Siirry pääsisältöön

Rahastosäästäjät innostuivat Balkanin markkinoista | rahastokaupankäynti 7/2023

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat heinäkuussa noin 32 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 30 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 70 eri rahastoyhtiöltä.

Kesän jälkipuolisko on ollut Suomessa varsin kolea ja sateinen, joten ei ihme, että moni suomalainen on lähtenyt hakemaan aurinkoa Balkanin rannoilta. Sattumaa tai ei, mutta heinäkuussa myös East Capital -yhtiön Balkan-rahasto keräsi suhteellisesti eniten uusia omistajia, kun tarkastellaan kaikkia noteeraamattomia sijoitusrahastoja Nordnetin palvelussa. Rahasto sisältää mm. kreikkalaista teollisuutta, johon ei Nordnetin kautta pääse osakkeiden kautta suoraan sijoittamaan. Rahasto on tuottanut tänä vuonna hyvin – kirjoitushetkellä 12 kuukauden tuotto on +33 % – mikä selittänee ainakin osan suosiosta.

Toiseksi eniten uusia omistajia keräsi Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko -rahasto. Korkorahastoista myös Evli Likvidi B oli etenkin Private Banking -asiakkaidemme suosiossa. Asiakkaamme vaikuttavat uskovan korkohuipun olevan käsillä ja korkorahastojen tarjoavan nyt houkuttelevia näkymiä.

ETF:issä teknologia ja vastuullisuus trendaavat.

ETF:issä eli pörssinoteeratuissa rahastoissa eniten uusia omistajia kerrytti Invescon maailmanlaajuisesti hajauttava PAUD, joka sulkee omistuksistaan pois yritykset, joiden ei katsota pyrkivän aktiivisesti Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Nordnetillä ja Invescolla on käynnissä Paris Aligned ETFs -tuoteperheeseen liittyvä markkinointikampanja (kaupallinen yhteistyö), johon voit tutustua osoitteessa nordnet.fi/invesco.

Muita suosittuja ETF:iä heinäkuussa olivat Global X -yhtiön robotiikka- ja tekoälytoimialoihin keskittyvä XB0T sekä iSharesin S&P 500 -indeksin it-sektoria painottava QDVE.

Uusia rahastolistoja Nordnet-sovelluksessa.

Nordnet-sovelluksesta on jo pitkään löytynyt erilaisia listoja ja sijoitusideoita osakesijoittajille, mutta nyt äpistämme löytyy myös rahasto- ja ETF-inspiraatiota. Löydät seurantalistaosiosta esimerkiksi suomalaisasiakkaiden suosituimmat vastuulliset rahastot, eli tuotteet, joilla on korkein mahdollinen SFDR-luokitus. Lataa sovellus, kirjaudu sisään ja napauta alareunan silmäkuvaketta!

Heinäkuun 2023 trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Tuottokehitys 12 kk
East Capital Balkans A1 SEK+62 %+33 %
Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko+19 %+2 %
Handelsbanken Latin Amerikka (A1 EUR)+11 %+26 %
Tuottotiedot poimittu 4.8.2023.

Heinäkuun 2023 trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Tuottokehitys 12 kk
Invesco MSCI World ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc+312 %-0 %
Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc+30 %+13 %
iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)+8 %+14 %
Tuottotiedot poimittu 4.8.2023.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot heinäkuussa 2023:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Evli Likvidi B
 3. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 4. Handelsbanken Usa Indeksi
 5. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 6. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 7. Nordnet Indeksfond Norge
 8. Nordnet Indeksirahasto Teknologia
 9. Nordnet Indeksi Eurooppa ESG
 10. Nordnet One Rohkea EUR

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t heinäkuussa 2023:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF – Acc
 4. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 5. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 6. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 7. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
 8. Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C
 9. Lyxor Core STOXX Europe 600 (DR) – UCITS ETF Acc
 10. XACT OMXS30 ESG (UCITS ETF)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Katso myös: Nordnetin Private Banking -asiakkaiden osake- ja rahasto-ostokset heinäkuussa.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit