Siirry pääsisältöön

Ajattele tavanomaista teknologiaa pidemmälle.

Global X:n missiona on jo yli vuosikymmenen ajan ollut antaa sijoittajille pääsy täysin uudenlaisiin ja älykkäisiin sijoitusratkaisuihin.

Global X ETFs on Mirae Asset Financial Groupin täysin omistama tytäryhtiö. Vuonna 1997 perustettu Mirae Asset Financial Group kuuluu alansa globaaleihin suunnannäyttäjiin – yhtiöllä on 48 toimipistettä ympäri maailmaa ja noin 12 000 työntekijää. Yhtiö hallinnoi lähes 623 miljardin dollarin arvosta asiakasvaroja, jotka ovat sijoitettuna mm. kiinteistöihin, vakuutuksiin, listaamattomiin yhtiöihin ja venture capital -kohteisiin.¹

1) Tilanne 6/2021

Opi lisää Global X:n tuotefilosofiasta (suomenkielinen tekstitys):

Opi lisää Global X ETF:istä:

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

Global X Video Games & Esports UCITS ETF, USD Acc (H3RO)

Global X Video Games & Esports UCITS ETF, USD Acc (H3RO) etsii sijoituskohteikseen yhtiöitä, jotka kehittävät tai julkaisevat videopelejä, mahdollistavat videopeli- tai e-urheilu-sisällön striimausta ja jakelua, omistavat e-urheiluliigoja ja toimivat niissä tai tuottavat videopeleissä ja e-urheilussa käytettäviä laitteita, kuten lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden (VR/AR) mahdollistavia laitteita.

  • Juoksevat kulut: 0,50 %
Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGW)

Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF, USD Acc (DDOC)

Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF, USD Acc (DDOC) etsii sijoituskohteikseen yhtiöitä, jotka ovat asemoituneet hyötymään terveydenhuollon etäpalveluiden ja digitaalisen terveydenhuollon edistysaskelista ja niiden soveltamisesta. Tällaiset yhtiöt keskittyvät esimerkiksi etälääketieteeseen, terveydenhuollon analytiikkaan, verkkoon liitettäviin lääkintälaitteisiin tai hallinnon digitalisaatioon.

  • Juoksevat kulut: 0,68 %

Lisätietoa:

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

Pörssilistatut rahastot (ETF)

Global X:n strategiat keskittyivät ensisijaisesti rakenteellisiin murroksiin teknologiassa.

Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGW)

ETF-mallisalkut

Räätälöidyt tulevaisuuden sijoitusneuvontaratkaisut ovat täällä jo tänään.

Tulossa pian!

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajia kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Usein kysyttyä ETF-kuukausisäästämisestä:

Kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi, et maksa ostoista välityspalkkioita, vaan hinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. Samalla palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää. Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Jos valitset kuukausisäästösuunnitelmaasi muussa kuin euroissa noteeratun ETF:n, eikä sinulla ole aktiivista valuuttatiliä, niin Nordnet perii valuutanvaihdosta spread-kulun, joka on kuvattu tarkemmin hinnastossa.

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, niin tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon niin ETF-kuukausisäästösopimuksessa kuin myös yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, niin kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, niin kuukausisäästö siis jatkaa rullaamista siitä huolimatta normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.