Siirry pääsisältöön

Kojamo Oyj:n asuntojen arvo pörssissä nyt + vertailu saksalaisverrokkiin

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Kannattaisiko kiinteistösijoitusyhtiöistä kiinnostuneen kääntää katseensa Suomen markkinalta Saksaan? Maaliskuun Zenostock-artikkelissa vertailtiin Kojamoa ja saksalaista kiinteistösijoitusyhtiö Deutsche Wohnen SE:tä. Tehdään jälleen päivitys aiheesta.

Kojamo Oyj kirjaa omistamansa asunnot seuraaviin keskineliöhintoihin per alue: Helsinki 4 425, Tampere 2 981, Turku 2 717 ja muu Suomi 1 855 € per neliö. Yhtiö omistaa yhteensä 2,16 miljoonaa asuntoneliötä per 30.6.2023 puolivuotiskatsaus (ks. taulukko alimpana), joiden tasearvo yhteensä on 7 806 M€ tai 3 612 euroa per neliö. Tämän lisäksi yhtiön rakenteilla olevien neliöiden kirja-arvo on 462 M€.

Pörssi hinnoittelee puolestaan Kojamon keskimääräisen asuntoneliön tällä hetkellä arvoon 2 576 € (alla päivitetty Kojamo, Deutsche Wohnen -taulukko):

(Huom! Pörssin antama neliöhinta Kojamolle on vielä hivenen alhaisempi kuin yllälaskettu, koska taulukossa ei ole huomioitu rakenteilla olevia neliöitä)

Otos Zenostockin yhtiövertailusta:

Deutsche Wohnen AG:n kurssi ei ole enää vähään aikaan laskenut lisää ja Kojamon kurssilasku on puolestaan jatkunut siten, että nyt molempien osakkeiden pudotukset huiputasoiltaan ovat samansuuruiset, kuten myös yhtiöiden kirjanpidollisen oman pääoman hinnoittelu pörssissä (P/B = 0,5).

==============================================

Kojamon puolivuotsikatsauksesta lainattu taulukko:

Millaisia johtopäätöksiä pörssin kautta kiinteistöihin sijoittamisesta kiinnostunut voisi näistä vetää? Jätä omat mietteesi alle!

Artikkelikuva: Kojamo Oyj:n mediapankki.

Zenostock

Tutustu Zenostockin koko sisältöön | Bekanta dig med Zenostocks hela innehåll

Pelaa osakebiljardia | Spela aktiebiljard

Zenostock on verkossa toimiva osakkeiden ja osakesalkkujen etsintä- ja tutkimuspalvelu, joka tuottaa ideoita ja arvokasta tietoa itsetoimiselle osakesijoittajalle. Palvelu toimii kokeneiden salkunhoitajien työkaluna ja on sittemin avattu kaikille pörssinoteeratuista osakkeista kiinnostuneille sijoittajille. Palvelun tavoitteena on tunnistaa alhaisesti hinnoitellut osakkeet.

Tämä blogi sisältää Zenostock-palvelussa julkaistavia artikkeleita.

Zenostock är en nättjänst ämnad för att söka efter och forska i aktier och aktieportföljer. Tjänsten producerar idéer och värdefull information för den självständige aktieplaceraren. Zenostock fungerar som arbetsredskap för erfarna professionella portföljförvaltare och har sedermera gjorts tillgänglig för den aktieintresserade allmänheten. Zenostocks huvudsakliga syfte är att hitta underprisatta aktier.

Denna blog innehåller artiklar publicerade i Zenostock-tjänsten.


Tämän artikkelin sisältö ei ole sijoitustutkimusta, rahoitusanalyysiä eikä sijoitusneuvontaa, eikä artikkelin sisältöä saa tulkita minkään­laisena suosituksena ostaa tai myydä mitään osaketta tai sijoitus­kohdetta. Mitään takeita tämän artikkelin sisällön oikeel­lisuudesta ei voida antaa. Jos tämän artikkelin lukija haluaa muodostaa jostain osakkeesta tai sijoitus­kohteesta mielipiteen mahdollista sijoituspäätöstä varten, vastaa hän tästä vain ja ainoastaan itse. Tässä tapauksessa suosittelemme, että lukija joko itse tai mahdollisen sijoitus­neuvojansa kanssa hankkivat lisätietoa asiasta.

Zenito Oy julkaisee artikkeleita aiheista, jotka Zenito Oy syystä tai toisesta pitää mielenkiintoisina. Tämä ei tarkoita sitä, että asia objektiivisesti tarkasteltuna olisi mielenkiintoista tai relevanttia.

Innehållet i denna artikel är inte investerings- eller finansanalys och inte heller investerings­rådgivning. Artikelns innehåll får inte heller ses som någon form av rekommendation att köpa eller sälja någon aktie eller annat placeringsobjekt. Inga garantier angående innehållets riktighet i denna artikel kan ges. Ifall läsaren av denna artikel vill forma en åsikt beträffande någon aktie eller något placerings­objekt för ett eventuellt placeringsbeslut, ansvarar läsaren och enbart läsaren själv för detta. I detta fall rekommenderar vi att läsaren antingen själv eller tillsammans med sin eventuella investerings­rådgivare införskaffar tilläggsinformation angående saken.

Zenito Oy publicerar artiklar om ämnen, som Zenito Oy av en eller annan orsak anser vara intressanta. Detta betyder inte att ämnet, objektivt sett, skulle vara intressant eller relevant.

Tällä sivulla ja linkeistä avautuvan materiaalin on tuottanut ja toimittanut Zenostock. Nordnet Bank AB (Nordnet) ei ole osallistunut materiaalin laatimiseen eikä ole tarkistanut sen sisältöä tai tehnyt sisältöön muutoksia. Näin ollen Zenostock vastaa materiaalista ja siitä, että materiaali noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, ei Nordnet.

Materiaali ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. On tärkeää, että sijoittajana teet sijoituspäätöksen harkitusti, esimerkiksi perustat sijoituspäätöksen omaan arvioosi eri lähteistä saaduista tiedoista. Nordnet ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat tämän sivun tietojen käytöstä. Aineistoa ei saa kopioida ilman Nordnetin nimenomaista suostumusta.

On mahdollista, että Nordnetillä voi olla omistuksia arvopapereissa, joita esitellään tässä materiaalissa. Tällaiset mahdolliset omistukset on hankittu ainoastaan hallinnollisista syistä, eli niillä ei tavoitella voittoa.

Nordnetin toimintaa valvoo Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen. Lisäksi Nordnetin Suomen sivuliikkeen toimintaa valvoo menettelytapojen osalta Suomen Finanssivalvonta.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
LKV
LKV
27.08.2023 16:58

Helsinki region on suurehkolla painoarvolla salkussa ja yksittäinen asunto on valitulla arvostuksella
keskimäärin 238 000 €.
As Oy kaupassa on yhtiöiden korjausvelka ollut voimakkaasti esillä ja tässä suhdanteessa näkyykin kauppahinnoissa selvästi, syntyisiköhän kauppoja jos kiinteistösijoittajat laittaisivat taloja myyntiin yksityisille arvostuksen mukaisilla hinnoilla tai ottaisiko välittäjät listoille, ainakin vanhemmissa voisi tulevat korjaukset olla ongelmia.

O. Virrantola
O. Virrantola
24.08.2023 13:15

Saksan suurimmissa kaupungeissa, mm. Berliinissä ja Frankfurt am Mainissa), on (tai ainakin oli jonkin aikaa sitten) vuokrasäännöstely, joka sallii vain hyvin maltillisen vuokrankorotuksen viiden viimeksi kuluneen vuoden vuokran perusteella. Tämä on vähentänyt halukkuutta hankkia sijoitusasuntoja.