Siirry pääsisältöön

Laaja-alainen nousu Wall Streetillä innosti sijoittajia Aasiassa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3–0,5] %.

Yhdysvallat

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,7 prosenttia eilen.

Syyskuukaudet – syyskuu, lokakuu ja marraskuu – ovat nopeasti lähestymässä. Historiallisesti nämä kuukaudet ovat olleet muita kuukausia volatiilimmat. Vaikka tämä ei ole mikään tae siitä, että markkinat olisivat volatilimmat syyskuukausina, useat tekijät voivat lisätä epävarmuutta ja heilahtelua, kuten pelko heikommista tuloksista. Yritykset julkaisevat kolmannen neljänneksen tuloksensa tänä aikana, ja nämä tulokset voivat antaa tärkeitä viitteitä yrityksen vuosituloksista.

Huonommat kuin odotetut luvut tai epävarmuus neljännestä neljänneksestä voivat johtaa siihen, että yritykset laskevat odotuksiaan. Tämä voi lisätä markkinoiden epävarmuutta ja volatiliteettia. Lisäksi jotkut dramaattisimmista markkinaliikkeistä ovat tapahtuneet syksyllä, kuten esimerkiksi “Musta maanantai” vuonna 1987. Tämä voi saada sijoittajat olemaan varovaisempia, mikä lisää volatiliteettia.

Boston Scientific Corp (6 %), 3M Co (5,2 %), Western Digital Corp (4,9 %) olivat S&P 500 -indeksin voittajia, kun taas Bio-Techne Corp (-2,4 %), Mosaic Co (-1,8 %), Dexcom Inc (-1,5 %) olivat häviäjiä.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,8 prosentin nousussa tiistai-aamuna.

Eilinen laaja nousu Wall Streetillä inspiroi Aasian sijoittajia yöllä. Hongkongin Hang Seng -indeksi johti kuten maanantainakin. Yhden alueen sijoittajat ovat usein alttiita toisen alueen markkinoiden liikkeille globalisoituneen talouden, aikaerojen ja informaation välittömän saatavuuden vuoksi.

Markkinapsykologia, monikansallisten yritysten globaali ulottuvuus ja tärkeät taloudelliset tekijät, kuten hyödyke- ja valuuttakurssit, ovat myös yhteydessä toisiinsa eri maiden välillä. Lisäksi globaalit haasteet, kuten geopoliittinen levottomuus ja keskuspankkipolitiikka, voivat olla merkittäviä. Siksi usein näemme, että positiiviset tai negatiiviset trendit yhdellä alueella leviävät nopeasti muihin maailman osiin.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,76 dollaria tynnyriltä, alas -0,6 prosenttia maanantain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3,6 prosenttia samana aikana. 1 USD on kirjoitushetkellä; 10,7 NOK, (0 %) 10,95 SEK, (-0,5 %) 6,88 DKK (-0,2 %) ja 0,92 EUR (-0,2 %), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 5 (-0,07) ja 4,19 prosenttia (-0,03).

Poislukien perjantain työllisyysluvut Yhdysvalloista – US Nonfarm Payrolls – on makrolukujen osalta hiljaista tällä viikolla. Monet sijoittajat toivovat, että Yhdysvaltain korkohuippu on saavutettu tässä syklissä. Kuitenkin yllättävän hyvät työllisyysluvut perjantaina voivat potentiaalisesti painaa korkoja vielä korkeammalle. Korkeammat korot voivat vahvistaa Yhdysvaltain dollaria, mikä usein johtaa alhaisempiin öljy- ja hyödykehintoihin, mutta voi myös lisätä kysyntää vahvemman talouskasvun odotusten vuoksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit