Hoppa till huvudinnehållet

Börsintroduktioner (IPO).

Bekanta dig med nyemissioner och börsintroduktioner du kan delta i via Nordnet.

Bli kund och delta i börsintroduktioner.

Är du en privatperson men inte ännu kund hos Nordnet? Öppna ett konto först. Efter det kan du delta i börsintroduktioner via Nordnets webbtjänst.

  • Öppna ett konto med nätbankskoder – det går på en gång. Kontot och kontoöppningen är avgiftsfria.
  • Logga in.
  • Delta i börsintroduktioner i webbtjänsten på sidan Mina sidor > Företagshändelser & börsintroduktioner (IPO). Du kan teckna aktier till din aktie- och fonddepå (AOT) eller ditt aktiesparkonto (OST).

Håll dig uppdaterad.

Var bland de första att få höra om nya börsintroduktioner genom att beställa Nordnets nyhetsbrev. Nyhetsbrevet dyker upp i din e-post några gånger i månaden. Som beställare av nyhetsbrevet får du:

  • De bästa erbjudandena och information om börsintroduktioner
  • De färskaste nyheterna
  • Inbjudan till evenemang

Nyhetsbrevet finns tillsvidare tillgängligt endast på finska.

Delta i börsintroduktioner med 0 € köpcourtage.

Presentationstillfällena för de bolag som planerar en börsintroduktion samt de aktiva börsintroduktionerna och nyemissionerna – genom att klicka på namnet kan du läsa mera och teckna aktier:

Markadsföringsmaterialen för börsnoteringarna finns endast på finska.

Nimi

Merkintäaika

Merkintäaika voidaan keskeyttää
aikaisintaan (ylimerkintätilanteessa)

Minimimerkintäsumma

Sijoita luiden pikaiseen paranemiseen – BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n osakeanti

18.5.–3.6.2022

-

Kaksi (2) merkintäoikeutta oikeuttaa merkitsemään yhden (1) osakkeen


Hur fungerar börsintroduktioner?

Vad är en börsintroduktion? Varför lönar det sig eventuellt att delta och hur gör man det i praktiken? Kan man få snabba vinster med hjälp av börsintroduktioner eller rentav långsiktiga investeringar?

Se Nordnet Traders' Club-videoseriens avsnitt nr. 27 för att lära dig mer om ämnet! Sijoittaja.fi:s Timo Heikkilä är gästande stjärna i videon.

OBS! Traders' Club-videoserien är på finska.

Frågor och svar.

Öppna ett konto med nätbankskoder eller Mobiilivarmenne.

Klicka på "Öppna ett konto"-knappen och följ instruktionerna för att öppna en aktie- och fonddepå och ett aktiesparkonto. Det är gratis att öppna ett konto med nätbankskoder eller Mobiilivarmenne och går på en gång.

Om kontoöppningen inte lyckades via "Öppna ett konto"-knappen:

Om du redan har en aktie- och fonddepå och/eller ett aktiesparkonto hos Nordnet, kan du använda din existerande portfölj för att teckna aktier. Du kan göra teckningen på sidan Mina sidor > Företagshändelser & börsintroduktioner (IPO).

Pengarna som används till att teckna aktierna ska finnas i portföljen den dag då du gör teckningen.

Ja, det kan du. I samband med teckningen blir du ombedd att välja vilket konto du vill använda för teckningen. Välj Nordnet-kontot med OST-beteckning om du vill göra teckningen på ditt aktiesparkonto.

Allt har gått rätt om:

  1. Du registrerat dig som kund och lämnat ett svar på sidan Mina sidor > Företagshändelser & börsintroduktioner (IPO).
  2. Du har tillräckligt med tillgängliga medel i den portfölj du angett för teckningen.
  3. Du kan kontrollera att din teckning syns under Mina sidor > Företagshändelser & börsintroduktioner (IPO) > Mina svar.

Om du glömt dina inloggningsuppgifter kan du beställa nya via länken i inloggningsvyn. Observera att det tar ca 2 veckor för nya inloggningsuppgifter att komma fram. Trots att du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter, kan du logga in direkt då du aktiverat Mobiilivarmenne som inloggningssätt. Läs mer om Mobiilivarmenne här.

Om du anser att du kommer ihåg ditt användarnamn och lösenord men ändå inte kommer in med de ifrågavarande inloggningsuppgifterna, är det möjligt att dina inloggningsuppgifter låst sig efter några felaktiga inloggningsförsök. Då kan du ändå använda Mobiilivarmenne för att logga in i webbtjänsten. Ring vår kundtjänst för att öppna den eventuella låsningen och möjliggöra inloggning med användarnamn och lösenord. Vi betjänar på numret 020 198 5898.

Ja, det kan du. Om din aktie- och fonddepå har en aktiverad portföljbelåning, kan du göra en större teckning än kontots saldo i samband med en börsintroduktion. Då är den tillgängliga summan maximalt = kontots saldo + den beviljade och tillgängliga kreditlimiten. Du kan kolla upp din egen kreditlimit på sidan Mina sidor > Krediter (vid "Kreditlimit") Observera att lånet kan användas endast i den portfölj där låneavtalet är aktiverat. Det är inte möjligt att koppla ett låneavtal till aktiesparkontot (OST), men det är möjligt att flytta pengar från ett värdeandelskonto (AOT) med ett aktivt låneavtal via en intern överföring till aktiesparkontot (OST).