Siirry pääsisältöön

Pörssirallia Aasiassa. Kiina fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,4 % tai välillä [0–0,8] %.

Yhdysvallat

USA:n johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat perjantaina keskimäärin 0,7 prosenttia.

Sijoittajat eivät pelästyneet “haukkamaista” Fed-johtajaa, Jerome Powellia, joka signaloi mahdollisesti tiukempaa rahapolitiikkaa keskuspankin kokouksessa Jackson Holessa. Markkina oli jo sopeutunut tiukempaan rahapolitiikkaan, ja Powellin tasapainoinen viestintä korosti, että mahdolliset poliittiset muutokset toteutetaan harkiten ja asteittain. Tämä auttoi ylläpitämään luottamusta ja vähentämään volatiliteettia rahoitusmarkkinoilla.

Hasbro Inc (5,7%), Intuitive Surgical Inc (4,2%), Intuit Inc (4,1%) olivat voittajien kärjessä S&P 500 -indeksissä, kun taas Ulta Beauty Inc (-3,7%), Warner Bros Discovery Inc (-3,4%), Insulet Corp (-2,6%) päätyivät pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 1,2 prosentin nousussa maanantaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamutunteina sen jälkeen, kun Kiinan viranomaiset päättivät puolittaa osakekaupan veron 0,1%:sta 0,05%:iin. Veronalennus Kiinassa toimii talouskasvun katalysaattorina lisäämällä kaupankäyntivolyymia, houkuttelemalla uutta pääomaa ja stimuloimalla sijoituksia. Tämä tekee markkinasta likvidimmän ja siten houkuttelevamman sekä kansallisille että kansainvälisille sijoittajille.

Alempi vero voi myös lisätä sijoittajien tuottoja, mikä mahdollisesti kannustaa korkeampaan investointi- ja kulutustasoon. Yhdessä nämä tekijät voivat vahvistaa positiivista taloussykliä ja auttaa laukaisemaan uutta kasvua.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,79 dollaria barrelilta, muuttumaton 0 prosenttia perjantain tasosta. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 5,9 prosenttia samassa ajanjaksossa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,68 NOK, (-0,2 %) 11,03 SEK, (-0,2 %) 6,89 DKK (-0,4 %) ja 0,92 EUR (-0,2 %), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 5,08 (+0,01) ja 4,24 prosenttia (muuttumaton).

Kiinan talous on tällä hetkellä haavoittuvassa tilassa, pahentunut geopolitiikan jännitteistä ja tiukoista säännöksistä tekniikkasektorilla. Jännitteet, erityisesti Yhdysvaltojen kanssa, luovat epävarmuutta kauppasuhteissa ja vaikuttavat globaaleihin toimitusketjuihin, kun taas tiukennukset teknologian alalla ovat vaimentaneet innovaatiota ja vähentäneet yritysten arvoa. Yhdessä nämä tekijät heikentävät Kiinan talouskasvua ja sijoittajien luottamusta, millä on potentiaalisesti pitkäaikaisia seurauksia sekä kansalliselle että globaalille taloudelliselle vakaudelle. Jos Kiinan viranomaiset onnistuisivat kääntämään suunnan, tämä todennäköisesti vaikuttaisi positiivisesti osakemarkkinoihin sekä öljy- ja raaka-ainemarkkinoihin.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit