Siirry pääsisältöön

Wall Streetilla laskua keskiviikkona. Sekalaista Aasiassa viime yönä.

Tämä on konekäännös  Norjan Nordnet Blogissa  julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi aukeaa tasaisesti, tai välillä [-0,5, 0,5]%.

Ennustukseni, jotka on tehty tänään kello 07:41, perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

USA

Merkittävimmät indeksit USA:ssa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,8 prosenttia eilen.

Biden allekirjoitti eilen presidentin määräyksen, jonka tarkoituksena on estää kriittisen amerikkalaisen teknologian päätyminen vääriin käsiin. Vastauksena siihen Wall Streetin sijoittajat myivät osakkeitaan, mukaan lukien Nvidia (-4,7%). Bidenin mukaan on kasvavaa huolta, että jotkin maat aktiivisesti kehittävät ja hankkivat teknologiaa, joka voi uhata Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta. On epävarmaa, kasvavatko maailmanlaajuiset geopoliittiset jännitteet, koska ne ovat jo korkealla.

Heinäkuun inflaatioluvut julkaistaan tänään, ja ne odotetaan vaikuttavan päivän pörssikauppaan. Inflaatiopaineet Yhdysvaltojen taloudessa ovat vähentyneet kuukausi kuukaudelta vuonna 2023, mikä yleensä on positiivista osakemarkkinoille. Jos inflaatio vakautuu, korkotaso todennäköisesti myös vakautuu.

Dow Inc (1%), Honeywell International Inc (0,8%), Caterpillar Inc (0,6%) johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksissä, kun taas Salesforce Inc (-2,7%), Intel Corp (-2,1%), Goldman Sachs Group Inc (-1,6%) olivat häviäjien joukossa.

AASIA

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,2 prosenttia torstaiaamuna.

Aasian pörssit ovat laskussa aamutunteina, joten alueelta ei ole odotettavissa selkeää vetoapua tänään. Aasian sijoittajat, kuten useimmat muutkin, odottavat USA:n inflaatiolukuja tänään. Tuloskausi on kuitenkin lähestymässä loppuaan, joten sen vaikutus globaaleihin osakemarkkinoihin ei tulevaisuudessa ole yhtä suuri.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,61 dollaria tynnyriltä, 0,8 prosenttia ylemmäksi kuin keskiviikon taso. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,2 prosenttia samana aikana. Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,19 NOK, 10,67 SEK, 6,79 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,81 ja 4,03 prosenttia. Kahden vuoden korko on noussut kuusi peruspistettä perjantain tasoista, kun taas kymmenen vuoden korko on noussut kaksi pistettä.

Pelot suurien LNG-laitosten mahdollisesta lakosta Australiassa vaikuttivat voimakkaasti kaasun hintojen nousuun eilen. Öljy- ja kaasutuottajat kokivat merkittävän hinnannousun, mukaan lukien Equinor, jonka arvo nousi peräti 7 prosenttia. Equinorin merkittävän koon vuoksi se vaikutti nostavan Norjan pörssiä yli kahdella prosentilla.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit