Oletko jo asiakas? Kirjaudu sisään tai siirry etusivulle

Alkuun

Metsärahan sijoittaminen

Yhteistyössä UPM Metsä

Oletko yksi 600 000 suomalaisesta metsänomistajasta, jolla jää yli 30 % puukauppatuloista säästöön? Mietitkö, miten puukauppatulot voisi hajauttaa ja sijoittaa kannattavasti?


Ottamalla säästösi hallintaan ja sijoittamalla puukauppatulosi osakemarkkinoille voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Säästä kuukausittain tai jätä kertasumma kasvamaan muutamaksi vuodeksi. Katso säästölaskurimme avulla, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa ja milloin saavutat säästötavoitteesi. 

3 syytä hajauttaa metsärahaa myös pörssiin

  • Metsä tuottaa keskimäärin noin 4 %, kun taas Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on ollut 7,76 %.
  • Osake- ja rahastosijoitukset ovat likvidi sijoitusmuoto: ne on helppo muuttaa tarvittaessa rahaksi.
  • Osakemarkkinoilla voit hajauttaa sijoitussalkkusi riskiä maantieteellisesti – helpompaa kuin metsäpalstan ostaminen ulkomailta!

Linkit vievät UPM Metsän sivustolle

Säästölaskuri

Kertasijoitus alussa

Kuukausisäästösumma

Vuotuinen tuotto-odotus*

Sijoitusaika

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Näin laskimme:

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta. 

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

  • kertasijoitus alussa
  • kuukausittainen säästösumma
  • sijoitusaika vuosina
  • vuotuinen tuotto-odotus.

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Miksi metsänomistajan kannattaisi hajauttaa myös pörssiosakkeisiin?

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju ja UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila käyvät läpi puukaupparahan sijoittamiseen liittyviä faktoja.

Valitse itsellesi sopiva säästämisvaihtoehto

Jokainen metsänomistaja on erilainen – myös sijoittajana

Nordnetissä viet säästämisen uudelle tasolle. Voit valita itsellesi sopivan säästämismuodon – päätä sijoituskohteet täysin itsenäisesti tai hyödynnä digitaalisia neuvontapalveluitamme. Jos sinulla on yli 200 000 euron sijoitusvarallisuus, kannattaa tutustua myös Private Banking -palvelumme etuihin.

Tervetuloa Suomen laadukkaimman arvopaperivälittäjän asiakkaaksi!

Helppo tapa
sijoittaa itse

Digitaalinen neuvonta

Ei kiinteitä
kuluja

Rahastoneuvoja.

Ehdottaa rahastoja, jotka sopivat juuri sinulle.

Rahastoneuvoja on digitaalinen työkalu, joka auttaa sinua löytämään sopivan riskitason pitkäaikaiseen säästämiseen. Vastaamalla muutamaan kysymykseen saat henkilökohtaisen ehdotuksen rahastoista, jotka sopivat sinulle ja riskiprofiiliisi. Rahastoneuvojan käyttäminen on helppoa ja täysin maksutonta.

Rahastosäästäminen on helppo ja vaivaton tapa aloittaa säästäminen osakemarkkinoille: saat hyvän hajautuksen salkullesi jo muutamalla eri rahastosijoituksella, eikä sinun tarvitse osata analysoida yksittäisiä osakkeita sijoituskohteina. Nordnetissä rahastosäästäminen on myös edullista: et maksa merkintä- tai lunastusmaksuja rahastokaupoistasi ja alkuun pääset jo 15 € kertasijoitussummilla.

Shareville.

Käytä menestyneimpiä säästäjiä apunasi.

Sharevillen kautta voit nähdä, mitä osakkeita ja rahastoja suurimmasta tuotosta nauttivat henkilöt juuri nyt omistavat, ostavat ja myyvät. Voit myös saada reaaliaikaisia ilmoituksia, kun seuraamasi henkilöt ostavat tai myyvät, niin että voit käyttää heidän päätöksiään omien päätöstesi apuna. Shareville on maksuton (maksat vain tekemistäsi kaupoista), ja jäsenyyteen ei vaadita muuta kuin Nordnet-asiakkuus.

Sharevillestä löydät myös Metsänomistajat-keskusteluryhmän – liity mukaan tästä!linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Caddie hajautti sijoitussalkkunsa osakkeisiin, asuntoihin ja metsään 

Metsä

Yksi Nordnetin sosiaalisen sijoitusverkoston Sharevillen käyttäjistä, Caddie, on hajauttanut sijoituksensa osakesijoitusten lisäksi myös asuntoihin ja metsään.

Sharevillessä hän ylläpitää Metsänomistajat-ryhmää, jossa käydään keskustelua ja annetaan vinkkejä metsänomistamisesta. Millainen sijoittaja nimimerkin takaa paljastuu?

Tässä Caddien sijoittajatarina!

Tulevat webinaarit ja verkkokurssit

Tulevat webinaarit ja verkkokurssit (aiemmin pidetyt kurssit löydät Nordnet-koulusta)

Katso tulevat webinaarit ja verkkokurssit Nordnet Blogista

Lue lisää tulevista verkkotapahtumista ja ilmoittaudu mukaan

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Tietoa riskeistä ja tuotosta

Historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

 

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.