Siirry pääsisältöön

Wall Streetin nousu johti pörssiralliin Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – torstai 13. heinäkuuta

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasaisesti välillä [-0,3, 0,3]%.

Ennusteeni, jotka laadin tänään kello 07:23, perustuu maailmanlaajuisten rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen.

USA

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,8 prosenttia eilen. Myönteiset inflaatioluvut innoittivat sijoittajia Wall Streetilla keskiviikkona. Nasdaq-indeksi, joka koostuu pääosin teknologia- ja kasvuyhtiöistä, johti nousua 1,2 prosentin nousulla, jota seurasi läheltä Russell 2000:n pienet ja keskisuuret yritykset (+1,1%). S&P 500 ja Dow Jones Industrial Average kasvoivat vastaavasti 0,7 ja 0,3 prosenttia.

Inflaatiopaine Yhdysvaltojen taloudessa laski edelleen kesäkuussa, ja enemmän kuin useimmat olivat ennustaneet. Kysymys on nyt siitä, aikooko Fed, Yhdysvaltojen keskuspankki, tyytyä vain yhteen koronnostoon tänä vuonna kahden sijaan, kuten aiemmin ilmoitettiin. Taustalla oleva inflaatiopaine on edelleen keskuspankin kahden prosentin tavoitetta korkeampi, muttei paljon.

PDD Holdings Inc (6,1%), Enphase Energy Inc (5,2%), JD.Com Inc (3,9%), johtivat voittajien listaa yritysten joukossa, jotka ovat mukana Nasdaq-indeksissä, kun taas Lucid Group Inc (-11,8%), Palo Alto Networks Inc (-7%), Zscaler Inc (-6,6%), pohjimmaisena.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) ovat keskimäärin 1,2 prosentin nousussa torstaiaamuna. Myönteinen tunnelma USA:ssa ja Euroopassa eilen tarttui Aasian pörsseihin torstaina. Hang Seng -indeksi on kahden ja kolmen prosentin välillä aamutuntien aikana, kun taas Nikkei 225 nousee 1,3 prosenttia.

Yhdysvaltain talous on edelleen maailmantalouden johtaja, mistä eilinen pörssinousu oli todiste. Tulevaisuudessa Kiinan ja etenkin Intian odotetaan kuitenkin kasvattavan vaikutusvaltaansa maailmantaloudessa. Intia on osoittanut vaikuttavaa taloudellista kasvua viime vuosina, ja sillä on potentiaalia tulla globaaliksi taloudelliseksi voimaksi. Sen valtavan väestön, vahvan teknologisen edistymisen ja nuoren ja yhä koulutetumman työvoiman avulla Intia voi mahdollisesti tarjota sekä laajoja kuluttaja- että työmarkkinoita. Tämä voi avata uusia mahdollisuuksia globaaleille sijoittajille ja yrityksille, ja voi myös auttaa ajamaan maailmanlaajuista talouskasvua.

Kuitenkin, näiden mahdollisten etujen mukana tulee myös merkittäviä haasteita. Intian infrastruktuuri on edelleen alhaisella tasolla monilla alueilla, ja maa kamppailee ongelmien, kuten köyhyyden, korruption, ja sosiaalisten ja taloudellisten epätasaisuuksien kanssa. Lisäksi Intian lisääntynyt globaali vaikutusvalta voi aiheuttaa jännitteitä ja kilpailua muiden taloudellisten suurvaltojen, kuten Yhdysvaltojen ja Kiinan, kanssa. On myös tärkeää huomata, että vaikka Intian talous kasvaa nopeasti, se on edelleen paljon pienempi kuin Yhdysvaltojen ja Kiinan vakiintuneet taloudet. Lisääntyvä vaikutusvalta ei välttämättä tarkoita välitöntä hallitsevuutta, ja Intian globaalin taloudellisen johtajan aseman saavuttaminen on pitkä ja monimutkainen prosessi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 80,31 dollaria barrelilta, ja se on noussut 0,3 prosenttia keskiviikon tasolta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on tasainen, 0 prosenttia samana ajanjaksona. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,11 NOK, 10,36 SEK, 6,69 DKK ja 0,9 EUR, kun taas Yhdysvaltojen 2- ja 10-vuotiset korot ovat 4,72 ja 3,87 prosenttia.

Dollari jatkoi eilen laskuaan, kun Yhdysvaltojen inflaatio laski kolmeen prosenttiin (annualisoitu) kesäkuussa. Lasku on ollut erityisen suurta viime päivinä Skandinavian valuuttoja vastaan, jotka ovat kärsineet merkittävästi viime vuonna suurista korkoeroista Yhdysvaltoihin nähden sekä kasvaneesta geopolitiikasta johtuvasta epävarmuudesta. Markkinakorot laskivat myös merkittävästi eilen, mikä lisäsi halua kasvuosakkeisiin.

Lähde: Raakadata (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on saatu Infront-palvelusta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit