Siirry pääsisältöön

Kun Fortum huijattiin Uniperiin | #rahapodi 294

#rahapodi is back! Kun Miikka ja Martin jäivät kesätauolle, inflaatio oli vielä jotenkuten hallinnassa, sähkö kohtuuhinnoissa ja euro vahva. Kuinkas sitten kävikään?

Yksi puhutuimmista aiheista tällä hetkellä on kansanosake Fortumia ankkurin lailla alas vetävä kriisiyhtiö Uniper. Miksi ihmeessä Fortum vaihtoi sähköverkot Uniperiin? Kampitettiinko Fortum Uniperin omistajaksi vuotamalla tietoja keskeneräisistä keskusteluista? Mikä kaikki menikään sitten pieleen? Miksi Uniperia ei heti siivottu Fortumin strategian mukaiseksi? Olisiko kellojen jossain pitänyt soida alkuvuoden kahdeksan miljardin pääomittamistarpeen yhteydessä? Kuka hyötyy valtio-omisteisen yhtiön pyörittämisestä? Miikka ja Martin puhuvat suunsa puhtaaksi aiheesta #UniperGate – kuuntele jakso 294!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.08.2022 15:12

Fortumin Uniper ostoon epäilemättä kohdistui poliittista ohjausta. On käsittämätöntä että valtion enemmistöomisteisen yhtiön (yli 50% perusteltu Suomen huoltovarmuusroolilla) lähtee ottamaan samaista huoltovarmuusvastuuta Saksassa! Huomioiden että energia- ja turvallisuuspolitiikka ovat vahvasti kytköksissä toisiinsa, ei Uniperin ostohimo voi selittyä kuin valtiollisen tason sopimuksella. Emme voi tietää minkälaisia lupauksia Saksan valtio on voinut antaa Uniperin pilkkomisesta, joka ollut osa suunnitelmaa. Iso virhe oli yliarvioida Fortumin kyky suostutella ammattiliitot pilkkomiseen, tätä suostumusta ei turvattu ajoissa, tai oikeastaan saatu lainkaan. Hiilivoima varmasti arvostettu nollaan, mutta kaasu-tradingissä varmasti nähty arvoa, mutta siihen liittyviä riskejä ymmärtämättä. Saksan ja Venäjän keskinäisriippuvuus energiapolitiikassa on ollut salakavalasti koko Forumin strategiaa… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.08.2022 19:09

Onko sinulla jotakin todisteita väitteellesi? Minusta kyse on siitä että valto-omistaja ei ole käyttänyt omistajan ääntä kun toimiva johto on isojen bonusten toivossa tehnyt em. yrityskauppoja. Se taas johtuu siitä että valtion omistaja-ohjaus on ollut varsin kyvytön ja vastaavat ministerit eivät ole olleet tehtävänsa tasolla, kun asioista on päätetty.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.08.2022 00:36

HS 13.7.: ”Uniperin silloinen toimitusjohtaja Klaus Schäfer väitti esimerkiksi venäläislehti Kommersantissa, että Fortumin yhtiöstä tekemän ostotarjouksen takana olisi ollut Suomen valtio. Suomessa tämä kiistettiin.”

Nimetön
Nimetön
19.08.2022 22:30

Kiva kun jotkut uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Eurooppa imee meiltä kaikki rahat. Tämähän liitto alkaa olla kommunistisempi kuin Neuvostoliitto aikanaan. Taitaa olla kohtalokin lopulta sama!

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki