Siirry pääsisältöön

FAAMG vie, muu markkina vikisee | Traders’ Club 94

Viime jaksossa ammattitreidaaja Jukka Lepikkö kertoi olevansa ns. Tesla-härkä, eli suhtautuvansa maailman kuuluisimman sähköautovalmistajan kurssinäkymiin positiivisesti. Tesla onkin noussut nopeasti markkina-arvossa Yhdysvaltain Big Tech -jättiteknologiayhtiöiden sarjaan, josta löytyvät mm. sellaiset kaikkien tuntemat nimet kuin Facebook, Apple, Amazon, Microsoft ja Alphabet eli Google (yhdessä “FAAMG”). Tämän viikon jaksossa tarkastellaan FAAMG-yhtiöiden supernopeasti kasvaneen markkinadominanssin syitä ja seurauksia. Vielä vuonna 2005 FAAMG-yhtiöt loistivat Microsoftia lukuunottamatta poissaolollaan maailman arvokkaimpien listan kärjestä, mutta tänä päivänä ne dominoivat sitä lähes täysin. Pystyvätkö yhtiöt pitämään järkähtämättömän asemansa myös jatkossa, vai onko kärki menossa kohta taas uusiksi? Miten teknojätit pärjäävät suhteessa indeksin muihin yhtiöihin nyt ja jatkossa? Kannattaako teknojätteihin edelleen sijoittaa niiden valtavasta markkina-arvosta huolimatta, vai onko jo aika etsiä tulevia teknomonopoleja salkun peruskiveksi?

Jaksossa luodaan myös katsaus Bitcoinin viimeaikaiseen kehitykseen ja miljardööri Ray Dalion näkemyksiin kryptovaluutan tulevaista liikkeistä. Lepikkö myös vastaa viime jakson kommenttiosiossa saamaansa kritiikkiin Tesla-analyysistään ja avaa yhdessä tuottaja-Tuomaksen kanssa salkkunsa viimeisimmät käänteet. 

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Nordnet Traders’ Clubista ja Nordnetin tarjoamista eduista aktiivisille kaupankävijöille.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki