Siirry pääsisältöön

IPO-mania! | Titaanien taisto 18

Tuloskausi on tarjoillut suorastaan eeppisiä tuloksia, mutta miten titaanien salkut ovat pärjänneet? Osakepoimija Jukka Oksaharjun vuosi on jatkunut vahvana tuottaja-Tuomaksen sanoin ”pappaosakkeiden” siivittämänä. Ammattitreidaaja Lepikön salkku puolestaan on viime aikoina täyttynyt teknologiaosakkeista. Mitkä ovat Lepikön ajatukset peliliikkeen taustalla?

Erittäin vahvan tuloskauden jälkeen herää kysymys siitä, ovatko pörssiyhtiöiden tuloskehitykset sittenkin ottaneet kiinni vielä hetki sitten järjettömiltä tuntuneet arvostuskertoimet? Kohentuneeseen tuloskuntoon liittyy useita positiivisia ajureita ja pato tuntuu purkautuvan vauhdilla. Kovien tulosten lisäksi nähdään kovia tulosennusteita, mutta ovatko odotukset millään tapaa realistisia? Indeksisijoittaja Martin Paasin huolenaiheena on erityisesti luovan tuhon puuttumisen myötä tyssäävä tuottavuuden kasvu – onko asia huomioitu riittävällä tasolla ennusteissa? Millaisena muut titaanit näkevät markkinan riski/tuotto-suhteen tällä hetkellä?

Nyt kun rahaa valuu ennätysmäärä osakemarkkinoille, yrityksillä on ollut ainutlaatuinen tilaisuus listautua pörssiin. Sekä listautumisten arvo että listautumisten määrä ylittävät merkittävästi jopa IT-huuman lukemat 1990-luvun lopussa. Onko IPO-mania jo lähtenyt lapasesta vai vieläkö listautuvien yhtiöiden laatu on riittävällä tasolla? Lue lisää aiheesta ja katso käynnissä olevat listautumisannit täältä.

Joko on aika miettiä uutta sijoitusstrategiaa juhannussaunassa vai vieläkö sijoittajan kannattaa surffata nousevien kurssien aallonharjalla? Katso tuoreimmasta jaksosta titaanien mietteet loppuvuoden markkinanäkymistä!

Titaanien taisto – kenen salkku tuottaa parhaiten?

Titaanien taisto on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa seurataan indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdytään erilaisiin sijoitusstrategioihin. Kolme titaania ovat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja ammattitreidaaja Jukka Lepikkö. Seuraa Titaanien salkkuja Sharevillessä ja liity mukaan Titaanien taisto -keskusteluryhmään.

→ Tutustu tarkemmin kolmeen titaaniin

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Titaanien taisto -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Mikään videoilla esitetty ei ole sijoitussuositus, eikä sitä tule tulkita sijoitussuositukseksi tai kehoituksesi merkitä arvopapereita.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit