Siirry pääsisältöön

Uutta nousua Wall Streetillä, tekoäly-yhtiöt nosteessa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – perjantai 14. heinäkuuta.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu muuttumattomana, tai välillä [-0,3, 0,3]%. Huomion keskipisteenä olevat yritykset; ELISA

Ennusteeni, jotka laadin tänään kello 07:24, perustuu globaalien finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen.

USA

USA:n johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,9 prosenttia eilen. AI-yritykset, johtajanaan NVIDIA, olivat Wall Streetin vetureita torstaina, uuden rohkaisevan inflaatiotietojen avittamana USA:sta. Torstain PPI-luvut tulivat, kuten keskiviikon CPI-luvut, odotettua alhaisempina, mikä lähetti korot ja dollarin edelleen alas. Matalammat korot ovat positiivisia osakemarkkinoille yleisesti, ja erityisesti kasvuosakkeille.

Kasvuosakkeilla on taipumus suoriutua paremmin matalakorkoisessa ympäristössä, koska alhaisemmat rahoituskustannukset voivat stimuloida investointeja ja taloudellista toimintaa. Mitä tulevaisuuteen tulee, olisi mielenkiintoista nähdä, jatkuuko tämä trendi alhaisemmasta inflaatiosta ja koroista, ja mitä tämä tarkoittaisi kasvuosakkeille, erityisesti AI-sektorilla. Teknologisen muutoksen ja taloudellisen epävarmuuden aikana tällaisilla tekijöillä voi olla merkittäviä vaikutuksia markkinoiden dynamiikkaan ja sijoittajien päätöksiin.

PDD Holdings Inc (7,4%), Zscaler Inc (5,4%), JD.Com Inc (5,2%) johtivat voittajien listaa Nasdaq-indeksiin kuuluvista yrityksistä, kun taas Fastenal Co (-3,5%), Walgreens Boots Alliance Inc (-1,9%), Illumina Inc (-1,6%), päätyivät pohjalle.

AASIA

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,5 prosenttia perjantaiaamuna. Aasian pörssit päättivät viikon nousuun, joten tänään on toivoa vetovoimasta tästä alueesta. Sijoittajat inspiroituvat Wall Streetin kehityksestä torstaina. Lisäksi monet toivovat, että tämänpäiväiset tulokset yllättävät positiivisesti. JPMorgan, Wells Fargo ja Citigroup ovat yrityksiä, joita kannattaa seurata.

Toisen neljänneksen tuloskauden, joka alkoi tällä viikolla, odotetaan hallitsevan osakemarkkinoita seuraavina viikkoina. Vahva tuloskausi johtaa usein kurssitavoitteiden nostoon ja analyytikkojen päivityksiin. Toisaalta, odotuksia heikommat tulokset voivat lisätä epävarmuutta, mikä voi aiheuttaa markkinoiden volatiliteettia. Sijoittajat seuraavat myös tarkasti tuloskautta merkkejä siitä, miten yritykset käsittelevät jatkuvia haasteita, kuten inflaatiota, globaalia kauppaa ja mahdollisia sääntelymuutoksia. Tämä voi antaa arvokasta tietoa siitä, kuinka kestävä maailmantalous on ja miten sitä voidaan odottaa kehittyvän lähitulevaisuudessa.

On myös tärkeää huomata, että vaikka tuloskausi voi johtaa lisääntyneeseen volatiliteettiin, pitkän aikavälin trendit ovat usein monille sijoittajille tärkeämpiä. Vaikka lyhytaikainen häiriö on mahdollista, vahva perusta, joka perustuu vankkoihin yritystuloksiin ja positiivisiin taloudellisiin indikaattoreihin, voi usein painaa enemmän. Tuloskausi antaa sijoittajille mahdollisuuden nähdä nämä perusteet läheltä.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,31 dollaria tynnyriltä, mikä on 0,8 prosentin nousu torstain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,9 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 9,95 NOK, 10,2 SEK, 6,63 DKK ja 0,89 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 4,65 ja 3,78 prosenttia.

Öljyn hinta käydään jälleen yli 80 dollarin tynnyriltä, huomattavan dollarin heikentymisen tukemana viime päivinä. Valuuttakurssit ja raaka-aineiden hinnat ovat tiiviisti yhteenkietoutuneita. Lyhyellä aikavälillä dollarin heikentyminen yleensä johtaa korkeampiin öljyn hintoihin, koska öljy, joka on hinnoiteltu dollareissa, muuttuu halvemmaksi ostajille, jotka pitävät muita valuuttoja. Tämä voi lisätä kysyntää, joka puolestaan voi ajaa öljyn hintaa ylöspäin.

Pitkällä aikavälillä dollarin vaikutus öljyn hintoihin riippuu kuitenkin monista muista tekijöistä, kuten tuotantotasosta, globaalista kysynnästä, geopoliittisista tapahtumista ja investointivirroista raaka-ainesektorilla. Öljyn hinnan tuleva suunta voi myös olla vaikutuksissa odotuksista globaalin talouskasvun, kuluttajien käyttäytymisen, teknologisen muutoksen ja ympäristöpolitiikan suhteen.

Lähde: Raakatiedot (korot, valuuttakurssit, raaka-ainehinnat, indeksit ja osakekurssit) on saatu Infront-palvelusta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit