Siirry pääsisältöön

Sijoitusvarallisuus yhä tavallisempaa Suomessa

Tilastokeskus julkaisee uusimmat, vuoden 2022 tilastot suomalaisten varallisuuden kehityksestä kahden viikon kuluttua. Vuonna 2021 joka kolmas suomalainen (1,85 miljoonaa henkilöä) omisti sijoitusrahastoja tai osakkeita.

Kasvu on viime vuosina ollut huimaa. Vuosina 2014–2019 omistajien määrä kasvoi keskimäärin 42 400 henkilöllä vuodessa. Vuonna 2020 omistajien lukumäärä kasvoi edellisvuodesta 107 600 henkilöllä ja vuonna 2021 jopa 146 000 henkilöllä.

Sijoitusrahastoja omistaneiden henkilöiden omistusten arvon mediaani oli 4 600 euroa ja pörssiosakkeita omistaneiden henkilöiden pörssiosakeomistusten mediaani oli 6 600 euroa. Kansainvälisessä vertailussa ei mitenkään hirveän paljon, mutta kuitenkin.

Kansankapitalismi tekee siis tuloa myös Suomeen. Pienimuotoisellakin kuukausisäästämisellä kun voi valjastaa osakemarkkinoilta vetoapua oman elämänkaarensa rahoittamiseksi. Kunhan tekeminen on kustannustehokasta ja pitkäjänteistä, eikä pörssiromahdukset pelästytä.

Nähtäväksi jää, miten omistaminen kehittyi viime vuonna. Iloinen tieto vuoden 2021 datasta on myös se, että sukupuolten ero säästämisessä on tasaantunut merkittävästi. Pörssiosakkeita, sijoitusrahastoja tai molempia omistaneita miehiä oli 957000 ja naisia 889000.

Sijoitusrahastoja omistaneita naisia oli vuonna 2021 jopa enemmän kuin miehiä. Vielä muutama vuosi sitten naisten osuus oli huomattavasti pienempi. Veikkaan, että positiivinen kehitys naisten omistajuuden ja sijoitusvarallisuuden yleistymisen osalta on jatkunut myös viime vuonna.

Torstaina 21. syyskuuta tiedetään enemmän.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit