Siirry pääsisältöön

ETF-kuukausisäästöön palvelumaksu ja tukea ETF:ien valintaan

Nordnet on Suomen ainoa pankki, joka tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin. Palvelusta on tullut suosittu ja jo 30 000 säästäjää on valinnut ETF-kuukausisäästämisen kustannustehokkaaksi tavaksi hajauttaa ja automatisoida sijoituksensa. Palvelussa ETF-säästäjä valitsee 1–4 eri ETF:ää ja toimeksiannot toteutetaan asiakkaan puolesta pörssissä kerran kuukaudessa. Nordnetin kaupankäyntiosasto toteuttaa kaupat kuukausittain niille tileille, missä saldoa on, hankkimalla ETF:t päivän mittaan. Päivän päätteeksi kaupat ajetaan asiakkaiden salkkuihin.

Tähän saakka ETF-kuukausisäästäjät eivät ole maksaneet kaupoistaan lainkaan välityspalkkioita tai muita maksuja. Palvelu on ollut asiakkaille täysin maksuton. Kattaaksemme palveluun liittyviä kustannuksia ja voidaksemme jatkaa automaattisen kuukausisäästön tarjoamista tuomme ETF-kuukausisäästösopimukseen 2,50 euron palvelumaksun 5.6.2020 alkaen.

Palvelumaksu 2,50 eur/kk:

  • Koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia.
  • Maksu ei riipu ETF:ien määrästä, voit siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää yhdellä palvelumaksulla.
  • Maksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (veloitus arviolta joka kuun 7.–9. päivä).
  • Maksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Toukokuun ETF-kuukausisäästökaupat toteutetaan vielä normaalisti ilman palvelumaksua. ETF:ien säilytys Nordnetissä on edelleen maksutonta asiakkaille. Voit muokata ETF-kuukausisäästösopimustasi joustavasti, kuten vaihtaa ETF:iä ja säästösummaa, tai keskeyttää sen milloin vain. Ensimmäisen kerran palvelumaksu veloitetaan kesäkuun kauppojen jälkeen.

Palvelumaksun tuominen mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa voimme laajentaa ETF-kuukausisäästön piirissä olevien ETF:ien valikoimaa nykyisiltä ja uusilta liikkeeseenlaskijoilta. Kuukausisäästöön on lähikuukausina tulossa saataville mm. 12 ETF:ää Lyxorilta. Panostamme jatkossa entistä enemmän ETF:ien valintaan liittyvään tukeen. Olemme esimerkiksi hiljattain uudistaneet ETF-sijoitusideasivun, jolta löydät nyt muun muassa asiakaskuntamme suosituimmat ETF:t teemoittain terveydenhuoltosektorilta, robotiikka-alalta ja vastuullisuuskriteerejä tarkasti seuraavien ETF:ien joukosta. Myös ETF-hakutoimintoa ja yksittäisten ETF:ien instrumenttisivuja kehitetään, jotta löydät jatkossa entistäkin helpommin juuri omaan salkkuusi sopivat ETF:t.

Uusi palvelumaksu koskee ainoastaan ETF-kuukausisäästämistä, ei kuukausisäästämistä noteeraamattomiin sijoitusrahastoihin.

LISÄTTY 8.5.: Lyxorilta tuli 12 uutta ETF:ää mukaan kuukausisäästöön 4.5.2020. Sen lisäksi neuvottelemme tällä hetkellä toisen liikkeeseenlaskijan kanssa mm. sektori-ETF:istä. Kerron näistä pian.

LISÄTTY 1.6.: iSharesilta uusia toivottuja ETF:iä kuukausisäästövalikoimaan. Mukana eniten toiveita saanut iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF (0,35 %) ja useita megatrendi-ETF:iä automaatioon ja robotiikkaan, digitalisaatioon, puhtaaseen energiaan, väestön ikääntymiseen sekä terveydenhuoltoon.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
199 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.08.2020 14:27

Jaaha, en sitten alitakaan ETF kuukausisäästämistä lapsille…

Nimetön
Nimetön
21.05.2020 14:25

https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/saastot-ja-sijoitukset/osakesijoitukset/etf?cmpid=.havarho..huom.facebook%2Binstagram.social.Osakesijoittaminen_kaupankaynti_talo.ha_jn_etf&fbclid=IwAR3Ec-gdnYBrw-pLop5RGpedDVHsdj8xVwUBtYjNla1vkMoZVj1h5tKwrWo Näin!!

Nimetön
Nimetön
14.05.2020 16:48

Siis, tyhmä kysymys: jos tankkaan Nordnet indeksirahastoa manuaalisesti joka kuukausi itselleni ja lapsilleni, onko tämä yhä kulutonta?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
14.05.2020 17:47

Kyllä on. Palvelumaksu koskee vain ETF-kuukausisäästämistä, ei Nordnetin tai muitakaan indeksirahastoja.

Nimetön
Nimetön
13.05.2020 05:07

Milloin vahva tunnistautuminen otetaan käyttöön?!! Tätä on kyselty jo monta vuotta! Etf-kk maksu on pieni pr moka tähän verrattuna, jos ette ota tietoturvaa vakavasti. Haluatteko nähdä otsikon: “Piensijoittaja menetti säästönsä Nordnetin onnettoman tietoturvan vuoksi!” Toki muutos maksaa, mutta miksi asia ei etene. Voisitko Suvi Tuppurainen vastata?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.05.2020 14:10

Toimme Suomeen viime vuonna Mobiilivarmenteen ja uusi vahva tunnistautuminen on tulossa tämän vuoden aikana kaikkiin Nordnetin maihin. Se integroidaan nykyiseen mobiilisovellukseen.

Nimetön
Nimetön
12.05.2020 21:49

Ei hyvä

Nimetön
Nimetön
07.05.2020 18:10

Kiitos kaikille lukuisista kommenteista!
Kuukausisäästöön on lisätty uusia kohteita Lyxorilta, mukana mm toivottu Nasdaq 100. Niistä voi lukea tästä tuoreemmasta kirjoituksestani: https://www.nordnet.fi/blogi/uusia-etfia-lyxorilta-kuukausisaastosopimuksen-piiriin-teemoina-mm-green-bond-ja-new-energy/

Nimetön
Nimetön
03.05.2020 23:33

Oho, viestini poistettiin, johtuuko siitä että vertasin oman pankkini ja NN:n kustannuksia? Yhtäkään kirosanaa ei tekstissä ollut.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.05.2020 09:52

Jostain syystä viestisi oli mennyt roskapostikansioon. Se on nyt palautettu.

Nimetön
Nimetön
03.05.2020 22:56

Nyt kyllä Nordnet pilasi omatkin suunnitelmat, joissa ETF:t oli vain pieni osa ja taival NN:n kanssa 10v. Olin päättänyt avata OST:n tämän kuun alusta, mutta nyt en tiedä mitä tehdä. Vertailujen jälkeen jopa oma pankki, OP, alkaa näyttämään edullisemmalta. Säilytyksen kuukausimaksu kuittaantuisi sijoituksista kertyvillä omistaja-bonuksilla, kaupat edullisemmat sekä ajankohtaisia kampanjatarjouksia, joita Nordnetissä ei ole näkynyt enää pitkään aikaan. OST vain puuttuu vielä sieltä. Rahastot ovat vielä NN:n valtti, mutta kuinka kauan nekään enää pysyvät edullisina. On iso asia, että jokin palvelu minkä asiakas on ottanut käyttöön muuttuu niin dramaattisesti, että asiakkaan ei ole järkevää enää käyttää sitä. Yksinkertaisesti nyt vain… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
03.05.2020 21:40

Perustelen vielä valintaani yhdellä asialla ennen lähtöäni. Toimenpidemaksut pomppasivat järjettömiksi, superluoton ehtoja heikennettiin puoleen tuosta vain ja nyt tämä, että markkinoinnista huolimatta käydään köyhimpien kukkarolle. Mitä seuraavaksi? Haluan äkkiä pois täältä, jääköönkin taakse erinomaiset indeksirahastot ja kuukausisäästäminen ETFiin…

Nimetön
Nimetön
01.05.2020 21:31

LOPPUPÄÄTELMÄ: luottamus meni kuitenkin. Nordnet ei ole kiinnostunut asiakkaiden hyvinvoinnista, vaan näiden rahoista. Alusta täynnä bugeja, lupauksiin ei voi luottaa, toiminta ristiriitaista ja vastaukset ylimielisiä. Edes muutosta kuukausisäästöön ei viitsitä ohjelmoida, vaan ohjeeksi annetaan, että räplää tätä ja roplaa tota. En uskalla jatkaa näin pitkällä (30+) sijoitushorisontilla vaan valitsen hieman kalliimman, mutta luotettavamman yhteistyökumppanin. Kai se pitää uskoa, että Ladan hinnalla ei saa Mersua eikä niitä ilmaisia lounaita (hajauttamisen lisäksi) ole. Moi vaan!

Nimetön
Nimetön
01.05.2020 09:42

Sellainen huomio vielä näiden viidenkympin säästelijöille jotka manaavat 5% kulua, ajan kanssa EUNL + IS3N kombon yksikköhinnat nousevat varmasti erikseenkin yli 50€ joten mikään ikuinen ratkaisu tämä ei muutenkaan olisi, ette pystyisi maksamaan tuota 2.5€ kuussa kun summalla ei saisi yhtään osuutta kummastakaan.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 10:24

Ihan hyviä kommentteja. Sinulta nyt vain unohtui, että kysymys on myös periaatteellinen. Mainonnalla on kannustettu säästämään jopa 50e summilla. Lisäksi ehdoton kipuraja 1% alittuu vasta 250e ostolla. Itse säästän selvästi enemmän, mutta toisten puolesta harmittaa. Ja lisäksi luottamus horjuu…

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 15:16

En unohtanut kysymyksen periaatteellisuutta, keskityin vain kysymyksen realiteetteihin. Onhan tämä sinänsä ärsyttävää mutta eiköhän tästä selvitä, mitään pakkomyyntejä saatika etf:en siirtoja en kyllä ymmärrä, ellei ne periaatteet mene sitten reilusti rahan edelle.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 16:01

Tässäkin olen samaa mieltä… Harva varmaan silti kokonaan vaihtaa, vaikka suutuksissaan nyt jotkut uhoavatkin. Pieni suuttumus ja luottamuspula tuli kyllä itsellänikin. Pysyn edelleen Nordnetissa, mutta lapsille alan säästää rahastoihin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 16:09

Martinilta hyvä kirjoitus aiheesta nimellä Palvelumaksu… Palautti hiukan luottamusta. Katsotaan nyt vielä sekin, muuttuuko tuo päätös, vai pysyykö noin epäreiluna.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 10:40

Sitä paitsi jos Nordnet pistää lähellekään 1% kulun, lopetan Etf kk säästön siihen paikkaan. Esim Degirolla saa EUNLn ilmaiseksi. Siihen kehittyviä vähän päälle, niin niilläkin jo pärjää…Itse hyväksyn tuon 2,5e maksun muuten, mutta silloin olisi pitänyt alusta asti mainostaa, että pienillä summilla ei kannata kk säästöön laittaa. Suvilta aika heikko esitys toitottaa, että ‘pienillä summilla on suositumpaa säästää rahastoihin’. Ennen maksua kun hehkutettiin kk säästöä jopa 50e summalla ja nyt ei myyntikään ole hyvä vaihtoehto 15e kulun takia. Aika huumoriveikkoja nämä Nordnetläiset – huonon huumorin. Mitenkään häpeä ei olisi myöskään todeta, että tämä idea oli petojen sukua ja susi jo… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
02.05.2020 11:16

Nyt kun Martin ja Suvi neuvovat säästämään rahastoihin, niin tarkoittavatko he vielä maksuttomia super-rahastoja? Millaisia kuluja on muissa rahastoissa vs. etf?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.05.2020 18:52

Rahastoihin saa säästää maksutta, mutta juoksevat kulut ovat isommat. Nordnet saa rahaa siitä välistä, kun hommaa uusia asiakkaita rahastojen liikkeelle laskijoille. Kävin vertailemassa muiden välittäjien palveluja, enkä löytänyt mielestäni parempiakaan rahasto/ETF-säästämiseen. Täytyy kai luottaa siihen, ettei noihinkin tule jotain maksuja…

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.05.2020 10:43

Nordnet saa välittämistään rahastoista osan hallinnointipalkkiosta. Rahastoyhtiö perii hallinnointimaksun ja maksaa osan siitä Nordnetille. Maksu suoritetaan yleensä neljännesvuosittain. Nordnetin saama osuus on yleensä 40–60% rahastoyhtiön perimästä hallinnointimaksusta. Näin ollen vastaavalle palvelumaksulle rahastoissa ei ole samanlaista perustetta kuin pörssilistatuissa ETF:issä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 11:40

Mutta näillä mennään. Hyvää vappua kaikille! 👍🇫🇮🙂🍮

Nimetön
Nimetön
01.05.2020 09:39

Eipä tuo 2.5€ neljän etf:n ostosta nyt varsinaista riistoa ole sanokaa mitä sanotte. Jos säästelee pikkusummia ohjaa fyrkat joko rahastoihin ja homma toimii loistavasti, tai sitten kerryttää fyffeä useamman kuukauden ja iskee kerralla kiinni isommin. Yksi asia mitä tämä kk-säästö kaipaa on MSCI World Small Cap, sen kun iskette sinne niin lupaan etten katkeroidu tästä ja jatkan asiakkaana kiltisti myhäillen 🙂

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 12:25

Olet oikeassa. Tämä oli hyvä kirjoitus 👏 Itse kaipaisin puolestaan muun muassa hyvää ja halpaa kiinteistö ETFää. Jatkaisin erityisen tyytyväisenä myöskin, jos sellainen saataisiin. Vaikka epäkohtia mainonnan suhteen tässä ratkaisussa näenkin, niin nekin voisi vielä korjata % mallisella komissiolla pienille summille. Vaikka eivät tuota paljon Nordnetille, heissä on paljon esim. opiskelijoita ja alaikäisiä, jotka voi sitten myöhemmin olla hyviä asiakkaita 😊😊😊

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 15:22

Jep joku halpa ja tehokas REIT olisi paikallaan, jos vielä saisi sellaisen joka ei jaa tuotto-osuutta. Tuohon kk- säästämiseen tuli vielä sellainen aatos että uuden systeemin myötä homma saattaa automaatilla rullatessaan mennä siihen että edellisistä ostoista jää rahaa tilille jos ja kun osuuksien hinnat eivät täysin vastaa säästösummaa, no seuraavana kuuna sitten se tilille jäänyt parikymppiä rullaa automaatilla yhden tai kaksi osuutta jotakin kappalehinnaltaan edullista etf:ää kk-säästöön ja 2.5€ sakkohan sieltä rapsahtaa. Tätä prosessia pitää siis koko ajan olla kyttäämässä, automaatin pitäisi toteuttaa etf -kk säästö vain kun tilillä on koko kk-säästöön tarkoitettu summa että homman voisi oikeasti automatisoida ja… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.05.2020 17:31

Totta. Ei pitäisi olla iso vaiva tehdä sellaista muutosta ohjelmaan, että pystyy ajoittamaan ostot vaikka kahden tai kolmen kuukauden välein. Edelleen maksupäivä voisi olla 5.päivä, jolloin ei aiheuttaisi muuta lisätyötä Nordnetille, kuin tuon teknisen muutoksen. Monissa pankeissahan on jo tällainen palvelu.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki