Osto: Stockmann

Ostamme eksperttisalkkuumme uutena poimintana Stockmannia. Yhtiön pitkään odotettu tulosvaroitus hoidettiin viime viikolla viimein ”pois alta” ja arvostuksen painuttua rajusti näemme osakkeessa nyt hyvää potentiaalia pitkään salkkuun. Uskomme Stockmannin kärsivän edelleen lyhyellä tähtäimellä kannattavuusongelmista, mutta markkinan lyhytnäköisyys ja reagointi yhtiön kuluvan vuoden haasteisiin tarjoaa pitkäjänteiselle sijoittajalle houkuttelevan mahdollisuuden. Yhtiön strategian investointivaiheen päätyttyä on tulevina vuosina aika poimia investointien hedelmät ja nauttia vuolaasta raha- ja osinkovirrasta.

Stockmannin osakkeesta maksettiin vielä vuosi sitten lähes 30 euroa ja arvostus oli ilmeisessä kuplassa, kun sijoittajat juhlistivat Pietarin mittavan Nevski Centren –kauppakeskuksen aukeamista ja tulevaisuuden potentiaalia. Kuluvana vuonna sijoittajien ajatukset ovat kuitenkin kääntyneet päälaelleen. Huomio on keskittynyt Stockmannin kuluvan vuoden tuloskehitykseen ja sijoittajat ovat unohtaneet yhtiön tekemät laajentumispanostukset, joiden tulospotentiaalin realisoituminen alkaa vähitellen lähivuosina. Tänä vuonna Lindexin ja Seppälän tulosta rasittavat poikkeukselliset kustannusolosuhteet ja tavarataloryhmän tulosta painavat laajentumispanostukset sekä ruplan heikentyminen.

Talouden epävarmuudesta huolimatta uskomme Stockmannin pystyvän kasvattamaan tulostaan ensi vuonna. Yhtiö ennakoi pääomamarkkinapäivillään ensi vuoden Venäjän tuloksen olevan nollatasolla, mikä pelkästään toisi noin 20 mEUR parannuksen tulokseen. Lisäksi keväällä alkanut puuvillan hintakuplan puhkeaminen tukee etenkin Lindexin ja Seppälän kannattavuutta. Suojaa talouden epävarmuudelta tuo myös se, että naiset tunnetusti tekevät vaateostoksensa myös taantumassa eikä suurimman osan tuloksesta muodostavan Lindexin liiketoiminta ole siten yhtä herkkää taantumalle kuin tavarataloryhmän. Lindex esimerkiksi kasvatti vuonna 2009 liikevoittomarginaaliaan prosenttiyksiköllä lähes 12 prosenttiin.

Investointivaiheen päättymisen johdosta Stockmannin osakekohtainen vapaa rahavirta nousee lähivuosina arviomme mukaan 20-25 senttiä osakekohtaista tulosta korkeammaksi. Vuoden 2013 ennusteellamme vapaan rahavirran tuotto nousee siten nykykurssilla 14 %:iin. Tämä takaa sen, että yhtiö kykenee hoitamaan helposti nykyistä velkalastiaan sekä jakamaan voimistuvaa osinkovirtaa. Uskomme yhtiön pitävän 0.82 euron osingon ennallaan, jolloin ensi kevään osinkotuotto on siten Stockmannille vahva 6.7 %.

Emme itse omista Stockmannin osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Jonik / Foter / CC BY-SA

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit