Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Wall Streetillä. FED fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,3 % tai välillä [-0,7–0,3] %.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin -0,3 prosenttia.

Suurimittainen voittojen kotiutus johti pörssilaskuun Wall Streetillä torstaina. Nasdaq-indeksi, joka on teknologia- ja kasvuosakkeiden dominoima, päätti 1,9 prosentin laskuun. Sitä seurasi S&P 500 (-1,3 %), Russell 2000 (-1,3 %) ja Dow Jones Industrial Average (-1,1 %). Sijoittajat kotiuttivat voittoja eri syistä, mukaan lukien riskienhallinta, salkun uudelleenjärjestely, markkinaolosuhteiden muutokset, likviditeetin tarve, psykologiset tekijät, verosuunnittelu ja henkilökohtainen riskinsietokyky.

Voittojen varmistaminen voi auttaa lukitsemaan tuotot, tasapainottamaan salkkua ja mukautumaan uusiin sijoitusmahdollisuuksiin tai riskeihin. Mutta se voi myös aiheuttaa haittoja, kuten transaktiokustannuksia ja riskejä menettää lisäkasvun mahdollisuudet.

Clorox Co (2,2%), Prudential Financial Inc (2,2%), Sealed Air Corp (2,2%), johtivat voittajalistaa S&P 500 -indeksissä, kun taas Dollar Tree Inc (-12,9%), Advanced Micro Devices Inc (-7%), Enphase Energy Inc (-6,2%), päätyivät pohjalle.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -1 % laskussa perjantai-aamuna.

Aasian pörssit laskevat perjantaina odottaessaan uusia signaaleja Fed-pomo Jerome Powellilta myöhemmin tänään. Alueen sijoittajat olivat myös vaikuttuneet USA:n torstaisesta laskusuhdanteesta. Japanin Nikkei 225, joka on (kuten Nasdaq-indeksi) yli 20 prosentin nousussa tänä vuonna, on lähes kahden prosentin laskussa aamutunteina.

Fed-pomon puhe vuosittaisessa Jackson Hole -symposiumissa on sijoittajien tarkasti seuraama hetki, koska se usein antaa tärkeitä signaaleja tulevasta Yhdysvaltain rahapolitiikasta. Kokous, joka houkuttelee globaalin joukon talousasiantuntijoita ja päätöksentekijöitä, tulee ajankohtaan, jolloin monet sijoittajat valmistautuvat vuoden viimeiseen neljännekseen.

Puhe analysoidaan tarkasti ja se voi luoda markkinavolatiliteettia, koska se kertoo Federal Reserven suhtautumisesta talouteen ja mahdollisiin tuleviin toimiin. Siksi Jackson Hole -puhe katsotaan kriittiseksi informaatiolähteeksi sekä lyhyen että pitkän aikavälin sijoitusstrategioille.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,12 dollaria barrelilta, +1 % torstain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,5 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,74 NOK, (0,6 %) 11,03 SEK, (0,4 %) 6,91 DKK (0,5 %) ja 0,93 EUR (0,4 %), kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 5,02 (+0,03) ja 4,25 prosenttia (+0,03).

Dollari on vahvistunut suhteessa useimpiin valuuttoihin viimeisen vuorokauden aikana. Onko Yhdysvaltain korkohuippu saavutettu, on suuri kysymys. Fed-pomon lausunnot Jackson Hole -symposiumissa voivat suuresti vaikuttaa dollarin arvoon monin tavoin. Antamalla viitteitä tulevasta rahapolitiikasta, arvioimalla Yhdysvaltain ja globaalin talouden tilaa sekä kommentoimalla inflaationäkymiä, Fed-pomo voi vaikuttaa markkinaodotuksiin ja siten valuuttakurssiin. Jopa hienovaraiset muutokset kommunikaation sanamuodossa voivat aiheuttaa merkittäviä heilahteluja dollarin arvossa, koska markkinat analysoivat ja reagoivat jokaiseen sanottuun sanaan tarkasti.

Vahva dollari voi vaikuttaa moniin talouden osa-alueisiin, mukaan lukien tuonnin hintoihin, viennin kannattavuuteen ja ulkomailla toimivien yhdysvaltalaisten yritysten tuloksiin. Se voi myös vaikuttaa ulkomaisten sijoittajien halukkuuteen investoida Yhdysvaltain omaisuuseriin ja tarpeeseen suojautua valuuttariskiltä. Tämä vuorostaan voi vaikuttaa sekä pitkän että lyhyen aikavälin korkotasoon ja rahoitusmarkkinoiden likviditeettiin.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit