Siirry pääsisältöön

Käy kauppaa
ulkomaisilla osakkeilla.

Helsingin pörssi on 0,2 % maailman osakemarkkinoiden kokonaisarvosta. Hyödynnä potentiaali ympäri maailman ja hajauta salkkusi.

Ota maailman markkinat haltuun.

Helsingin pörssi muodostaa alle prosentin maailman osakemarkkinoista. 99 % sijoitusmahdollisuuksista odottaa siis sinua kotipörssimme ulkopuolella!

Nordnetin kautta voit ostaa osakkeita USA:n, Kanadan, Saksan ja muiden Pohjoismaiden pörsseistä samaan tapaan kuin Helsingin pörssistä. Lisäksi voit ostaa puhelimitse Nordnetin meklareiden kautta osakkeita mm. Ranskan, Hollannin, Portugalin ja Belgian pörsseistä.

Kolme syytä sijoittaa ulkomaille:

 • Tasaisemmat tuotot hajautuksen ansiosta.
 • Riskien hajauttaminen.
 • Paljon uusia ja mielenkiintoisia sijoituskohteita.

Pohjois-Amerikan pörssistä voit ostaa teknologiajättejä, kuten Google, Facebook, Apple ja Amazon.

Alexander Gustafsson, sijoitusvalmentaja, Nordnet Ruotsi

"Finanssimaailman ainoa ilmainen lounas on riskien hajauttaminen maailmanlaajuisesti."

Martin Paasi, talousasiantuntija, Nordnet Suomi

Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi

Martinin kolme vinkkiä.

 1. Teknologiajätit.
  Nasdaqin teknologiapörssistä löydät alustayhtiöitä, kuten Facebook, Google ja Amazon, joilla on valtavat käyttäjämäärät ja skaalaedut.
 2. Ainoa ilmainen lounas.
  Hajauta riskejä. Finanssimaailman ainoa ilmainen lounas on riskien hajauttaminen maailmanlaajuisesti, mieluiten myös eri omaisuusluokkien kesken.
 3. Pysy strategiassa.
  Voit seurata megatrendejä, kuten tekoäly, esineiden internet ja kaupungistuminen, mutta pysy ennen kaikkea sijoitusstrategiassasi ja rakenna salkkusi ennalta määrittelemäsi suunnitelman mukaisesti.

Miksi Suomen ulkopuolelle kannattaa sijoittaa?

Ennen kaikkea hajauttamishyötyjen takia. Sijoittamalla Pohjoismaiden pörsseihin, puhumattakaan Saksasta tai Pohjois-Amerikasta, saat salkkuusi globaalin hajautuksen.

Jopa sijoittaminen naapurimaihin voi riittää – Pohjoismaat ovat nimittäin kuin maailma pienkoossa. Norjassa on paljon öljy- ja kalanjalostusta, Tanskassa on paljon lääkeyhtiöitä ja Ruotsissa on suuri teollisuusyrityksiä, IT:tä ja globaaleja jättiyrityksiä. Pohjoismaiset yhtiöt myös panostavat keskimäärin kilpailijoitaan enemmän kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen.

Sijoittamalla ulkomaille saat hyvän ja tasaisemman pitkän aikavälin tuoton verrattuna siihen, että sijoitat vain kotimaan pörssiin.

Kuinka löydän minulle sopivan sijoituskohteen?

Kun alat tarkastelemaan ulkomaisia osakkeita, terve itsekritiikki on paikallaan. Kysy itseltäsi, kuinka hyvin ymmärrät yrityksen liiketoimintaa ja miten pystyt tekemään muita sijoittajia parempia päätöksiä silmäilemälläsi markkinalla. Tutustu yrityksiin ja niiden liiketoimintaan, älä tee hätiköityjä sijoituspäätöksiä.

Amerikkalaiset teknologiayritykset ovat suosittuja sijoituskohteita. Sijoittaminen niihin kiinnostaa, sillä ne ovat onnistuneet kasvamaan huimaa vauhtia ja käytämme niiden palveluita itsekin jatkuvasti. Suurimmille teknologiajäteille on myös annettu oma akronyymi, FAANG, joka sisältää yhtiöt Facebook, Amazon, Apple, Netflix ja Google. Näiden yhtiöiden liiketoiminnan ytimessä on käyttäjämäärien kasvattaminen. Niillä on vahvat alustat, joille ne voivat kehittää uutta käyttäjää koukuttavaa ja palvelevaa liiketoimintaa.

Lue lisää sijoittamisesta Ruotsiin.

Tukholman pörssissä on listattuna mm. H&M, Volvo, Ericsson ja ABB.

→ Lue lisää ja katso top-listat

Lue lisää sijoittamisesta Tanskaan.

Kööpenhaminan pörssissä on listattuna mm. Novo Nordisk, Carslberg ja Danske Bank.

Lue lisää ja katso top-listat

Lue lisää sijoittamisesta Norjaan.

Oslon pörssissä on listattuna mm. Norwegian, Orkla ja Equinor (ent. Statoil).

Lue lisää ja katso top-listat

Liity Sharevilleen.

Pohjoismaiden suurin säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkosto.

Shareville

Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Nordnetin asiakkaana sinulla on mahdollisuus käyttää automaattista valuutanvaihtoa tai avata valuuttatili viidessä eri valuutassa:

 • Ruotsin kruunu (SEK)
 • Norjan kruunu (NOK)
 • Tanskan kruunu (DKK)
 • Yhdysvaltain dollari (USD)
 • Kanadan dollari (CAD)

Valuuttatilit tarjoavat sinulle joustavuutta ulkomaiseen kaupankäyntiin ja mahdollisuuden hallita valuuttariskejä itsellesi sopivimmalla tavalla.

Huomioithan, että kun valuuttatili on aktivoitu, kaikki pörssikaupat kyseisessä valuutassa noteeratuilla arvopapereilla (ml. välityspalkkio) tapahtuvat valuuttatilin kautta. Huomioi myös, että osakesäästötilillä valuuttatilejä ei ole mahdollista käyttää, vaan siellä valuutanvaihdot tapahtuvat aina automaattisesti.

Valuuttatilin avaaminen on maksutonta. Valuutanvaihdosta ei peritä muita palkkioita kuin valuutanvaihtokulu. Valuutanvaihtokulu on 0,075 % jos valuuttatili on aktiivinen ja 0,25 %, jos et ole aktivoinut valuuttatilejä ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi.

Kulu veloitetaan Nordnetin saamasta valuuttakurssista. Toteutunut kurssi voi poiketa alustavasta valuuttakurssista.

Ostamalla ulkomaisia arvopapereita voit hajauttaa salkkusi maantieteellistä riskiä verrattuna siihen, että omistaisit vain suomalaisia arvopapereita. Voit hyötyä uusien markkinoiden, toimialojen ja valuuttojen kehityksestä.

Kansainväliseen kaupankäyntiin voi liittyä kuluja ja riskejä, jotka on hyvä tiedostaa. Kerromme niistä lisää tässä.

Valuuttariski

Käydessäsi kauppaa ulkomaisilla arvopapereilla otat valuuttariskin. Sekä osakekurssin että valuuttakurssien heilahtelu suhteessa omaan valuuttaasi vaikuttavat omistamiesi arvopaperien markkina-arvoon. Et välttämättä saa tuottoa, vaikka arvopaperin arvo nousee.

Talletustodistusten hallinnointipalkkio

Talletustodistukset (ADR & GDR) ovat arvopapereita, joilla käydään kauppaa jollain toisella markkinapaikalla kuin mikä on yhtiön varsinainen kotimarkkina. Hallinnointipalkkioita voidaan veloittaa salkusta talletustodistusten omistuksiin liittyen, ja ne veloitetaan yleensä osingonmaksun yhteydessä. Hinnastostamme löytyy lisätietoa ADR- ja GDR-maksuista. Tarkat maksutiedot voi selvittää kunkin markkinapaikan alisäilyttäjältä.

Leimavero eli Stamp Duty

Ostaessasi tiettyjä arvopapereita Iso-Britanniasta tai Ranskasta sinun tulee maksaa leimavero, jota kutsutaan myös nimellä ”Stamp Duty”. Veron määrä lasketaan prosenttiosuutena ostoon käytetystä summasta. Näet tarkempaa tietoa verosta hinnastostamme.

Hinnastoon

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.