norwegian, Orkla ja Equinor (ent. Statoil).

Lue sijoittamisesta USA:han.

Yhdysvalloista löydät Applen, Googlen, Coca-Colan ja monet muut maailman tunnetuimmat brändit.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Uutta Nordnet Blogissa.

Alla uusia blogikirjoituksia, podcasteja ja videoita säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen.

Seuraavista linkeistä voit siirtyä suoraan tuoreimpiin videomarkkinakatsauksiin:
• Ammattitreidaaja Jukka Lepikön katsaus
• Osakestrategi Jukka Oksaharjun katsaus

Usein kysyttyjä kysymyksiä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki