Siirry pääsisältöön

Kaikki energiakriisistä feat. Heikki Keskiväli | Traders’ Club 146

Traders’ Club -vieraana Heikki Keskiväli ja aiheena energiakriisi. Jaksossa Heikki, Jukka ja Tuomas käyvät perin juurin läpi kriisin syyt ja seuraukset. Miten sähkön hinta muodostuu? Miten sähköfutuurit ja niihin liittyvät vakuudet toimivat? Mitkä ovat kriisin kansantaloudelliset vaikutukset ja miten yksityissijoittajan kannattaisi nyt toimia? Katso jakso!

0:00 Intro
1:44 Sähkön hinnan muodostus
20:17 Onko edessä pidempikin kriisi?
27:57 Sähköfutuurit ja niiden vakuudet
38:26 Energian hinta Saksassa
46:45 Saudi Aramco
50:45 Energiakriisi Euroopassa
1:04:26 Valtioiden tuki kotitalouksille ja yrityksille
1:17:34 Mitä tämä kaikki merkitsee sijoittajalle?
1:26:45 Heikin tärpit

Tärkeää tietoa riskeistä.
Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets-tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.09.2022 14:29

Jakso 146 oli todella mielenkiintoinen, mutta kovasti ihmettelin, kun pörssiasiantuntijoina ette ollenkaan kiinnittäneet huomiota sähköpörssin erikoiseen hinnoittelutapaan, joka on selkeä sähköntuottajien laillistettu kartelli. Joten sähköpörssi on tälle hinnoittelutavalle täysin väärä nimi, oikea nimi olisi sähkökartelli.   Tämä sähkökartelli aiheuttaa sekä yksityisille kuluttajille, että yrityksille valtavan taakan, jonka helpottamiseen hallitus joutuu rakentamaan suurilla kustannuksilla mielettömän tukiviidakon. Hallitus valmistelee windfall-veroa, jolla tämän sähkökartellin tuotot perittäisiin sähköntuottajilta valtion pohjattomaan kassaan. Olisi valtion kohtuutonta ahneutta hyödyntää sähköpörssin järjetöntä valuvirhettä jo nykyisinkin korkean verotusasteen edelleen nostamiseen. Paljon järkevämpää olisi purkaa tämä sähköntoimittajien kartelli.   Jos toimittaisiin aidon pörssin tapaan niin, että kullekin sähköntuottajalle maksettaisiin vain… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
13.09.2022 11:56

Heikki Rautkivi viime viikon Talouselämä-lehdessä esitti laskelmia ja käyriä kaasun hintakaton 110e/MWh vaikutuksesta pörssisähkön merit-order-system’iin.
Jos EU tuon saa tuon säädetyksi ja OL3 toimii, putoaa sähkön hinta luokkaan 10 snt/kWh
37 snt/kWh on nyt sahko.tk-palvelussa 28 vrk:n keskihinta

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
15.09.2022 15:36

Toivottavasti toteutuu, muutoin näemme hlökohtaisia konkursseja ja ihmistragedioita.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki