Siirry pääsisältöön

Teknologiaryntäys rahastomarkkinoilla | rahastokaupankäynti 6/2023

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat kesäkuussa noin 30 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 27 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 70 eri rahastoyhtiöltä.

Kesäkuussa Nordnet Suomen rahastoasiakkaiden valinnoissa korostui selkeästi teknologia-sektori, niin rahastojen kuin ETF:ien kohdalla. Suosituimman rahaston paikan vei kuitenkin Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko -korkorahasto, joka kasvatti omistajamääräänsä 19 prosentilla: korkosijoittaminen on siis nostanut suosiotaan vielä entisestään viime kuusta.

Teknologiasektorin kehitys on ollut viimeisen 12 kuukauden aikana pirteää, kun verrataan globaaliin indeksiin. Tämä voi selittää myös teknologiarahastojen suosiota Nordnetin asiakkaiden keskuudessa. Prosentuaalisesti toiseksi ja kolmanneksi eniten omistajamääriään kasvattivat MSCI World -indeksiä seuraavat Nordnet Indeksirahasto Teknologia sekä Swedbank Robur Technology. Edellä mainittu sai kesäkuussa myös Morningstarin Silver Medalist Ratingin, joka on ennakoiva arvio rahaston potentiaalista.

Kesäkuun netto-ostetuimpien rahastojen top-listalle on noussut seitsemän yhdeksästä Nordnetin Indeksirahastosta. Muun muassa kaikki neljä Nordnetin pohjoismaista indeksirahastoa ovat saaneet kesäkuussa Gold Morningstar Medalist Ratingin, eli luokitusjärjestelmän korkeimman mahdollisen arvosanan. Lue luokituksista lisää täällä.

ETF-rahastokaupankäynnissä näkyy niin ikään selkeä teknologiatrendi. Nordnetin asiakkaiden ETF-valinnoista nousee esille kiinnostus esimerkiksi informaatio- ja automaatioteknologiaa sekä tekoälyä ja big dataa kohtaan. Suhteellisesti eniten uusia omistajia sai Saksan pörssiin listattu iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF, joka kasvatti asiakasmääräänsä 8 prosentilla. Kyseinen ETF tarjoaa laajaa hajautusta suhteellisen matalin kuluin, jonka lisäksi sen menestystä voi selittää teknologiamarkkinoiden positiivinen kehitys esimerkiksi globaaleihin indekseihin ja Suomi-indekseihin nähden.

Kesäkuun 2023 trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Tuottokehitys 12 kk
Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko+19 %+2 %
Nordnet Indeksirahasto Teknologia+10 %+28 %
Swedbank Robur Tecnology A+7 %+36 %
Tuottotiedot poimittu 5.7.2023.

Kesäkuun 2023 trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Tuottokehitys 12 kk
iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)+8 %+33 %
Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C+6 %+25 %
Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF – Acc+3 %+26 %
Tuottotiedot poimittu 5.7.2023.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot kesäkuussa 2023:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Handelsbanken Usa Indeksi
 3. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 4. Evli Likvidi B
 5. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 6. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 7. Nordnet Indeksirahasto Teknologia
 8. Nordnet Indeksfond Norge
 9. Nordnet One Rohkea EUR
 10. Nordnet Indeksi Eurooppa ESG

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t kesäkuussa 2023:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 4. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 5. iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)
 6. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
 7. Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF – Acc
 8. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 9. iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc)
 10. iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Katso myös: Nordnetin Private Banking -asiakkaiden osake- ja rahasto-ostokset kesäkuussa.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit