Siirry pääsisältöön

Missä turvasatamasijoitukset, Martti Hetemäki? | #rahapodi 239

Yhdysvaltain dollari näyttää olevan menettämässä asemansa turvasatamasijoituksena, ns. Safe Assettina. Mistä löytyisi korvaaja USA:n valtionlainoille, joiden kysyntää inflaatiopelot nakertavat kiihtyvään tahtiin? #rahapodin etästudiossa Miikan ja Martinin kanssa inflaatiopeikkoa taltuttamassa Martti Hetemäki. Aiheina mm.

  • Mitkä ovat USA:n 10-vuotisten korkojen nousun seuraukset EUR/USD-kurssille?
  • Mitä jos FEDin toimenpiteet markkinoilla eivät enää riitä – tai menettävät kokonaan uskottavuutensa?
  • Ovatko kryptovaluutat aito vaihtoehto fiat-rahalle?
  • Mitä yksityissijoittajan pitäisi tästä kaikesta ajatella? Nordnetin asiakaskunnassa on nähtävissä selvä trendi entistä laajempaan hajauttamiseen ulkomaille, etenkin USA:n osakemarkkinoille.
  • Suomi on ikääntyvä kansa näivettymisen tiellä. Mitä hävittävää meillä on? Miksi emme ottaisi reilusti lainarahaa nyt kun se on vielä halpaa ja sijoittaisi sitä osakemarkkinoille?

Jätä tykkäys, jos kannatat kansallisen sijoituskomitean perustamista, vetäjinään #rahapodi-miehet Miikka ja Martin!

Voit katsoa jakson myös Youtubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.04.2021 13:02

Työlisyysaste 75 prosenttiin Tanskan työmarkkinauudistusta matkien niin että tarvittavan työvoiman uskaltaa palkata ja tarpeettoman irtisanoa (ilman kymppitonnien korvauksia)

Nimetön
Nimetön
02.04.2021 14:02

Martin, hyperlooppi ideasi ei ole kovin realistinen työvoiman lisäämiseksi. Ajatteleppa paljonko joku Teslan duunari saisi palkkaa? Ei montaakaan euroa tunnissa. Sitten ajattele paljonko olisi työmatka kustannukset jostain Pietarista tai Tukholmasta hyperlooppia pitkin tänne. Jo nyt on laskettu, että 80km alkaa olla suomalaiselle kipuraja työmatkalle jolloin kannattaa jäädä kotiin työttömäksi. Ei Sergeitä kiinnosta tulla tänne mitään sun putkia pitkin raatamaan pienellä palkalla.

Nimetön
Nimetön
02.04.2021 10:06

Hieno jakso, erityiset kiitokset Hetemäelle. Avasitte hienosti selkokielellä talouden riippuvuuksia vähän kaikkeen mahdolliseen. Tämän jakson pitäisi olla pakollinen koulutus politiikan päättäjille. Toivottavasti Hetemäki pääsee vielä uudelleen ohjelmaan.