Siirry pääsisältöön

Yhdistelmärahastot.


Mikä on yhdistelmärahasto?

Yhdistelmärahasto sisältää yleensä sekä osakkeita että korkosijoituksia. Ajatuksena on yhdistää osakkeiden ja korkojen parhaat puolet: osakkeilla on lyhyellä aikavälillä korkea riskiprofiili, mutta pitkällä aikavälillä ne ovat tuottaneet kaikista omaisuusluokista parhaiten. Korkotuotteet puolestaan ovat historiallisesti kehittyneet osakkeita vakaammin lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä ne häviävät osakkeille.

Katso kaikki yhdistelmärahastot

Yhdistelmärahastojen edut.

  • Korko-omistusten ansiosta osakerahastoja alhaisempi arvonvaihtelu

  • Kymmeniä rahastoja mistä valita

  • Juoksevat kulut alk. 0,47 %/v

Tietoa rahastokaupankäyntiin liittyvistä riskeistä.

Huomioi, että vaikka osakerahastoihin ja -ETF:iin säästäminen on pitkällä aikavälillä tuottanut hyvin, tulevasta tuotosta ei ole takeita. On olemassa riski, että et saa sijoittamiasi varoja takaisin. Tutustu huolella rahaston avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Mitä yhdistelmärahastot ovat ja mitä nykyisessä korkotilanteessa pitäisi tehdä?

Heinäkuussa 2022 lanseeratut Nordnet One -yhdistelmärahastot ovat nousseet Nordnetin tarjoaman laajan valikoiman suosituimpien yhdistelmärahastojen kärkeen. Haastattelimme rahastojen salkunhoitajaa Henrik Wiklundia yhdistelmärahastoista ja nykyisestä korkotilanteesta. Henrik antoi myös omat vinkkinsä muille sijoittajille. Haastattelu on tehty lokakuussa 2022.

Kuka olet ja mikä on roolisi Nordnetissä?

Työskentelen Nordnetissä Nordnet One -rahastojen vastaavana salkunhoitajana. Vastaan myös Nordnetin indeksirahastoista, joita hallinnoimme yhdessä strategisten kumppaneidemme kanssa.

Vuosien varrella olen työskennellyt sekä isoissa että pienissä yrityksissä. Minulla on pitkä kokemus rahastojen salkunhoidosta. Tuotekehittäjänä olen työstänyt ja kehittänyt monenlaisia sijoituskohteita aina lyhyen koron rahastoista temaattisiin osakerahastoihin ja hedge-rahastoihin.

On suuri kunnia vastata Nordnetin rahastoista. Saamme monia kysymyksiä rahasto-osuudenomistajiltamme ja on hyvin innostavaa olla vastaamassa näihin konkreettisesti ja kertoa salkunhoidosta lisää. Tiedon jakaminen säästämisestä on tärkeää. Varsinkin kun on itse kiinnostunut sijoittamisesta, rahastoista ja osakkeista, on Nordnet jännittävä työpaikka, jossa pääsee työskentelemään alan kollegoiden ja kumppaneiden kanssa.

Henrik-Wiklund-1200x628-1.jpg

Nordnetin salkunhoitaja vastaa:

Tutustu muihin rahastotyyppeihin.

Osakerahastot.

Osakerahastot ovat yleisin vaihtoehto sijoitusrahastosäästäjälle. Osakerahaston salkunhoitajat ostavat puolestasi eri yritysten osakkeita. Rahaston painopiste käy yleensä ilmi nimestä. Esimerkiksi Suomi-rahasto ostaa ja omistaa suomalaisten yhtiöiden osakkeita ja Micro Cap -rahasto keskittyy pienyhtiöihin.

Indeksirahastot.

Indeksirahasto on osakerahasto, joka seuraa tiettyä osakeindeksiä. Passiivisesti hoidetun rahaston ansiosta juoksevat kulut voidaan pitää alhaisina, mikä tekee indeksirahastoista suositun valinnan monelle rahastosäästäjälle.

Korkorahastot.

Korkorahasto koostuu erilaisista korkoa tuottavista sijoituksista, kuten joukkovelkakirjoista, yritystodistuksista jne. Rahaston salkunhoitajat ostavat rahaston sijoituspolitiikan mukaisesti tietynlaisia lainoja ja yleensä sijoittavat korkotuotot uudelleen kasvamaan korkoa korolle.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki