Siirry pääsisältöön

Perinteisten yhtiöiden nousua Wall Streetillä, hienoista nousua Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti –Keskiviikko 12. heinäkuuta:

Perinteiset yritykset nostivat Wall Streetiä. Aasiassa hienoinen nousu.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,2 %:n nousulla tai välillä [-0,1, 0,5] %.

Tänään klo 07.15 laatimamme ennusteemme perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,8 prosenttia eilen. Wall Streetin nousu jatkui tiistaina, perinteisten Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten vetämänä. Dow Jones -indeksi päätyi 0,9 prosentin nousuun, jota seurasi S&P 500 (+0,7%) ja Nasdaq Composite (0,5%). Myös Yhdysvaltain pienemmät yritykset, jotka kuuluvat Russell 2000 -indeksiin (+1%), nousivat merkittävästi. Toinen mainitsemisen arvoinen indeksi on Dow Jones Transportation Index, joka nousi vuoden korkeimmalle tasolleen.

Dow Jones Transportation Index, johon kuuluu 20 Yhdysvalloissa toimivaa kuljetusalan yritystä, on merkittävä indikaattori maan taloudelliselle terveydelle. Dow’n teorian mukaan vahva kuljetussektori viestii talouskasvusta. Päinvastoin, heikko indeksi saattaa viitata kasvun hidastumiseen. Vaikka indeksi on tunnustettu indikaattori, se ei anna absoluuttisia takeita, ja on tärkeää seurata useita taloudellisia indikaattoreita talouden tilan kattavaksi ymmärtämiseksi.

3M Co (4,9%), Salesforce Inc (3,9%), Walgreens Boots Alliance Inc (2,6%), johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksissä, kun taas Merck & Co Inc (-1,1%), Johnson & Johnson (-0,6%), Procter & Gamble Co (-0,5%), päätyivät pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) ovat keskimäärin 0,1 prosentin nousussa keskiviikkoaamuna. Aasian pörsseissä oli suhteellisen suunnaton päivä keskiviikkona, joten sieltä ei ole saatavilla selkeää vetovoimaa. Sijoittajat odottavat nyt tärkeitä inflaatiolukuja Yhdysvalloista, jotka julkaistaan myöhemmin tänään. Lisäksi toisen neljänneksen tuloskausi on juuri alkanut. Seuraavat päivät ja viikot voivat siten antaa suuntaa pörsseille koko kesän ajan.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,45 dollaria barrelilta, 1,2 prosentin nousussa tiistaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,4 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,31 NOK, 10,62 SEK, 6,76 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korko Yhdysvalloissa on vastaavasti 4,87 ja 3,97 prosenttia.

Dollari on heikentynyt merkittävästi useimpiin valuuttoihin nähden viime päivinä, mikä on hyvä uutinen useimmille, erityisesti Pohjoismaiden kuluttajille, jotka ovat joutuneet käsittelemään pilviin kohoavia tuontihintoja vahvan dollarin vuoksi viime vuonna. Tuotuun tavaraan, kuten elektroniikkaan, koneisiin ja öljyyn, kohdistuvien kustannusten aleneminen voi auttaa hillitsemään inflaatiopainetta monissa maissa. On myös huomionarvoista, että heikompi dollari voi stimuloida talouskasvua sekä Yhdysvalloissa että maailmanlaajuisesti.

Lähde: Raakatiedot (korot,valuuttakurssit, hyödykkeiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) saadaan Infrontilta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit