Siirry pääsisältöön

Inka Häkkinen on Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti 2020

COVID-19-pandemiassa sairaanhoitajien tärkeää ja keskeistä roolia on koeteltu laajassa mittakaavassa. Nordnet on ollutQueen Silvia Nursing Award -hankkeen yhteistyökumppani alusta alkaen ja tänä vuonna keskityimme stipendissä COVID-19-ideoihin ja –ratkaisuihin hoitoalan kriisin takia.

Tänä vuonna Queen Silvia Nursing Award myönnetään 38-vuotiaalle FinnHELP keskusteluapupalvelun sairaanhoitajalle Inka Häkkiselle. Voittanut idea on terveydenhuollon ammattilaisille profiloitu keskusteluapupalvelu, joka on ollut toiminnassa toukokuusta 2020 lähtien mahdollistaen tähän mennessä noin 70:n tietoturvallisen videovälitteisen keskusteluavun henkisesti uupuneen terveydenhuollon ammattilaisen ja auttajan välillä.

Valitsimme tuomariston keskuudessa Inka Häkkisen vuoden stipendiaatiksi seuraavalla perustelulla:

”Inkan jo kehityksen alla oleva idea ennaltaehkäisee hoitoalalla työskentelevien uupumusta ja masennusta. Idean toteuttamisen mahdollistavat tällä hetkellä useat vapaaehtoiset, ja pitkällä tähtäimellä sen monipuoliset kehitysmahdollisuudet ovat suuret. Sairaanhoidon ammattilaisten hyvinvoinnista huolehtiminen ja heille kaiken mahdollisen tuen tarjoaminen on erityisen tärkeää pandemian, kuten COVID-19, aiheuttamissa olosuhteissa.”

Inka Häkkinen työskentelee Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa, mutta on työn ohella kehittänyt FinnEM ry:n tiimin ja eri terveydenhuollon toimijoiden tuella videochat-palvelun FinnHELP. Sen lisäksi, että virtuaalipalvelun kehittäminen jatkuu, on suunnitelmissa myös yhteinen tutkimusprojekti Työterveyslaitoksen kanssa. Tarkoituksena on kehittää monipuolinen ja toimiva järjestelmä, joka parantaa hoitotyössä jaksamista pandemiaoloissa.

Swedish Care International ja Forum for Elderly Care ovat myöntäneet stipendin vuodesta 2012 asti. Vuonna 2020 sen mahdollistavat kansalliset ja kansainväliset yhteistyökumppanit Konstsamfundet, Attendo, Elisa, Muistiliitto, Bonnier Healthcare / Netlääkäri, Oriflame, Color4Care, Puls & Träning ja Nordnet.

Onnea Inkalle kilpailun voitosta ja kiitos arvokkaasta työstä hoitoalan eteen!

Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti 2020 Inka Häkkinen

Stipendistä

Vuosittain jaettavan stipendin tarkoituksena on kannustaa hoitoalalla työskenteleviä kehittämään uusia hoitotyöhön liittyviä ja sitä edistäviä ratkaisuja. Stipendin arvo on 6 000 euroa, ja stipendiaatille luodaan myös hänelle sopiva harjoittelujakso terveydenhuoltoalalla toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa. Aikaisempina vuosina stipendiä ovat voineet hakea sairaanhoitajaksi opiskelevat, joilla on ollut vanhustenhoitoon ja erityisesti dementian hoitoon liittyvä idea, mutta tänä vuonna ideat ovat liittyneet COVID-19-tilanteeseen ja -ratkaisuihin, ja mukaan ovat olleet lämpimästi tervetulleita myös laillistetut sairaanhoitajat.

Lue myös: QSNA ja Nordnet tukemassa ideoita COVID-19-hoidon ratkaisuihin

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki