Siirry pääsisältöön

Akkuteknologia, vety ja sähköautot maaliskuun tähtinä | rahastokaupankäynti 3/2021

Nordnet Suomen asiakkaiden osalta rahastojen netto-ostot olivat maaliskuussa 21 miljoonaa euroa ja ETF:ien puolestaan 22 miljoonaa euroa. Tarkastelussa on mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä.

Alkuvuoden suurimman sijoitusbuumin jälkeen aktiviteetti on palannut hieman normaalimmalle tasolle ja rahastojen netto-ostojen euromäärä laski maaliskuussa 28 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Pörssilistattuja rahastoja eli ETF:iä ostettiin maaliskuun aikana 11 prosenttia vähemmän kuin helmikuussa.

Korkoa korolle korkorahastojen avulla

Yli 100 uutta asiakasta maaliskuun aikana keränneiden rahastojen joukosta erottuu kaksi korkorahastoa: globaaleihin korkeatuottoisiin yritysvelkakirjoihin sijoittava DWS Invest Euro High Yield Corp LC (omistajamäärän muutos maaliskuussa +158 % helmikuuhun verrattuna) ja Investment Grade -luottoluokituksen omaaviin yritysten joukkovelkakirjalainoihin sijoittava Aktia Corporate Bond+ B (+65 %).

Maaliskuun rahastosijoituksissa on korkorahastojen suosion lisäksi havaittavissa myös pientä, joka paikassa nykyisin mainittua sektorirotaatiota, kun rahastosijoittajat ovat enenevissä määrin sijoittaneet varojaan arvo-osakkeisiin. Edellisten kuukausien hittirahastot Handelsbanken Kestävä Energia (+3 %) ja DNB Fund Renewable Energy (+6 %) keräsivät alkuvuoteen verrattuna suhteellisen vähän uusia omistajia, kun samanaikaisesti arvoyhtiöihin sijoittavat Taaleri Arvo Markka Osake (+26 %) ja Taaleri Arvo Kruunu Osake (+23 %) puolestaan nostivat päätään.

RahastoOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
DWS Invest Euro High Yield Corp LC+158 %+22 %
Aktia Corporate Bond+ B+65 %+11 %
Swedbank Robur Global Emerging Markets A+41 %+52 %
Tuottotiedot poimittu 6.4.2021.

Akkuteknologia, vety ja sähköautot kiinnostivat ETF-sijoittajia

ETF-sijoittajat näkevät erityisesti vedyn, akkuteollisuuden ja sähköautojen parissa toimivien yhtiöiden tulevaisuuden valoisana, sillä eniten omistajamääriään maaliskuun aikana helmikuuhun verrattuna kasvattaneiden ETF:ien kärkipäästä löytyivät mm. L&G Hydrogen Economy UCITS ETF USD Accumulating (+160 %), L&G Battery Value-Chain UCITS ETF (+104 %), WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF USD Acc (+39 %) ja iShares Electric Vehicles and Driving Technology UCITS ETF USD (Acc) (+24 %).

Kestävämpien energiaratkaisujen ja liikkumismuotojen lisäksi ETF-sijoittajien salkkuihin päätyi maaliskuussa elintarvikeketjun eri vaiheissa innovaatioita kehittäviin yrityksiin sijoittava Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF, joka kasvatti omistajamääriään peräti 117 % helmikuuhun verrattuna.

ETFOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
L&G Battery Value-Chain UCITS ETF+104 %+142 %
WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF USD Acc+39 %+122 %
iShares Electric Vehicles and Driving Technology UCITS ETF USD (Acc)+24 %+118 %
Tuottotiedot poimittu 6.4.2021.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot maaliskuussa 2021:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi
 2. Nordnet Indexfond Sverige
 3. Nordnet Indeksfond Norge
 4. Handelsbanken Usa Indeksi
 5. Nordnet Indeksfond Danmark A
 6. Nordnet Indeksi Kehittyvät Markkinat
 7. Nordnet Indeksirahasto Maailma EUR
 8. Nordnet Indeksirahasto USA EUR
 9. Handelsbanken Kestävä Energia
 10. Handelsbanken Eurooppa Indeksi

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF-rahastot maaliskuussa 2021:

 1. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)
 4. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 5. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 6. iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc)
 7. iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD (Acc)
 8. Xtrackers MSCI World Swap UCITS ETF 1C
 9. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)
 10. VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja tai ETF-rahastoja niiltä osin, kun muutos on ollut yli 100 asiakasta kuukauden aikana.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
07.04.2021 13:38

Hei,

Onkohan tämä L&G Hydrogen Economy UCITS ETF USD Accumulating tulossa mahdollisesti joskus kuukausisäästämisen piiriin?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki