Siirry pääsisältöön

Paluu normaaliin – mitä tapahtuu tuloksille? | Titaanien taisto 17

Ammattitreidaaja Jukka Lepikkö johtaa Titaanien taistoa edelleen suvereenisti, mutta osakepoimija Jukka Oksaharju ja indeksisijoittaja Martin Paasi ovat laittaneet isompaa vaihdetta silmään ja kirineet Lepikön johtoasemaa alkuvuoden aikana. Minkälaisia peliliikkeitä titaanit ovat viime kuukausien aikana tehneet?

Tuloskaudelle oli kovat odotukset, mutta yritykset ovat suorittaneet sitäkin paremmin ja monet mega cap -yhtiötkin mm. Applen, Facebookin ja Alphabetin johdolla ovat tuplanneet tuloksensa viime vuodesta. Talouden elpyminen näyttää yllättävänkin jyrkältä V-käyrältä, mutta mitä tapahtuu, kun elvytysmiljardien tuoma vetoapu on käytetty ja kysyntäpiikit tasaantuvat? Pitkällä aikavälillä talouskasvu ja osakekurssit kulkevat suurin piirtein käsi kädessä, joten pystyykö talouskasvu kuromaan kiinni pullataikinan lailla kohonneet arvostustasot vai täytyykö aloitteen tulla osakekurssien puolelta?

Titaanien käsittelyssä myös elvytyspaketit ja inflaatio. Elvytysrahaa on tarjolla ennätysmäärä, mutta Euroopassa ammutaan nallipyssyillä Jenkkilään verrattuna. Mitä mieltä titaanit ovat EU:n elvytyspaketista, jossa Suomi-neitoa viedään kuin juhannustansseissa? Nopealla tarkastelulla voisi todeta, ettei inflaatiota juurikaan ole, mutta konepellin alle vilkaistaessa nähdään, että esimerkiksi raaka-aineiden hinnannousut ovat viimeisen vuoden aikana olleet hurjia. Millaisia vaikutuksia kustannusinflaatiolla on yritysten tuloksiin?

Titaanien taisto – kenen salkku tuottaa parhaiten?

Titaanien taisto on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa seurataan indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdytään erilaisiin sijoitusstrategioihin. Kolme titaania ovat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja ammattitreidaaja Jukka Lepikkö. Seuraa Titaanien salkkuja Sharevillessä ja liity mukaan Titaanien taisto -keskusteluryhmään.

→ Tutustu tarkemmin kolmeen titaaniin

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Titaanien taisto -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Mikään videoilla esitetty ei ole sijoitussuositus, eikä sitä tule tulkita sijoitussuositukseksi tai kehoituksesi merkitä arvopapereita.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki