Siirry pääsisältöön

NVIDIA lunasti odotukset Q2:lla. Tekno-osakerallia Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,3 % tai välillä [-0,2–0,8] %.

USA

Johtavat indeksit USA:ssa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat eilen keskimäärin 1,1 prosenttia.

Suurin huomio kohdistui eilen tekoälysuosikki Nvidiaan, joka ylitti analyytikoiden tulodotukset toisella neljänneksellä. Yrityksen tulokset julkaistiin pörssin sulkemisen jälkeen, joten tämän vaikutukset näkyvät ensimmäisen kerran torstain kaupankäynnissä. Vuoden 2023 aikana Nvidia on ohittanut useita tunnettuja yrityksiä markkina-arvossa, mukaan lukien Tesla ja Meta (aiemmin Facebook). Apple, Microsoft, Alphabet (aiemmin Google) ja Amazon hallitsevat muuten kärkeä.

VF Corp (3,9 %), Merck & Co Inc (3,8 %), Carnival Corp (3,8 %) johtivat voittajalistaa S&P 500 -indeksin yrityksissä, kun taas Insulet Corp (-4,7 %), EQT Corp (-3,8 %), CF Industries Holdings Inc (-3,1 %) päätyivät pohjalle.

AASIA

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,9 prosenttia ylöspäin torstaina aamulla.

Eilinen nousu Wall Streetillä tarttui Aasian pörsseihin torstaina. Nvidian Q2-luvut antoivat sysäyksen useimmille alueen teknologiaosakkeille, mukaan lukien Taiwan Semiconductor. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) on keskeinen toimija globaalissa puolijohdeteollisuudessa ja siksi tärkeä seurata sijoittajille. Yritys on markkinajohtaja edistyneessä puolijohdevalmistuksessa ja monen suuren teknologiayrityksen (mukaan lukien Nvidia) keskeinen toimittaja, mikä antaa sille merkittävää vaikutusvaltaa globaaleissa toimitusketjuissa.

TSMC:n innovaatiokyky on indikaattori teknologiateollisuuden yleisestä terveydestä, ja yrityksen geopoliittinen merkitys, erityisesti Yhdysvaltain ja Kiinan jännitteissä, ei voida aliarvioida. Lisäksi yrityksen taloudellinen suorituskyky toimii tärkeänä indikaattorina laajemmille taloudellisille trendeille.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,94 dollaria tynnyriltä, ylöspäin 0,5 prosenttia keskiviikon tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,3 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,58 NOK, (-0,5 %) 10,92 SEK, (0 %) 6,86 DKK (-0,2 %) ja 0,92 EUR (-0,1 %), kun taas 2- ja 10-vuotisen koron Yhdysvalloissa on vastaavasti 4,98 (+0,03) ja 4,21 prosenttia (-0,02).

Heikot makrotaloudelliset luvut useista maista, yhdistettynä mahdollisiin helpotuksiin Yhdysvaltojen pakotteissa Venezuelaan, johtivat öljyn hinnan laskuun eilen. Venezuela on merkittävä tässä yhteydessä, koska sillä on yksi maailman suurimmista öljyvarannoista ja se on merkittävä toimija globaalissa öljymarkkinassa.

Yhdysvaltojen pakotteet Venezuelaan ovat aiemmin rajoittaneet maan öljynvientiä, mikä vaikuttaa globaaliin tarjontaan ja siten öljyn hintoihin. Mahdolliset pakotteiden lieventämiset voivat lisätä globaalia öljyntarjontaa ja mahdollisesti johtaa alhaisempiin öljyn hintoihin. Siksi uutiset mahdollisista muutoksista pakotteissa Venezuelaa vastaan voivat vaikuttaa merkittävästi öljymarkkinoihin.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit