Hoppa till huvudinnehållet

Spara i fonder.

Spara i fonder.

Hitta de bästa fonderna.

Du behöver inte vara en expert för att få avkastning på dina pengar. Genom att spara i fonder hos Nordnet har du flera olika alternativ för att skapa avkastning på ditt kapital.

Det finns fonder för alla behov. Vi erbjuder verktygen för att du ska kunna hitta de bästa fonderna just för dig.

Genom att investera i fonder diversifierar du lätt till exempel utomlands eller i investeringsobjekt som annars skulle vara utom räckhåll för en privatinvesterare.

Investera förmånligt i fonder.

 • Tecknings- och inlösenavgifter 0 €.
 • Summor från och med 15 €.
 • Över 60 fondbolag inom räckhåll.
 • Ett brett sortiment av 600 fonder.
 • Bekanta dig med Nordnets indexfonder och månadssparande och hitta de bästa fonderna för dig.
 • Månadsspara enkelt och flexibelt.

Fondtyper.

Yleisimmät rahastotyypit

Hur ska man månadsspara? Ta hjälp av vår nya service.

Det kan kännas svårt att välja de fonder som passar en själv bäst bland de hundratals alternativ som finns. Vår nya service hjälper dig att hitta de fonder som passar dig bäst. Följ ett par enkla steg och skapa din egen fondportfölj.

Du bestämmer själv hur mycket du investerar, i vad och hur ofta.

Mihin kuukausisäästäisi? Kokeile uutta palveluamme.

Månadsspara i fonder.

Det är lätt. Kom igång med 15 euro per månad.

Hos Nordnet kan du förutom att teckna fonder på engångsbasis även månadsspara i fonder. Att månadsspara betyder att du sparar en valfri summa i en eller flera fonder som du väljer. Du kan välja en eller flera fonder bland de över 400 som Nordnet erbjuder.

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång utan att du själv behöver vara aktiv. Fördelen med månadssparande är att du sprider risken då du handlar varje månad och slipper tänka på att investera vid rätt tillfälle på börsen. Det är även ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt genom den så kallade ränta på ränta-effekten.

Vår tjänst för månadssparande hjälper dig att hitta rätt i vårt breda fondutbud. Genom några enkla steg har du skapat en egen fondportfölj på bara några minuter. Du väljer själv hur mycket och hur ofta du vill spara.

Frågor och svar.

När du placerar i fonder via Nordnet kan du börja investera med 15 €.

Absolut!

 1. Gå till Mina sidor > Månadssparande > Sätt upp månadssparande.
 2. Välj det konto du vill börja spara på, fyll i belopp och det datum då du vill att summan flyttas till fonden.
 3. Sök de fonder du vill investera i genom att skriva fondens eller fondbolagets namn i sökfältet.
 4. Fyll i de obligatoriska fälten och börja spara i fonder.
 5. Aktivera en återkommande överföring från din nätbank till Nordnet. Du hittar mera information om hur man gör en banköverföring på vår sida Mina sidor > Insättningar > "Hur gör jag en insättning?". Vänligen observera att det kan ta ett par bankdagar för pengarna att komma fram.

Om du gör en fondorder på en vardag före klockan 13.00, skickas ordern till fondbolaget redan samma dag. Fondorderns slutgiltliga kurs bestäms när fondbolaget gör teckningen. Nordnet kan inte påverka när fondbolaget gör teckningen. Några fondbolag bestämmer kursen efter en eller två dagar efter de tagit emot ordern.

Fondorder skickas till fondbolag en gång i dagen. Vi beräknar att teckningen eller inlösen syns i din portfölj efter 2-7 bankdagar. Den exakta tidpunkten beror på fondbolaget. I din personliga orderbok syns fondorderns status som "I marknaden" tills fondandelarna syns i din portfölj. När fondteckningen gjorts får du en köpnota på Nordnets sida under Mina sidor > Transaktioner och notor.

Viktig information om risker och avkastning.

Värdet på finansiella instrument kan stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. Du ska bekanta dig med fondens faktablad och prospektet före du placerar i fonder.

Fondens faktablad fås av fondbolaget och prospektet hittar du på nordnet.fi-sidan och ordersidan.