Siirry pääsisältöön

Suuren hopeakaivoksen TJ: “Tesla ja kumppanit joutuvat lopulta ostamaan hopeakaivoksia”

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Hopea on mielenkiintoinen metalli, koska se on samaan aikaan sekä sijoituskohde (“monetary metal”) että monipuolinen ja korvaamaton teollisuusmetalli. Hopeamarkkina on myös kiehtovalla tavalla “salaperäinen” ja läpinäkymätön. Hopeamarkkinan koko on myös melko pieni suhteessa moneen muuhun sijoitusmarkkinaan, ja oletettavasti tämän takia sitä on myös historiassa yritetty nurkata. Tunnetuimmat tapaukset ovat ehkä Hunt-veljesten yritys 1970/-80 luvun taitteessa sekä Warren Buffettin hopeaoperaatio. Joku ehkä myös muistaa sittemmin suutariksi osoittautuneen Wall Street Bets -porukan hopeaprojektin.

Sähköistys tarvitsee hopeaa

Hopean kysyntä on jo monta vuotta ollut korkeampaa kuin sen kaivostuotanto, eikä ole täysin selvää mistä varastoista kaikki tämä hopea on löytynyt tavalla, joka on pitänyt hopean hinnan näin matalana.

Hopean teollisen käytön suuri päätrendi 2000-luvulla on ollut valokuvien kehitykseen menneen suuren hopean määrän romahdus ja tämän korvanneen aurinkopaneeleihin menevän hopean määrän vahva kasvu. Nyt tähän voidaan myös lisätä “sähköistyminen” laajemmin, ei vähiten sähköautojen suosion kasvun kautta.

First Majestic Silver Corp. näyttää omassa julkisessa esitysmateriaalissaan seuraavan kuvan:

Keith Neumeyer: Hopea ei tule riittämään

New Yorkin pörssissä noteerattu First Majestic Silver Corp. tavoittelee 40 miljoonan hopeaekvivalenttiunssin tuotantoa tilikauteen 2024 mennessä. Noin puolet tästä määrästä on hopeaa ja toinen puolikas kultaa. Yhtiön toimitusjohtaja Keith Neumeyer on arvometallikaivosalalla tunnettu rohkeista lausunnoistaan. Mies arvioi äskettäin antamassaan haastattelussa Kitco:lle, että maailman hopea ei tule riittämään, ja että Tesla ja kumppanit joutuvat lopulta hankkimaan omat hopeakaivoksensa (joita ei tietysti tule riittämään kaikille).

Pörssinoteerattu hopeakaivos on ylipäätänsä hyvin harvinainen ilmestys ja valinnanvaraa ei ole paljon (Tesloille tai meille).

First Majestic Silver Corp. – käppyrästöä alla:

Eli hän, joka uskoo Neumeyeria, on siinä mielessä onnekas, että hopeakaivosten markkina-arvot ovat tällä hetkellä melko alhaiset historiallisessa vertailussa.

Zenostock

Tutustu Zenostockin koko sisältöön | Bekanta dig med Zenostocks hela innehåll

Pelaa osakebiljardia | Spela aktiebiljard

Zenostock on verkossa toimiva osakkeiden ja osakesalkkujen etsintä- ja tutkimuspalvelu, joka tuottaa ideoita ja arvokasta tietoa itsetoimiselle osakesijoittajalle. Palvelu toimii kokeneiden salkunhoitajien työkaluna ja on sittemin avattu kaikille pörssinoteeratuista osakkeista kiinnostuneille sijoittajille. Palvelun tavoitteena on tunnistaa alhaisesti hinnoitellut osakkeet.

Tämä blogi sisältää Zenostock-palvelussa julkaistavia artikkeleita.

Zenostock är en nättjänst ämnad för att söka efter och forska i aktier och aktieportföljer. Tjänsten producerar idéer och värdefull information för den självständige aktieplaceraren. Zenostock fungerar som arbetsredskap för erfarna professionella portföljförvaltare och har sedermera gjorts tillgänglig för den aktieintresserade allmänheten. Zenostocks huvudsakliga syfte är att hitta underprisatta aktier.

Denna blog innehåller artiklar publicerade i Zenostock-tjänsten.


Tämän artikkelin sisältö ei ole sijoitustutkimusta, rahoitusanalyysiä eikä sijoitusneuvontaa, eikä artikkelin sisältöä saa tulkita minkään­laisena suosituksena ostaa tai myydä mitään osaketta tai sijoitus­kohdetta. Mitään takeita tämän artikkelin sisällön oikeel­lisuudesta ei voida antaa. Jos tämän artikkelin lukija haluaa muodostaa jostain osakkeesta tai sijoitus­kohteesta mielipiteen mahdollista sijoituspäätöstä varten, vastaa hän tästä vain ja ainoastaan itse. Tässä tapauksessa suosittelemme, että lukija joko itse tai mahdollisen sijoitus­neuvojansa kanssa hankkivat lisätietoa asiasta.

Zenito Oy julkaisee artikkeleita aiheista, jotka Zenito Oy syystä tai toisesta pitää mielenkiintoisina. Tämä ei tarkoita sitä, että asia objektiivisesti tarkasteltuna olisi mielenkiintoista tai relevanttia.

Innehållet i denna artikel är inte investerings- eller finansanalys och inte heller investerings­rådgivning. Artikelns innehåll får inte heller ses som någon form av rekommendation att köpa eller sälja någon aktie eller annat placeringsobjekt. Inga garantier angående innehållets riktighet i denna artikel kan ges. Ifall läsaren av denna artikel vill forma en åsikt beträffande någon aktie eller något placerings­objekt för ett eventuellt placeringsbeslut, ansvarar läsaren och enbart läsaren själv för detta. I detta fall rekommenderar vi att läsaren antingen själv eller tillsammans med sin eventuella investerings­rådgivare införskaffar tilläggsinformation angående saken.

Zenito Oy publicerar artiklar om ämnen, som Zenito Oy av en eller annan orsak anser vara intressanta. Detta betyder inte att ämnet, objektivt sett, skulle vara intressant eller relevant.

Tällä sivulla ja linkeistä avautuvan materiaalin on tuottanut ja toimittanut Zenostock. Nordnet Bank AB (Nordnet) ei ole osallistunut materiaalin laatimiseen eikä ole tarkistanut sen sisältöä tai tehnyt sisältöön muutoksia. Näin ollen Zenostock vastaa materiaalista ja siitä, että materiaali noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, ei Nordnet.

Materiaali ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. On tärkeää, että sijoittajana teet sijoituspäätöksen harkitusti, esimerkiksi perustat sijoituspäätöksen omaan arvioosi eri lähteistä saaduista tiedoista. Nordnet ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat tämän sivun tietojen käytöstä. Aineistoa ei saa kopioida ilman Nordnetin nimenomaista suostumusta.

On mahdollista, että Nordnetillä voi olla omistuksia arvopapereissa, joita esitellään tässä materiaalissa. Tällaiset mahdolliset omistukset on hankittu ainoastaan hallinnollisista syistä, eli niillä ei tavoitella voittoa.

Nordnetin toimintaa valvoo Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen. Lisäksi Nordnetin Suomen sivuliikkeen toimintaa valvoo menettelytapojen osalta Suomen Finanssivalvonta.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki