Siirry pääsisältöön

Markus Suominen on Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti 2021

Toimivan yhteiskunnan ja terveydenhuollon merkitys ovat korostuneet viime aikoina. Pitkäaikainen yhteistyömme Queen Silvia Nursing Awardin kanssa on ollut meille entistä merkityksellisempää.

Queen Silvia Nursing Award -palkinnon perustivat vuonna 2012 Swedish Care International sekä Forum for Elderly Care kunnioittaakseen Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvian monivuotista työtä muistisairauden hoidon edistämisen parissa. Queen Silvia Nursing Award jaetaan vuosittain sairaanhoitajille sekä sairaanhoitajaopiskelijoille, jotka esittävät ideansa ja keksintönsä vanhusten ja muistisairaiden hoidon parantamiseen.

Tänä vuonna Queen Silvia Nursing Award myönnetään Turun ammattikorkeakoulun ensihoitajaopiskelijalle Markus Suomiselle.

Markuksen vei voittoon idea raportointiportaalista, jossa terveydenhuollon ammattilaiset voivat nopeasti ja helposti ilmoittaa työympäristöään koskevista epäkohdista. Tämä mahdollistaisi tiedonvaihdon ilman henkilötietojen tai nimen paljastamista. Hänen toiveenaan on, että raportointijärjestelmä kiinnittäisi huomion työoloja haittaaviin epäkohtiin, kuten henkilöstövajeisiin, häirintään tai raskaisiin työtaakkoihin.

Markus kuvailee ajatusprosessiaan idean taustalla seuraavasti:

Iäkkäiden ja muistisairaiden hoito korostuvat aina kun puhutaan hoitajapulasta sekä hoitoalan työoloista. Koen, että iäkkäiden ja muistisairaiden hoidon laatua voidaan parantaa huomattavasti parantamalla hoitoalan työoloja. Läpinäkyvällä raportoinnilla voidaan varmistaa, että ongelmakohtiin oikeasti puututaan eikä niitä lakaista maton alle. Työpaikan olosuhteisiin tyytyväinen hoitaja voi tarjoa parempaa hoitoa kaikille potilailleen.

Markus vakuutti minut ja muut tuomariston jäsenet esiintymistaidoillaan sekä kyvyillään verkostoitua ja hakea idealleen potentiaalisia testiasiakkaita, joista hän pystyi kertomaan meille hyviä uutisia. Uskon, että hänestä tulee erinomainen roolimalli. Hän pystyy nostamaan sairaanhoitajaksi opiskelemisen ja koko alan kiinnostavuutta työpaikkana Suomessa.

Markus Suominen saa ideastaan 6 000 euron rahapalkinnon, kansainvälisiä opinto- ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä kutsun Tukholman kuninkaalliseen palatsiin pääseremoniaan, jossa diplomin hälle antaa Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia.

Onnea Markukselle voitosta ja kiitos arvokkaasta työstä hoitoalan eteen!

Suomen Queen Silvia Nursing Award 2021 -stipendiaatti Markus Suominen
Suomen Queen Silvia Nursing Award 2021 -tuomaristoon kuului tänä vuonna lisäkseni Minna Teiska Muistiliitosta, Jonna Westermarck ja Emilia Aitovaara Elisalta, Tiina Talonen Attendolta ja Ulrica Stråhlmann (poissa kuvasta) Konstsamfundetista. Mukana myös Swedish Care Internationalin toimitusjohtaja Sophie Lu-Axelsson.

Lue myös: QSNA ja Nordnet hakevat ideoita vanhusten ja muistisairaiden hoitoon

Suvi Tuppurainen
Nordnet Suomen maajohtaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit