Siirry pääsisältöön

Nordnet laajentaa sijoitusvakuutuksiin Suomessa

Nordnet aikoo tuoda markkinoille ensimmäisen täysin digitaalisen verotehokkaan sijoitusvakuutuksen, joka sisältää osakkeet, rahastot ja ETF:t sekä henkivakuutuksen. Nordnetin Norjan henkivakuutusyhtiö on jättänyt Norjan finanssivalvontaviranomaiselle ilmoituksen aikeesta perustaa yhtiön sivuliike Suomeen. Toiminta Suomessa yhtiön uudessa sivuliikkeessä käynnistyy lähikuukausien aikana.

Nordnetille henkivakuutusyhtiön sivuliike Suomeen

Nordnetillä on Norjassa henkivakuutusyhtiö Nordnet Livsforsikring AS, joka on ruotsalaisen Nordnet Pensionsförsäkring AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Nordnet toimitti joulukuussa 2022 ilmoituksen Norjan finanssivalvontaviranomaiselle (Finanstilsynet) vakuutusyhtiön sivuliikkeen perustamisesta Suomeen. Perustettava Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike on osa Norjan vakuutusyhtiötä ja vakuutusten myöntäjänä Suomessa toimii Norjan vakuutusyhtiö.

Ilmoitusprosessin odotetaan päättyvän toisen neljänneksen aikana ja toiminnan odotetaan alkavan pian sen jälkeen. Vakuutusyhtiön sivuliikkeen perustamisen syynä on Nordnetin liiketoiminnan laajeneminen Suomessa vakuutussäästötuotteisiin.

Olemme jo pitkään työskennelleet projektin parissa, ja on hienoa päästä kertomaan liiketoiminnan laajenemisesta Suomessa. Tarjoamme erilaisia eläkesäästämisen ratkaisuja jo nyt Ruotsin, Norjan ja Tanskan markkinoilla. Tavoitteemme on tarjota kaikissa maissa ns. one-stop-shop säästäjille ja sijoittajille. Sijoitusvakuutuksen lanseerauksella olemme Suomessa lähempänä tätä. Vahva digitaalinen osaamisemme antaa mahdollisuuden luoda edistyksellinen sijoitusvakuutus Suomen markkinoille.

Kaisa Alamäki vakuutusyhtiön sivuliikkeen johtajaksi

Kaisa Alamäki on nimitetty Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliikkeen johtajaksi, kun toiminta käynnistyy. Kaisa Alamäki on työskennellyt Nordnetissä jo syksystä 2022 alkaen ja aiemmin AllianceBernsteinissa Luxembourgissa ja Münchenissä sekä Mandatum Lifessa ja Nooa Säästöpankissa Helsingissä. Alamäellä on kokemusta henkivakuutus-, sijoitusrahasto- ja Private Banking -toiminnasta.

Nordnet Norjan henkivakuutusyhtiön Suomen sivuliikkeen tuleva johtaja Kaisa Alamäki

Ilmoituksen käsittely on sujunut suunnitelmien mukaan, ja meillä on ollut hyvää vuoropuhelua finanssivalvontaviranomaisen kanssa käsittelyn aikana. Ilmoitus on keväällä 2023 toimitettu myös Suomen Finanssivalvonnalle Norjan Finanstillsynetin toimesta. Viimeiset kuukaudet olemme rakentaneet organisaatiota ja sijoitusvakuutustuotetta Nordnetissä noin 100 henkilön projektitiimissä. Odotamme innolla toiminnan aloittamista ja aidosti joustavan sijoitusvakuutuksen tarjoamista sijoittajille.

Kaisa Alamäki, Nordnet Norjan henkivakuutusyhtiön Suomen sivuliikkeen tuleva johtaja

Olen erittäin innoissani saatuamme Kaisa Alamäen Nordnetin tiimiin. Löysimme heti yhteisen sävelen yhdistämällä Alamäen vahva tausta vakuutustuotteista ja Private Banking -toiminnasta Nordnetin digitaaliseen liiketoimintamalliin. Yhdessä voimme luoda jotain aivan uutta.

Markkinoille aidosti joustava sijoitusvakuutus

Nordnet aikoo mullistaa vakuutussijoittamisen avaamalla sijoitusvakuutustuotteen digitaaliseen kaupankäyntiin ja tuomalla sijoitusvalikoimaan rahastot, osakkeet ja ETF:t. Hinnoittelusta tulee kilpailukykyinen ja helppo ymmärtää.

Nordnet Sijoitusvakuutus on tuotteena sijoittajaystävällinen. Se sopii pitkäaikaiselle säästäjälle, tarjoaa ostot ja myynnit ilman välittömiä veroseuraamuksia vakuutuksen sisällä ja sisältää henkivakuutuksen. Tuotteeseen saa halutessaan myös kuukausisäästösopimuksen ja siihen tulee mahdollisuus hyödyntää luottolimiittiä.

Kaisa Alamäki

Toimme osakesäästötilit onnistuneesti markkinoille vuoden 2020 alussa, ja meillä onkin Nordnetissä jo yli 210 000 osakesäästötiliä. Kaikkia sijoittajia tili ei kuitenkaan miellytä ja palvele. Osakesäästötilin epäkohtia ovat 50 000 euron maksimiraja talletuksille ja instrumentteina vain osakkeet. Sijoitusvakuutuksen avulla voimme vastata näihin epäkohtiin ja tarjota entistä laajemmat mahdollisuudet sijoittaa verotehokkaasti.

Lue lisää Nordnet Sijoitusvakuutuksesta osoitteessa nordnet.fi/sijoitusvakuutus. Tilaa myös kirje, niin saat tietoa tietoa sijoitusvakuutuksista ja vakuutussäästämisestä.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
15 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Ruoska
Ruoska
06.04.2023 14:54

Minulla on juridinen kysymys koskien TVL 35 kohtaa 4: 1.1.2020 alkaen voimassa olleen TVL 35 b §:n säännöksen nojalla vakuutuksiin ja kapitalisaatiosopimuksiin tavanomaisesti liittyvä verotuksen lykkääntymisetu saatetaan tietyissä tilanteissa menettää.  Kaikki kapitalisaatiosopimusta, säästöhenkivakuutusta tai eläkevakuutusta koskevan sopimuksen kohde-etuutena oleville sijoituskohteille kertyneet tuotot verotetaan jos kapitalisaatiosopimuksen omistajalla tai tämän määräämällä henkilöllä on oikeus käyttää yhtä tai useampaa seuraavista sopimuksen kohde-etuutta koskevista oikeuksista: 4 oikeus tehdä kohde-etuutena olevaan varallisuuteen liittyviä toimeksiantoja tai muita kohde-etuuteen liittyviä sopimuksia vakuutusyhtiön puolesta kolmannen osapuolen kanssa. Miten olette ratkaisseet tämän ongelman niin että tämä ei aiheuta sijoittajalle veroriskiä kun kaupankäyntitoimeksiannot antaa vakuutuksenottaja digitaalisesti. Onko teillä ennakkopäätös verottajalta… Lue lisää >>

Ruoska
Ruoska
Vastaa  Ruoska
06.04.2023 14:57

Selvennyksenä vielä, vaikka vakuutusyhtiö kuuluisi samaan konsernirakenteeseen, on välittäjä esim tässä tapauksessa ilmeisesti Nordnet tulkittavissa kolmanneksi osapuoleksi kuten on tehty aiemmissa oikeuden ratkaisemissa tapauksissa joissa vakuutusyhtiö/varainhoitaja/välittäjä ovat samaa konsernia.

Ruoska
Ruoska
Vastaa  Suvi Tuppurainen
11.04.2023 09:20

Kiitos vastauksesta, kun tuote lopulta lanseerataan kuluttajille, asiakkaalla lienee mahdollisuus saada verottajan päätös nähtäväksi ennen sijoituspäätöstä koska tämän kyseisen asian kanssa on jouduttu ongelmiin aiemmin. Hieno homma jos olette löytäneet keinon jolla nämä pykälät saadaan kierrettyä, kysyntää tuotteelle on varmasti.

Joillain ulkomaisilla vakuutusyhtiöillä on hieman samansuuntainen toimintamalli jossa asiakas voit täyttää ns kaupankäyntipyynnön verkossa ja vakuutusyhtiön dealingdesk toteuttaa kaupan pyynnön mukaisesti mutta tässä on usein viivettä jopa parikin päivää.

Juha
Juha
05.04.2023 11:38

Eli osinkoja ei veroteta ennen ulosmaksua…? Eli sitten siis kuluja odotellessa! Toivottavasti ko. henkivakuutusosuus ei sitten ole hillittömän kallis, joten tätä voisi ajatella perheen henkivakuutuksena?

Emil
Emil
05.04.2023 10:19

Voinko sijoittaa myös ulkomaisiin osakkeisiin, rahastoihin ja ETF:iin?

Tiina
Tiina
04.04.2023 18:38

Voinko siirtää nykyisiä Nordnetissa olevia etf- ja rahasto-osuuksia avatessani sijoitusvakuutusta?

Vesa Tuominen
Vesa Tuominen
04.04.2023 15:00

Miten osinkoja verotetaan kuoren sisällä?

JJHS
JJHS
04.04.2023 12:12

Tuolta nordnet.fi/sijoitusvakuutus sivulta oli unohtunut teiltä se oleellisin, kaikkia kiinnostava asia. Eli minkälaiset hallinnointikulut tähän tuotteesen on tulossa?

KMS
KMS
Vastaa  Suvi Tuppurainen
09.04.2023 19:19

Entä uuden vakuutustuotteen kulurakenne? Rahastojen ja ETF:ien omat juoksevat kulut ja siihen päälle vielä vakuutuksen kulut niin jääkö sijoittajalle mitään? Kulukuorma on näiden tuotteiden suurin ongelma. Minkä veroissa säästää sen kuluissa häviää.