Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Lyxorin kanssa

Invesco logo

Lyxorin temaattisilla ETF:illä olet askeleen edellä.

Sijoittamisen tulevaisuus alkaa tästä.

Maailma muuttuu. Teknologiset läpimurrot, talouden kehitys ja ilmastokriisi muuttavat miljardien ihmisten todellisuutta. Pysyykö salkkusi mukana kehityksessä?

Lyxorin uuden sukupolven ETF:t yhdistävät big datan, tekoälyn ja ihmisnäkemyksen sijoittaessaan digitaaliseen talouteen ja disruptiiviseen teknologiaan, muuttuvaan kaupunkiympäristöön, tulevaisuuden liikkumismuotoihin, älykkäisiin kaupunkeihin ja millenniaalien kulutustottumuksiin. Ole edelläkävijä ja sijoita tulevaisuuteen tänään.

Miksi sijoittaa Lyxorin temaattisiin ETF:iin?

  • Innovatiivisuus – hyödynnämme uusinta datatiedettä ja tekoälyteknologiaa tunnistaaksemme mielenkiintoiset yhtiöt.
  • Tulevaisuudenkestävä – teematoimialojen asiantuntijoiden osaaminen varmistaa, etteivät ETF:mme jää jälkeen teemojen kehittyessä ajan kuluessa.
  • Vastuullisuus – omistuksia seulotaan kyseenalaisen liiketoiminnan, YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteen rikkojien ja MSCI:n ESG-luokitukselta heikkojen yritysten poissulkemiseksi.
  • Lue lisää teemasijoittamisesta Nordnet Blogista.

Lyxorin temaattiset ETF:t

Smart Cities (IQCY)

Rahasto pyrkii seuraamaan sellaisten yritysten kehitystä, joiden odotetaan saavan merkittävää tuottoa muun muassa älykkäistä yhteyksistä (IoT), älyrakennuksista, älykodeista, älykkäästä turvallisuudesta, älykkäästä liikkuvuudesta, älykkäästä jäte- ja vesihuollosta sekä älyenergiasta ja -verkoista. Lue lisää älykaupungeista Nordnet Blogissa.

IQCY:n juoksevat kulut ovat 0,45 %.*

Disruptive Technology (DRUP)

Rahasto pyrkii seuraamaan sellaisten yritysten kehitystä, joiden odotetaan saavan merkittävää tuottoa muun muassa 3D-tulostuksesta, esineiden internetistä, pilvipalveluista, rahoitusteknologiasta, digitaalisista maksupalveluista, terveydenhuollosta, robotiikasta, puhtaasta energiasta, älyverkoista sekä kyberturvallisuudesta.

DRUP:n juoksevat kulut ovat 0,45 %.*

Future Mobility (ELCR)

Rahasto pyrkii seuraamaan sellaisten yritysten kehitystä, joiden odotetaan saavan merkittävää tuottoa muun muassa sähköajoneuvoista ja niiden komponenteista ja materiaaleista, itseohjautuvista ajoneuvoista ja niihin liittyvistä tekniikoista, uusista matkustaja- ja rahtiliikenteen menetelmistä, sähkökemiallisista varastointitekniikoista, ajoneuvojen yhteiskäytöstä sekä akkutuotannossa toimivista kaivos- ja metalliyrityksistä.

ELCR:n juoksevat kulut ovat 0,45 %.*

Millennials (GENY)

Rahasto pyrkii seuraaman sellaisten yritysten kehitystä, joiden odotetaan saavan merkittävää tuottoa muun muassa sosiaalisesta mediasta ja viihteestä, terveys- ja kuntoilualalta, vaatteista ja asusteista, ateria- ja ravintolapalveluista, matkailu- ja vapaa-ajan palveluista, asumis- ja sisustuspalveluista sekä rahoituspalveluista.

GENY:n juoksevat kulut ovat 0,45 %.*

Digital Economy (EBUY)

Rahasto pyrkii seuraamaan sellaisten yritysten kehitystä, joiden odotetaan saavan merkittävää tuottoa muun muassa elektronisesta kaupasta, digitaalisista maksupalveluista, kyberturvallisuudesta, sosiaalisesta mediasta, pilvipalveluista, robotiikasta ja jakamistaloudesta.

EBUY:n juoksevat kulut ovat 0,45 %.*

* Kaikkien viiden ETF:n juoksevat kulut ovat tällä hetkellä 0,15 %, mutta kulu nousee tasolle 0,45 % syyskuusta 2021 alkaen.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Usein kysyttyä ETF-kuukausisäästämisestä:

Kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi, et maksa ostoista välityspalkkioita, vaan hinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. Samalla palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää. Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Jos valitset kuukausisäästösuunnitelmaasi muussa kuin euroissa noteeratun ETF:n, eikä sinulla ole aktiivista valuuttatiliä, niin Nordnet perii valuutanvaihdosta spread-kulun, joka on kuvattu tarkemmin hinnastossa.

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, niin tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon niin ETF-kuukausisäästösopimuksessa kuin myös yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, niin kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, niin kuukausisäästö siis jatkaa rullaamista siitä huolimatta normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.