Kaupallinen yhteistyö Sampo Groupin kanssa

Sampo Group

Boring is good – tutustu Sampoon sijoituskohteena

Alkuun

Ajankohtaista 7.8.2019:
Sammon Q2/2019-tulos on julkaistu.

Sampo on Pohjoismaiden johtava finanssikonserni, jonka ensisijainen tavoite on luoda arvoa osakkeenomistajilleen. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Mandatum Life ja Topdanmark sekä osakkuusyhtiö Nordea.

Sammon arvonluonnin pohjana ovat erittäin kannattavat ja tasaista osinkovirtaa tuottavat liiketoiminnot. Vakuutusliiketoiminta on luonteeltaan defensiivistä; koti-, ajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää vaisummassakin taloussuhdanteessa. Hyvin johdettuna vakuutusbisneksen voi sanoa olevan tylsää, mutta hyvin kannattavaa. Myös osakkuusyhtiö Nordean tuloskehitys on ollut vuosien saatossa varsin tasaista ja tulosheilahtelut pienempiä kuin monilla kilpailijoilla. ”Boring is good”, kuten Sammossa on tapana sanoa.

Keskeisessä roolissa Sammon historiassa ovat lisäksi olleet yritysjärjestelyt. Suurena, kansainvälisesti tunnettuna ja vakavaraisena toimijana Sammolla hyvät edellytykset osallistua erilaisiin yritysjärjestelyihin, mikäli yhtiön johto ja hallitus katsovat niiden luovan omistaja-arvoa.

Sampo on yksi Nasdaq Helsingin omistetuimmista osakkeista ulkomaisten sijoittajien keskuudessa. Noin 67 prosenttia osakkeista on ulkomaisten ja hallintarekisteröityjen sijoittajien omistuksessa. Sen sijaan omistajien lukumäärällä mitattuna Sampoa voi kutsua niin sanotuksi kansanosakkeeksi. Yli 100 000 suomalaista yksityissijoittajaa omistaa Sampoa.

Suuria suomalaisia instituutio-omistajia ovat valtion sijoitusyhtiö Solidium sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Suurin henkilöomistaja on hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos noin 0,9 prosentin omistusosuudellaan.

Siili Solutions logo

Tietoa Sammosta

Toimiala

Rahoitus

Kaupankäyntitunnus

SAMPO

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Konsernijohtaja

Kari Stadigh

Inderesin suositus ja tavoitehinta 25.6.2019

Lisää / 43,00 €

Keskustelua Sampo Oyj:n osakkeesta

Sharevilleenlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Käy kauppaa ja katso kurssi

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Yhtiön verkkosivut

www.sampo.comlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lue lisää Sammosta sijoituskohteena

IR-blogiinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Sampoa Twitterissä

@Sampo_plclinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Sammon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Sampo pähkinänkuoressa

 

If (omistusosuus 100 %)

  • Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 18 prosentin markkinaosuudellaan. Ifillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja se on yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna yksi kannattavimmista vahinkovakuuttajista jokaisella markkinalla.

Topdanmark (46,7 %)

  • Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö (markkinaosuus 17 %) ja neljänneksi suurin henkivakuutusyhtiö (9 %). Topdanmarkilla on noin 600 000 vahinkovakuutus- ja 140 000 henkivakuutusasiakasta.

Mandatum Life (100 %)

  • Yksi Suomen johtavista ja arvostetuimmista finanssipalveluyhtiöistä. Mandatum Life tarjoaa erilaisia henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja, ja sillä on noin 250 000 henkilö- ja 50 000 yritysasiakasta. Suomen lisäksi Mandatum Life toimii Baltian maissa.

Nordea (21,2 %)

  • Pohjoismaiden suurin pankki, jolla on noin 11 miljoonaa asiakasta. Nordea on yksi Euroopan vakavaraisimmista pankeista ja sillä on vahva osingonmaksukyky.

Sijoitustoiminta

  • Sampo on yli 20 miljardin euron sijoitusomaisuudellaan yksi Pohjoismaiden suurimmista sijoittajista. Viime vuosina emoyhtiö Sampo Oyj on tehnyt useita suurempia suoria sijoituksia pohjoismaiselle finanssi-ja vakuutussektorille. Näihin lukeutuvat Asiakastieto, Nets, Saxo Bank, Nordax ja Intrum.

Sammon tie Pohjoismaiden johtavaksi finanssikonserniksi

Vincitin palvelutarjonta

Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana. Lähde: Sampo Oyj.

Miksi sijoittaa Sampoon?

Sampo on luonteeltaan vakaa osinkopaperi, joka sopii tasaista ja ennustettavaa osinkoa arvostavalle, pitkäjänteiselle sijoittajalle.

Sammon ensisijainen tavoite on luoda osakkeenomistajilleen omistaja-arvoa, mikä näkyy erityisesti korkeana ja vakaana osinkona. Laaja hajautus Pohjoismaiden vakuutus- ja finanssisektorille tekee Sammosta defensiivisen sijoituskohteen, mikä heijastuu osakkeeseen matalina kurssiheilahteluina. Sammolla on myös edellytykset osallistua finanssi- ja vakuutussektorin yritysjärjestelyihin. Lue lisää klikkaamalla alla olevia painikkeita.

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää.

Laaja pohjoismainen hajautus yhdellä osakkeella

Sammon tytär- ja osakkuusyhtiöiden toiminta kattaa kaikki Pohjoismaat. Erityisesti vahinkovakuutusliiketoiminnassa ja Nordean pankkiliiketoiminnassa suurin osa tuloksesta kertyy Suomen ulkopuolelta.

Sampo-konsernin maantieteellinen jakauma 2018:

Siili Solutions logo

Lähde: Sampo Oyj. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

Vakaa ja ennustettava tulos

Sammon tuloskehitys on ollut historian saatossa vakaata ja ennustettavaa, kiitos vakuutustoimialan defensiivisen luonteen, laajan pohjoismaisen hajautuksen ja liiketoimintojen erittäin hyvän kannattavuuden.

Sammon tulos ennen veroja:

Siili Solutions logo

*) Ilman Topdanmarkin kirjanpitomuutokseen liittyvää kertaluonteista voittoerää

Hyvä osinko

Sammon tavoitteena on jakaa omistajilleen korkeaa ja vakaata osinkoa. Hallitus on esittänyt vuoden 2019 yhtiökokoukselle, että osinko nousee tänä keväänä jo kymmenennen kerran peräkkäin. Osinkotuotto on ollut tänä aikana keskimäärin 5,7 prosenttia (laskettu tilinpäätöshetken päätöskursseilla).

Sammon osinkohistoria:

Siili Solutions logo

Lähde: Sampo Group. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.