Siirry pääsisältöön

Ruotsalaiset suosikkiosakkeet.


"Ruotsista löytyy yrityksiä, jotka ovat nykyään yhtä innovatiivisia kuin sata vuotta sitten."

Alexander Gustafsson, Nordnet Ruotsin sijoitusvalmentaja

Nordnet Ruotsin sijoitusvalmentaja Alexander Gustafsson

3 poimintaa Tukholman pörssistä.

  • Sijoitusyhtiöistä riskien hajautusta.
    Sijoitusyhtiöt voivat olla hyvä tapa aloittaa, sillä niillä saat riskien hajautuksen Tukholman pörssiin. 

  • Innovatiiviset satavuotiaat.
    Ruotsista löytyy maailman johtavia yhtiöitä, kuten Ericsson, Volvo, Assa Abloy ja SKF. Nämä yhtiöt ovat olleet olemassa vuosikymmeniä, jotkut jopa vuosisatoja, sillä ne ovat jatkuvasti onnistuneet olemaan innovatiivisia ja niillä on korkea osakkeen arvo.

  • Pelikehitys on kasvava toimiala.
    Tukholman pörssistä löytyy jännittäviä kasvutoimialoja. Yhtiöt, jotka kehittävät tietokone- ja mobiilipelejä, ovat nosteessa juuri nyt.

Mikä on tyypillistä Ruotsin osakemarkkinoille?

Tukholman pörssissä on useita pankkeja sekä klassisia teollisuus- ja teknologiayhtiöitä, kuten Ericsson, jotka ovat olleet olemassa yli sata vuotta. Nämä yhtiöt ovat suuria, innovatiivisia, vakaita ja maailman johtavia tulevaisuuden teknologiassa.

Samanaikaisesti Tukholman pörssi on pelikenttä tech-yrityksille ja pienemmille kasvuhakuisille yhtiöille. Ruotsi on Pohjoismaiden suurin markkina, josta löytyy yli tuhat pörssiyhtiötä. Tässä on mistä valita!

Sijoitusyhtiöt ovat suosittuja sijoituskohteita ruotsalaisten yksityissijoittajien keskuudessa. Sijoitusyhtiöt ovat paikallinen ilmiö, joita ei löydy muista Pohjoismaista. Tällaisia yhtiöitä ovat mm. Investor AB, Kinnevik ja Industrivärden.

Miksi Ruotsiin kannattaisi sijoittaa?

Monet ruotsalaisista yhtiöistä ovat globaaleja johtajia toimialoillaan. Esimerkiksi Ericsson johtaa 5G-kehitystä ja Assa Abloy on lukkotoimialan maailman kärkeä. ABB on edelläkävijä teollisuuden automaatiossa, SKF valmistaa kuulalaakereita ja Volvo on yksi maailman johtavista kuorma-autojen valmistajista.

Tukholman pörssi on myös yksi suurimmista lääketieteellisen teknologian alalla. Monet pienet yritykset sijoittuvat tänne. Uusien yhtiöiden listautuminen on ollut suosittua jo usean vuoden ajan ja viimeisen kymmenen vuoden aikana pörssiin onkin tullut monia uusia yhtiöitä. Se tekee Ruotsin osakemarkkinoista sijoittajille houkuttelevan.

Mitä pitäisi huomioida, kun sijoittaa Ruotsiin?

Ruotsin kruunua kannattaa pitää silmällä. Kurssi on pudonnut, mikä on hyödyttänyt ruotsalaisia yhtiöitä, jotka harjoittavat vientiä maailmanlaajuisesti. Näistä ruotsalaisista yhtiöistä on tullut entistä kilpailukykyisempiä. Huomioi, että osakesäästötilille ei välttämättä kannata ostaa korkean osinkotuoton ruotsalaisosakkeita lähdeverohävikin vuoksi. Lue lisää aiheesta.

Miten löydän yhtiöt, joista kannattaa aloittaa?

Sijoitusyhtiöt voivat olla yksi tapa saada kertasijoituksella hajautettu sijoitus Ruotsin osakemarkkinoille. Toinen tapa aloittaa on sijoittaa kansainvälisiin tuotemerkkeihin, jotka tunnet myös oman kotimarkkinasi kautta. Ovesi lukko voi olla Assa Abloy, Suomessa näet katukuvassa H&M:n vaateliikkeitä ja sinulla on todennäköisesti myös Electroluxin laitteita.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Suosituimmat ruotsalaiset osakkeet Nordnetin asiakkaiden keskuudessa.

Klikkaa nimeä, niin näet kurssin ja voit käydä kauppaa osakkeella:
+3,24%
−10,04%
605 MSEK
43 162
+1,79%
-
210 MSEK
29 185
+5,68%
−37,15%
1 029 MSEK
27 562
+4,12%
−14,43%
673 MSEK
25 410
+3,28%
−74,79%
279 MSEK
21 026
+3,33%
−29,47%
738 MSEK
20 798
+6,02%
−12,73%
25 MSEK
19 801
+5,61%
−32,73%
1 037 MSEK
18 097
+5,46%
−48%
138 MSEK
17 662
+2,49%
−15,65%
425 MSEK
17 432