Oletko jo asiakas? Kirjaudu sisään tai siirry etusivulle

Kaupallinen yhteistyö UPM Metsän kanssa

Alkuun

Metsärahan sijoittaminen

Harvenna ja hajauta. Laita puukaupparahat tuottamaan!

Oletko yksi 600 000 suomalaisesta metsänomistajasta, jolla jää yli 30 % puukauppatuloista säästöön? Mietitkö, miten puukauppatulot voisi hajauttaa ja sijoittaa kannattavasti?

Suomalaiset metsänomistajat ovat kiinnostuneita löytämään metsätuloilleen tuottavia sijoituskohteita – kiinnostuneiden osuus on yli 70 %. Metsänomistajat kaipaavat myös vaihtoehtoja, jotka vähentävät sijoittamiseen liittyviä pelkoja ja oman osaamisen tarvetta. Yli 30 % metsänomistajista pitää sijoitusrahastoa parhaimpana tapana hallita sijoitusten riskiä ("Metsänomistaja sijoittajana 2018"-tutkimus). Nordnetillä on tarjota juuri näitä tarpeita vastaava tuote.

Kokeile alla olevaa säästölaskuria ja katso, miten paljon puukauppatulosi voivat kasvaa hajautetusti osakemarkkinoille sijoitettuna.

3 syytä hajauttaa metsärahaa myös pörssiin

  • Metsä tuottaa keskimäärin noin 4 %, kun taas esimerkiksi Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on ollut 7,76 %.
  • Osake- ja rahastosijoitukset ovat likvidi sijoitusmuoto: ne on helppo muuttaa tarvittaessa rahaksi. Rahastosäästämisellä voit myös helposti hajauttaa sijoitussalkkusi riskiä maantieteellisesti – helpompaa kuin metsäpalstan ostaminen ulkomailta!
  • UPM Metsän asiakkaana saat Nordnetin sijoitusasiantuntijoilta henkilökohtaista palvelua. Soita Nordnetiin numeroon 09 6817 8460 varataksesi puhelinajan. Palvelemme arkisin klo 9.45–18.30. Odotusaika on keskimäärin vain 12 sekuntia.

Linkit vievät UPM Metsän sivustolle

Säästölaskuri

Kertasijoitus alussa

Kuukausisäästösumma

Vuotuinen tuotto-odotus*

Sijoitusaika

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Näin laskimme:

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta. 

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

  • kertasijoitus alussa
  • kuukausittainen säästösumma
  • sijoitusaika vuosina
  • vuotuinen tuotto-odotus.

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Maailmanluokan sijoittamista. Automatisoituna: Nordnet Smart -salkut

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista.

Neljä vuotta sitten Nordnet mullisti sijoitusmarkkinat lanseeraamalla Superrahastot. Nyt teemme sen taas!

Nyt sinulla on pääsy maailmanluokan sijoittamiseen ilman korkeita kuluja. Tämän mahdollistaa yhteistyömme J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Vastaavia tuotteita on tarjottu aiemmin vain instituutiosijoittajille, mutta nyt ne ovat saatavilla myös suomalaisille yksityissijoittajille alkaen 15 euron minimimerkinnällä

Nordnet Smart -salkut tekee erityiseksi se, että ne eivät ole riippuvaisia pelkästään osakkeiden arvon kasvusta, vaan reagoivat automaattisesti muutoksiin markkinoilla.

Jos korot nousevat tai osakemarkkinat laskevat, salkkuja säädetään, millä ajan mittaan pyritään lisäämään vakautta ja tuomaan parempia tuottoja. Nordnet Smart -salkuissa sijoitukset on hajautettu osakemarkkinoiden lisäksi mm. korkotuotteisiin, kultaan ja kiinteistöihin.

Katso videolta, miten Nordnet Smart -salkut toimivat – klikkaa tästä.

Neuvontapalvelumme auttaa valitsemaan sopivimman salkun.

 

Nordnet Smart -salkkujen neuvontapalvelu on kehitetty antamaan sinulle sopiva tasapaino salkkuusi. Vastaamalla neuvonnan kysymyksiin varmistamme, että saat juuri sinulle sopivan sijoitussuosituksen. Neuvonta suosittelee sinulle yhtä salkuista ja se voi olla eri kuin itse valitsemasi salkku. 

Kaupankäynnin helpottamiseksi ja kulujen madaltamiseksi olemme paketoineet salkut rahastojen muotoon.

Käyttääksesi neuvontapalvelua sinun tulee olla kirjautuneena sisään Nordnetin palveluun.

Tietoa rahastoista ja niiden sisällöstä

Nordnet Smart 5

Instrumenttityyppi
Rahasto (UCITS)

Maantieteellinen jakauma
Globaali

Omaisuusluokat

Osakkeet, korot, luotot, hyödykkeet, kiinteistöt, inflaatiosuojatut omaisuuserät ja Alternative Risk Premia -sijoitukset

Riskitaso:
3/7

Vuosittainen palkkio
0,79 %

Avaintietoesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Salkun riskiallokaatio omaisuusluokittain

Vie hiiri omaisuusluokan päälle ja klikkaa nähdäksesi sijoitukset.

Riskiallokaatio kertoo, miten riskit on jaettu eri omaisuusluokkien välillä. Tavoiteltu riskitaso (vuotuinen volatiliteetti prosentteina) on 5 %.

Nordnet Smart 10

Instrumenttityyppi
Rahasto (UCITS)

Maantieteellinen jakauma
Globaali

Omaisuusluokat

Osakkeet, korot, luotot, hyödykkeet, kiinteistöt, inflaatiosuojatut omaisuuserät ja Alternative Risk Premia -sijoitukset

Riskitaso:
4/7

Vuosittainen palkkio
0,89 %

Avaintietoesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Salkun riskiallokaatio omaisuusluokittain

Vie hiiri omaisuusluokan päälle ja klikkaa nähdäksesi sijoitukset.

Riskiallokaatio kertoo, miten riskit on jaettu eri omaisuusluokkien välillä. Tavoiteltu riskitaso (vuotuinen volatiliteetti prosentteina) on 10 %.

Nordnet Smart 15

Instrumenttityyppi
Rahasto (UCITS)

Maantieteellinen jakauma
Globaali

Omaisuusluokat

Osakkeet, korot, luotot, hyödykkeet, kiinteistöt, inflaatiosuojatut omaisuuserät ja Alternative Risk Premia -sijoitukset

Riskitaso:
5/7

Vuosittainen palkkio
0,99 %

Avaintietoesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Salkun riskiallokaatio omaisuusluokittain

Vie hiiri omaisuusluokan päälle ja klikkaa nähdäksesi sijoitukset.

Riskiallokaatio kertoo, miten riskit on jaettu eri omaisuusluokkien välillä. Tavoiteltu riskitaso (vuotuinen volatiliteetti prosentteina) on 15 %.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Nordnet Smart -salkut on paketoitu rahastoiksi ja niillä käydään kauppaa kuten rahastoilla. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat Nordnet Smart -rahastoon. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen yltä.

Yhdellä sijoituksella koko maailma – ja vähän enemmän.

 

Nordnet Smart -salkut sijoittavat osakkeisiin, korkoihin, hyödykkeisiin, kiinteistöihin ja luottoihin. Sijoitukset on hajautettu eri omaisuusluokkiin ja tuhansiin arvopapereihin ympäri maailman.

Lisäksi riskejä hajautetaan faktorisijoittamisen avulla. Tämä tarkoittaa sijoittamista osakkeisiin, joilla on alhainen korrelaatio muun osakemarkkinan kanssa. Näitä sijoituksia kutsutaan nimellä Alternative Risk Premia. Tällaisilla osakkeilla on tiettyjä ominaisuuksia, kuten yrityksen pienempi koko, alhainen arvostus, positiivinen momentum, historiallisesti alhaisempi markkinariski ja kasvava tuloksentekokyky. Näistä ominaisuuksista muodostettuja sijoitusstrategioita ovat tutkineet ja kehittäneet maailman johtavat tutkijat, kuten Nobel-voittaja Eugene Fama (Nobelin palkinto 2013).

Nordnet Smart -salkku on kokonaisvaltainen sijoitusratkaisu tarjoten globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen. Et välttämättä tarvitse muuta.

Paremmin tasapainotettu salkku.

 

Nordnet Smart -salkut arvioivat erityyppisten arvopapereiden suhdetta ja tasapainottavat riskiä jatkuvasti.

Matalariskisissä omaisuusluokissa, kuten koroissa, kiinteistöissä ja hyödykkeissä, on alhaisempi tuotto kuin osakemarkkinoilla keskimäärin. Tuotto-riski-suhde voi niissä kuitenkin olla parempi. Tämän vuoksi rahasto sijoittaa tällaisiin kohteisiin velkavipua hyödyntämällä. Näin voidaan saada osakemarkkinoita parempi tuotto otettuun riskiin nähden.

Vaikka Nordnet Smart -salkkujen arvo odotetusti laskee markkinoiden laskiessa yleisesti, tämä strategia pyrkii tasapainottamaan ja rajoittamaan laskua.

Nordnet Smart -salkkujen simuloitu historiallinen kehitys

Rahastot ovat äskettäin perustettuja ja niiden toteutunutta historiallista kehitystä ei voida esittää. Kaavioissa esitetty kehitys perustuu simuloituun historialliseen kehitykseen. Simuloitu historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Simuloitu historiallinen kehitys

Vertailuindeksti: Nordnet Smart 5: 100 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR. Nordnet Smart 10: 40 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR 60 % MSCI All Country World Index IMI. Nordnet Smart 15: 100 % MSCI All Country World Index IMI. Kaikkien indeksien tuotto on laskettu ilman kuluja. Nordnet Smart -salkkujen tuotoissa on huomioitu kulut. Vertailuindekseiksi on valittu Nordnet Smart -rahaston sijoitusstrategian mukaiset, samankaltaiset indeksit.

Kuinka Smart-salkkujen historiallista kehitystä on mahdollista simuloida?
Nordnet Smart -salkut seuraavat systemaattista sijoitusstrategiaa, mikä tarkoittaa, että niitä ohjaavat algoritmit ja säännöt. Sen ansiosta voimme esittää, miten ne toimisivat, jos samoja sääntöjä sovellettaisiin historiallisiin tietoihin, vaikka salkut ovat aivan uusia.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista.

Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Nordnet Smart -salkut on paketoitu rahastoiksi ja niillä käydään kauppaa kuten rahastoilla. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat Nordnet Smart -rahastoon. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus-sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Palvelemme myös numerossa 09 6817 8460 arkisin klo 8.45–18.30.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.