Siirry pääsisältöön

Moody’s laski Wall Streetin tiistaina. Novo Nordisk ja Eli Lilly huomion keskipisteessä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tänään 0,5% nousussa, tai vaihteluvälillä [0,0, 1,0]%. Yhtiöt fokuksessa: SAMPO (tulokset), METSO (esittely).

Ennustukseni, jotka laadittiin tänään klo 07:45, perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen.

USA

Merkittävät indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,6 prosenttia eilen.

Pankkiosakkeet painoivat Wall Streetiä tiistaina, kun maailman suurin luottoluokituslaitos, Moody’s, alensi useiden amerikkalaisten pankkien luokitusta. Tämä tapahtui viikko sen jälkeen, kun Fitch Ratings alensi Yhdysvaltojen luottoluokitusta AAA:sta AA+:aan. Monet sijoittajat odottavat nyt luokituksen laskua myös ulkomaisille pankeille. Tämän seurauksena monet maat kokivat pankkisektorinsa laskua eilen. On kuitenkin huomionarvoista, että Moody’s ilmoitti pitävänsä Yhdysvaltojen pankkisektoria vakaana.

Tanskalainen Novo Nordisk, Euroopan toiseksi suurin pörssilistattu yritys, julkaisi eilen erittäin myönteisiä lääketieteellisiä tuloksia liittyen heidän lihavuuslääkkeeseensä. Yritys keskittyy diabeteksen, lihavuuden ja harvinaisten veri- ja endokriinihäiriöiden hoitoon. Yrityksen osakkeet nousivat 17,2 prosenttia, nostamalla Tanskan pörssin 9 prosenttia. Novo Nordiskin kilpailija Eli Lilly seurasi myös trendiä.

Eli Lilly and Co (14,9%), Organon & Co (9%), Broadridge Financial Solutions Inc (6,4%), olivat voittajien joukossa S&P 500 indeksissä, kun taas International Flavors & Fragrances Inc (-19,4%), Sealed Air Corp (-9,5%), Dexcom Inc (-8,9%), sijoittuivat pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,1 prosentin nousussa keskiviikkoaamuna.

Kiinan inflaatio laski viime kuussa, ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Vaikka tämä olikin odotettua, se osoittaa Kiinan taloudellisen kasvun haasteet kolmen pandemiavuoden jälkeen. Odotetaan, että maan viranomaiset ottaisivat käyttöön useita elvytystoimia talouden käynnistämiseksi. Toivottavasti tämä edistäisi kasvua, ei vain Kiinassa, vaan myös maailmanlaajuisesti.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,91 dollaria per tynnyri, noussut 1,6 prosenttia tiistaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,2 prosenttia samana aikana. Tällä hetkellä 1 USD maksaa; 10,25 NOK, 10,7 SEK, 6,79 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2- ja 10-vuotinen korko Yhdysvalloissa ovat 4,76 ja 4 prosenttia. Molemmat korot ovat ennallaan tiistaista.

Heikot tiedot Kiinasta viime yönä saattavat vaikuttaa öljyn hintaan lyhyellä aikavälillä. Pidemmällä aikavälillä raaka-aineiden, mukaan lukien öljyn, kysyntä saattaa kasvaa, jos maan viranomaiset onnistuvat elvyttämään taloutta. On myös tärkeää korostaa, että OPEC-maat, Saudi-Arabian johdolla, ovat keskeisessä asemassa öljymarkkinoilla, ainakin lyhyellä aikavälillä. Tämä johtuu siitä, että ne säätävät maailmanlaajuista tarjontaa kuukausittain hintojen laskun estämiseksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit