Siirry pääsisältöön

Markka takaisin! feat. Sami Miettinen | #rahapodi 270

Uusi vuosi, uudet kujeet – ja uusi #rahapodi-studio! Vuoden ensimmäisen jakson vieraaksi upouudelle studiosohvalle istahtaa #neuvottelija-kanavaa YouTubessa luotsaava Sami Miettinen.

Suomi on jäänyt euron panttivangiksi ja kitkuttaa tällä hetkellä valuuttaunionissa ilman fiskaalipolitiikkaa, eli hieman kuin kädet sidottuna autossa ilman kuskia, rattia tai Teslan itseohjautuvuutta. Tämä tie on nyt kuljettu loppuun ja ollaan saavuttu T-risteykseen, jossa Suomen pitää tehdä ratkaisevia valintoja ja vaihtoehtoja on vain kaksi: 1) entistä enemmän integraatiota, pelastuspaketteja, eurobondeja ja yhteisiä budjetteja tai 2) irtautuminen ja paluu omaan rahapolitiikkaan. Pitäisikö Suomen siis jättää valuvikainen valuuttaunioni ja siirtyä takaisin markka-aikaan? Mitä mieltä Miikka, Martin ja Sami ovat: lisää EU-integraatiota vai markka takaisin? Kuuntele #rahapodi 270 loppuun asti, niin tiedät miten kolmikon äänestys aiheesta kääntyy! Kommentoi myös omat valuuttamietteesi alle.

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
14.01.2022 19:42

Mihin tuo väite oman valuutan heikkenemisestä ja viennin parantumisesta oikeastaan perustuu? Sen perusolettamushan on että Suomella on joku sellainen vientituote mitä muut maat ehdottomasti haluavat, ja valuutan heiketessä sitten keskittävät ostoksensa juuri meille sen sijaan että ostaisivat muualta, koska saavat samalla rahalla enemmän. Mutta mitä tapahtuu jos oman valuutan heikkenemisestä huolimatta kukaan ei ostakaan meiltä? Elämme globaalissa taloudessa, laivat ja lentokoneet kulkevat paljon enemmän ja nopeammin kuin aiemmin. Entä jos aina löytyykin joku maa, joka tuottaa samoja tuotteita kuin Suomi, mutta aina meitä halvemmalla? Kuinka alas Suomen valuutan arvon ja talouden pitää silloin hiipua ennen kuin se “tasapainottava vaikutus” alkaa… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Antti
17.01.2022 13:05

Järkevintä olisi tietysti laskea hintaa, eikä valuutan arvoa.
Vielä järkevämpää olisi myydä jotain mistä ollaan valmiita maksamaan mitä tahansa.