Siirry pääsisältöön

Sijoituskirjapaketti tarjouksessa 30.4.2021 asti

Uutisvirrassa kannattaa pysähtyä perusasioiden ääreen. Varsinkaan markkinoilla toimivien uusien sijoittajien ei ole viisasta sännätä suoraan pörssin ihmeelliseen maailmaan ennen kuin osakkeiden perusasiat ovat tuttuja – ja tämän sanottuani on syytä todeta, että perusasioihin palaaminen on tärkeää myös markkinoilla pidempään ja jopa ammatikseen toimineille sijoittajille. Perinteinen, painettu kirja on perusasioiden opettelemiseen ja mieleen palauttamiseen erinomainen väline.

Tähän blogiin on listattu viisi syytä, miksi juuri nyt markkinoiden myllerryksessä on hyvä hetki lukea kotimaista sijoituskirjallisuutta.

Syy 1: Sijoituskirjat suojaavat oppirahojen maksamiselta

Markkinaturbulenssissa sijoittajan on tärkeää pitää mielessä sijoittamisen perusasiat, jotta kaupankäynti perustuu tunteen ohella aina myös tietoon. Miksi kurssit voivat nousta huonoihin uutisiin? Miksi hyvä uutinen ei aina riitä nostamaan kurssia? Miten voisi rakentaa salkun, jota ei tarvitsisi seurata jatkuvasti?

Sijoituskirjat tarjoavat yhdistelmän kansankielisesti kerrottua sijoitustoiminnan perustietämystä ja konkreettista apua omatoimiseen analyysiin nykyisen markkinatilanteen tulkintaan. Kirjat on kirjoitettu Helsingin pörssiin sijoittavan lukijan näkökulmasta erilaisin yhtiöpoiminnoin ja -listauksin.

Syy 2: Perehdy eri sijoitustyyleihin ja löydä omasi

Varsinkin viime vuosina riskittömät ja matalariskiset sijoituskohteet, kuten talletukset, eivät ole inflaatio huomioiden tuottaneet kassavirtana juuri mitään. Tämän suhteen näkymä ei ole toistaiseksi muuttunut ainakaan vähäriskisten kohteiden osalta rohkaisevammaksi.

Jos sijoittaja haluaa kasvattaa säästöjensä todellista ostovoimaa ja saavuttaa positiivista reaalituottoa, on nyt otettava riskiä jollain tavalla. Sijoituskirjoissa esitellään lukuisia eri sijoitusstrategioita, joista kukin voi löytää omansa. Sijoitanko halpaan yhtiöön? Sijoitanko vakaaseen yhtiöön? Vai kenties kasvavaan yhtiöön? Entä löytyisikö pienten yhtiöiden joukosta maanhiljainen suosikkiyhtiö? Tai ajoittaisinko sijoitukseni indeksirahastoihin? Tai millaisen tuotto-odotuksen voisin saada kuukausisäästämisellä?

Syy 3: Paranna yhtiövalintojen osumatarkkuutta

Matalien korkojen maailmassa osakemarkkinoiden yleinen tuotto-odotus todennäköisesti hieman maltillistuu siitä, mitä pitkän aikavälin historiassa on saatu kokea, joskaan historia ei ole tae tulevasta. Ajatusta on syytä pitää mielessä, koska myös laskukaudet kuuluvat sijoitustoiminnan luonteeseen. Jos riskinottohaluinen sijoittaja haluaa ylläpitää salkkunsa nopean tuottokehityksen, on markkinoista erottauduttava riittävästi sijoitusstrategian ja yhtiövalinnan keinoin. Sijoituskirjat antavat tähän erinomaiset lähtökohdat.

Syy 4: Näe metsä, kun markkina tuijottaa yksittäistä puuta

Tänä vuonna hermoilu osakemarkkinoilla on lisääntynyt selvästi. Sijoituskirjallisuus piirtää osakesijoittamisesta ja markkinoiden toiminnasta laajemman kuvan ja tarjoaa pidemmän aikavälin perspektiivin osakesalkun tuottavaan hallintaan. Näin lukija saa yhdistettyä omaan ajatteluunsa näkökulmia siitä, milloin on aika ostaa ja milloin keventää. Gurukirjasarjan kirjoittamiseen on osallistunut myös sankka joukko Helsingin pörssissä noteerattujen yhtiöiden toimitusjohtajia, jotka omalta osaltaan avartavat perspektiiviä.

Syy 5: Monipuolisesti perustietoa, ei yhden totuuden julistamista

Sijoituskirjat eivät saarnaa yhtä ainoaa oikeaa totuutta osakesijoittamisesta. Sen sijaan kirjoissa esitellään eri sijoittajille soveltuvia tapoja sijoittaa osakkeisiin pitkäjänteisesti. Näin jokainen pystyy omatoimisesti suunnittelemaan oman sijoitussuunnitelmansa ja -strategiansa tietoon pohjautuen.

Nordnetin kautta saa nyt tilata kuuden sijoituskirjan paketin yhteishintaan 89,90 euroa (sisältäen alv:n ja postituksen Suomeen, paketin normaalihinta 119,90 euroa). Kirjapakettiin kuuluvat kirjat Pikkuguru, Arvoguru, Laatuguru, Sijoita kuin guru, Hajauta tai hajoa ja Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen. Kirjoihin saa halutessaan toivoa signeerauksen tai omistuskirjoituksen. Myös laskun pyytäminen eri osoitteeseen on mahdollista.

Tästä linkistä pääsee sijoituskirjapaketin tilaussivulle.

Tästä linkistä pääsee sijoituskirjapaketin esittelysivulle (sisältää mm. lukija-arvioita ja videoesittelyjä).

Blogi sisältää Nordnetin markkinointiviestin ja -linkin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.