Siirry pääsisältöön

Tanskalaiset suosikkiosakkeet.

"Tanskalaiset osakkeet tarjoavat yleisesti pitkällä aikavälillä tasapainoisen sijoituksen ja pääsyn globaaleille markkinoille."

Per Hansen, Nordnet Tanskan talousasiantuntija

Nordnet Tanskan talousasiantuntija Per Hansen

3 poimintaa Kööpenhaminan pörssistä.

  • Lääketeollisuus ja sykliset yhtiöt.
   Tyypillistä Tanskan osakemarkkinoille on lääketeollisuus ja sykliset suhdanteista riippuvaiset yhtiöt.
  • Globaalit markkinajohtajat.
   Suurten tanskalaisten yhtiöiden liikevaihdosta 95 % tulee ulkomailta. Ne ovat innovatiivisia markkinajohtajia omalla nichellään globaaleilla markkinoilla.
  • Innovatiivisuus ja kannattavuus.
   Tanskalaiset yhtiöt ovat korkealle arvostettuja ja tarjoavat hyvän tuoton sijoitetulle pääomalle.

  Mikä on tyypillistä Tanskan osakemarkkinoille?

  Tunnusomaista suurille tanskalaisille yhtiöille on se, että ne ovat globaaleja markkinajohtajia omalla nichellään. Nämä yhtiöt todella ovat maailmanlaajuisia, sillä 95 % niiden liikevaihdosta tulee ulkomailta. Niitä verrataan kilpailijoihin kansainvälisillä markkinoilla päivittäin. Tanskalaiset osakkeet tarjoavat yleisesti pitkällä aikavälillä tasapainoisen sijoituksen ja pääsyn globaaleille markkinoille, vaikka ne eivät tietystikään ole riskittömiä. Sijoittajat ympäri maailman vertaavat näitä osakkeita globaaleihin indekseihin ja yhtiöihin. Tanskalaiset osakkeet ovat nykyään ja ovat olleet jo monen vuoden ajan kalliita, sillä ne ovat markkinajohtajia. Kyse on kyvystä tehdä sijoittajille tuottoa.

  Tanskan suurimmat toimialat ovat biotekniikka ja maatalouteen liittyvät yhtiöt. Tanska on myös maailman suurin kuulolaitteiden valmistaja.

  Mitä pitäisi huomioida, kun sijoittaa Tanskaan?

  Tanskalaisiin yhtiöihin ei vaikuta pelkästään se, mitä tapahtuu Tanskassa, vaan koko maailman tapahtumat, kuten USA:n ja Kiinan kauppasota. Tanska on yksi avoimimmista talouksista. Kasvava kansainvälinen kauppa hyödyttää Tanskaa ja päinvastoin. Tanska on siis todella riippuvainen siitä, mitä maailmankaupassa tapahtuu.

  Huomioi, että tanskalaisia korkean osinkotuoton yhtiöitä ei kannata ostaa osakesäästötilille, jos haluaa minimoida verohävikkiä. Lue lisää.

  Miksi Tanskaan kannattaisi sijoittaa?

  Tanskaan tulisi sijoittaa, sillä yhtiöt ovat globaaleja markkinajohtajia. Ajattele, ettet sijoita vain Tanskaan, vaan yhtiöihin, jotka ovat todella innovatiivisia ja korkealle arvostettuja globaaleja johtajia. Esimerkkejä yhtiöistä ovat Vestas ja Ørsted uusiutuvan energian alalla, Demant ja GN Store Nord kuulo- ja audiologisissa laitteissa, sekä entsyymiyhtiöt Novozymes ja Chr. Hansen.

  Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

  Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille.

  Suosituimmat tanskalaiset osakkeet Nordnetin asiakkaiden keskuudessa.