Siirry pääsisältöön

Korkorahasto kiilasi ohi indeksirahastojen | rahastokaupankäynti 8/2023

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat elokuussa noin 37 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 28 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 70 eri rahastoyhtiöltä.

Nordnetin omat indeksirahastot ovat käytännössä aina dominoineet asiakkaidemme suosikkirahastolistaa, mutta elokuussa tapahtui jotain poikkeuksellista: korkorahasto Evli Likvidi B nousi Suomi-indeksin ohi kuukauden netto-ostetuimmaksi rahastoksi. Tulevasta tuotosta ei tunnetusti ei ole takeita, mutta viimeisten kahdentoista kuukauden aikana Evli Likvidistä on saanut vajaan kolmen prosentin tuoton, mikä päihittää useimmat talletustilikorot.

Myös Evlin High Yield -korkorahasto sekä Ålandsbankenin Green Bond– ja Lyhyt Yrityskorko-rahastot keräsivät uusia omistajia ja sijoituspääomia elokuussa. Nyt eletään selvästikin korkosijoittajan kulta-aikaa. Koska korkorahastoja on monenlaisia, suosittelen korkosijoittamisesta kiinnostuneita tutustumaan Korkosijoittaminen-sivuumme ja liittymään Korkosijoittajat-Shareville-ryhmään, jos haluat pallotella näkemyksiä parhaista korkorahastoista muiden sijoittajien kanssa.

Korkotuotteiden lisäksi trendaavien rahastojen joukossa erottuu East Capitalin Balkan-rahasto. Suomalaiset rahastosäästäjät ovat hiljattain innostuneet Balkanin markkinoista. Kirjoitin aiheesta tarkemmin viime kuun rahastoraportissa.

ETF:issä korot ja teknologia trendaavat.

ETF:issä eli pörssinoteeratuissa rahastoissa ylivoimaisesti eniten uusia omistajia kerrytti niin ikään korkotuote, iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF. Merkillepantavaa on, että tämä ETF on pitkän koron rahasto, kun taas rahastosuosikki Evli Likvidi B sisältää erittäin lyhyen maturiteetin korkoinstrumentteja.

Kun korkotaso on nousussa, parasta tuottoa tarjoavat lyhyen juoksuajan (lyhyen maturiteetin) korkorahastot sekä vaihtuvakorkoiset “floating rate”-tuotteet. Kun yleinen korkotaso taas on laskemaan päin, kiinteäkorkoiset, pidemmän juoksuajan tuotteet muuttuvat houkuttelevimmiksi. Osakesijoittajan tapaan korkosijoittajankin on siis otettava näkemystä tulevasta: onko huippu jo saavutettu vai vieläkö korkotaso nousee?

Korkojen lisäksi ETF:issä kiinnostus kohdistui Xtrackersin AI & Big Data -ETF:ään sekä iSharesin S&P 500 teknologiasektori-ETF:ään.

Elokuun 2023 trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Tuottokehitys 12 kk
East Capital Balkans A1 SEK+62 %+36 %
Ålandsbanken Green Bond ESG B+38 %+0 %
Evli Emerging Frontier B+35 %+23 %
Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko+34 %+3 %
Tuottotiedot poimittu 31.8.2023.

Elokuun 2023 trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Tuottokehitys 12 kk
iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF+72 %-21 %
Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data+9 %+25 %
iShares S&P 500 Information Technology Sector+8 %+22 %
Tuottotiedot poimittu 31.8.2023.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot elokuussa 2023:

 1. Evli Likvidi B
 2. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 3. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 4. Evli High Yield Yrityslaina B
 5. Handelsbanken Usa Indeksi
 6. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 7. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 8. Nordnet Indeksfond Norge
 9. Nordnet One Rohkea EUR
 10. Handelsbanken Eurooppa Indeksi

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t elokuussa 2023:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. Lyxor ETF EURO Cash EONIA
 4. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 5. iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF
 6. Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C
 7. iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR (Acc)
 8. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 9. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 10. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoasiakirjan löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit