Siirry pääsisältöön

Pankit nousussa Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – perjantaina 30. kesäkuuta.

Ennustukseni, joka on laadittu tänään klo 07:25, perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

Wall Street

Yhdysvaltain vertailuindeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat eilen keskimäärin 0,4 prosenttia.

Sijoittajat lähettivät osakkeita Wall Streetillä ylöspäin torstaina, päivää ennen vuoden ensimmäisen puoliskon loppua. Pääosin arvo-osakkeista koostuva Dow Jones -indeksi menestyi parhaiten 0,8 prosentin nousulla, kun taas teknologia painotteinen Nasdaq-indeksi, joka kallistuu voimakkaasti kasvuosakkeisiin, päättyi ennallaan. Näistä kaikista tärkein indeksi, S&P 500, nousi 0,4 %.

Tänään on viimeinen kaupankäyntipäivä vuoden ensimmäisellä puoliskolla, toisella neljänneksellä ja kesäkuussa.Nasdaq-indeksi on tänä vuonna selvästi huipulla 30 %:n nousulla, ei vain amerikkalaisten, vaan myös muun maailman indeksien joukossa.Nasdaq-indeksin seikkailunhaluinen alkuvuosi johtuu osittain viime vuoden surkeasta kehityksestä, kun korot nousivat jyrkästi. Lisäksi indeksi on saanut lisävetoa tekoälyyn liittyvästä yleisestä optimismista. Toisaalta viime vuonna hyvin menestynyt Dow Jones -indeksi on noussut tänä vuonna vain 3 %, kun taas S&P 500 on 14,5 % nousussa.

On huomionarvoista, että osakemarkkinavuoden 2023 ensimmäinen puolisko on ollut vakaa huolimatta lukuisista huolista maailmantalouden kasvusta, nousevasta inflaatiosta, epävarmuudesta tulevista koron liikkeistä sekä geopoliittisista jännitteistä ja konflikteista. Tämä luo sijoittajille monimutkaisen maiseman vuoden toiselle puoliskolle.

Historiallisesti pörssit ovat usein menestyneet hyvin kausien aikana, joille on ominaista suuret huolenaiheet, jotka voivat tuntua ristiriitaisilta. Tämä paradoksi voidaan selittää sillä, että liiallinen pessimismi epävarmoina aikoina tuo usein mukanaan liiallista pelkoa tulevaisuudesta. On kuitenkin tärkeää korostaa, että nämä historialliset havainnot eivät välttämättä ennusta tulevia tuloksia.

Fokuksessa olevat yritykset

JPMorgan Chase & Co (3,5 %), Goldman Sachs Group Inc (3 %), Visa Inc (2,8 %) olivat voittajien listan kärjessä Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa ja Walgreens Boots Alliance Inc (-2, 4) %), Intel Corp (-2 %), Coca-Cola Co (-0,8 %), listan pohjalla.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI, KOSPI, ASX 200, HANG SENG ja SHANGHAI) ovat nousseet keskimäärin 0,2 prosenttia perjantaiaamuna.

Aasian osakemarkkinat menivät perjantaina eri suuntiin, joten tältä alueelta ei tänään ole vetoa. Myös KOSPi-indeksi ja Shanghai CSI 300 menestyivät parhaiten, kun taas Nikkei 225 putosi jonkin verran noustuaan viime aikoina merkittävästi.

Sijoittajat ovat nyt aloittamassa vuoden toista puoliskoa. Nähtäväksi jää, tuleeko vuoden toinen puolisko yhtä hyvä kuin ensimmäinen puolisko. On tärkeää korostaa, että Amerikan osakemarkkinat ovat menestyneet tänä vuonna vahvimmin, kun taas monet Aasian pörssit ovat olleet tänä vuonna vaikeuksia, mukaan lukien kiinalaiset pörssit.

Monet toivovat ja uskovat, että Kiinan kasvu kiihtyy vuoden toisella puoliskolla, koska pandemian (Covid-19) jälkeiset tiukat rajoitukset on nyt poistettu.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn (Brent Blend) hinta on nyt 74,55 dollaria tynnyriltä, ​​mikä on -0,5 prosenttia vähemmän kuin torstaina. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1 prosentin samalla ajanjaksolla. 1 USD kustannukset kirjoitushetkellä; 10,78 Norjan kruunua, 10,85 SEK, 6,85 DKK ja 0,92 euroa, kun taas Yhdysvaltojen 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti; 4,87 ja 3,84 prosenttia.

Tarkistetut luvut osoittivat Yhdysvaltain BKT:n 2 % (vuositaso) ensimmäisellä neljänneksellä, kun aiemmat arviot olivat 1,3 %. Keskiviikkona keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell totesi, että rahapolitiikkaa voi kiristää lisää vuoden aikana, mikä on aiheuttanut huolta sijoittajien keskuudessa. Powell ei ilmaissut, että talouden taantuma oli mahdollinen, mutta ei todennäköisin. Hän arvioi myös, että kestää jonkin aikaa, ennen kuin inflaatio palaa keskuspankin 2 %:n tavoitteeseen.

Yhdysvaltain keskuspankin politiikalla on myös suuri merkitys sekä korko-, valuutta- että hyödykemarkkinoilla.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit