Siirry pääsisältöön

NVIDIA fokuksessa tänään. Aasiassa rauhallista.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,2 % tai välillä [-0,7–0,3] %. Fokuksessa YIT.

Wall Street

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin 0,3 prosenttia.

Yhdysvaltain sijoittajat pysyivät suhteellisen rauhallisina tiistaina odottaessaan uusia signaaleja Federal Reserveltä myöhemmin viikolla. Yhdysvaltain keskuspankin, jota johtaa Jerome Powell, on määrä pitää puhe Jackson Hole Economic Policy Symposiumissa Moranissa, Wyomingissa.

Jerome Powellin puhe Jackson Hole Economic Policy Symposiumissa on tärkeä sijoittajille, koska se voi antaa tärkeitä viitteitä Federal Reserven tulevasta politiikasta, mukaan lukien mahdolliset korkomuutokset ja muut taloudelliset toimet. Puhe tarjoaa myös syvemmän analyysin nykyisestä taloudellisesta tilasta, joka voi vaikuttaa markkinasentimenttiin ja sijoitusstrategioihin.

Rahoitusmarkkinoiden ollessa erittäin herkkiä talouspoliittisille signaaleille, Powellin sanat voivat aiheuttaa dominovaikutuksen globaaleilla markkinoilla ja auttaa vähentämään epävarmuutta, mikä tekee hänen kommunikaatiostaan erittäin tärkeän sijoituspäätösten kannalta.

Maailman ‘kuumin’ osake tällä hetkellä, Nvidia, julkaisee tänään tuloksensa yöllä Suomen aikaa USA:n markkinoiden sulkeuduttua, mikä voi mahdollisesti vaikuttaa markkinasentimenttiin. Nvidia on noussut suosioon johtavan roolinsa ansiosta korkean suorituskyvyn grafiikkaprosessoreiden (GPU) kehityksessä. Prosessoreilla on laaja käyttöalue peleistä tekoälyyn ja datakeskuksiin. Yrityksen strateginen panostus nouseviin teknologisiin aloihin, kuten koneoppimiseen, autonomisiin ajoneuvoihin ja esineiden internetiin (IoT), sekä onnistuneet yritysostot ja kumppanuudet, ovat myös vahvistaneet sen markkina-asemaa.

Vakaalla taloudellisella suorituskyvyllä, innovatiivisella voimalla ja keskeisellä roolilla nykyisissä teknologisissa megatrendeissä Nvidia on noussut suosikiksi sekä sijoittajien että teknologia-entusiastien keskuudessa. Yksi suurista kysymyksistä on, onko yritys yliarvostettu pörssissä vai ei.

Hasbro Inc (7,1%), Moderna Inc (4,6%), International Flavors & Fragrances Inc (3,7%) olivat voittajien kärjessä S&P 500 -indeksissä, kun taas VF Corp (-6,9%), Best Buy Co Inc (-5,9%), Regions Financial Corp (-5%) olivat häviäjien joukossa.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,1 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Rohkaisevat makrotaloudelliset luvut sekä Japanista että Australiasta eivät riittäneet nostamaan aasialaisia pörssejä keskiviikkona. Australialainen ASX 200 johtaa aamutunteina, kun taas kiinalainen Shanghai CSI 300 on pohjalla. Sekä australialaiset (ASX) että kiinalaiset pörssit (kuten Shanghai CSI 300, Shenzhen ja Hang Seng Hongkongissa) ovat monimuotoisia ja kattavat eri sektoreita. ASX on vahva rahoituksessa, resursseissa, teknologiassa ja terveydenhuollossa, tunnetuilla yrityksillä kuten Commonwealth Bank, Rio Tinto ja CSL Limited.

Kiinalaiset pörssit ovat dominoituja teknologia- ja internetjäteillä, kuten Alibaba ja Tencent, mutta niissä on myös vahva läsnäolo pankki-, energia- ja kulutustavara-alalla, yrityksillä kuten ICBC ja PetroChina. Molemmat markkinat tarjoavat laajan valikoiman sijoitusmahdollisuuksia ja sisältävät sekä vakiintuneita että nousevia yrityksiä.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,12 dollaria per tynnyri, muuttumattomana tiistaista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,7 prosenttia samassa ajassa. Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,6 NOK, (-0,4 %) 10,91 SEK, (-0,3 %) 6,86 DKK (-0,1 %) ja 0,92 EUR (-0,1 %), kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 5,04 (+0,02) ja 4,31 prosenttia (-0,02).

Yhdysvaltojen korot, sekä lyhyet että pitkät, ovat viime aikoina nousseet, mikä itsessään voi olla negatiivista osakemarkkinoille. Inflaatio-odotukset eivät kuitenkaan ole heikentyneet. Korkeammat korot yhdistettynä vakaaseen inflaatioon voivat viitata taloudellisen kasvun nousuun.

Korot, inflaatio-odotukset ja taloudelliset kasvunäkymät ovat tiiviisti kytkeytyneet taloudessa. Korkeat korot voivat rajoittaa taloudellista toimintaa mutta hallita inflaatiota, kun taas matalat korot voivat stimuloida taloutta inflaation kustannuksella. Inflaatio-odotukset voivat puolestaan vaikuttaa keskuspankin korkopolitiikkaan. Positiiviset kasvunäkymät voivat lisätä inflaatiopaineita ja siten johtaa korkeampiin korkoihin, kun taas negatiiviset kasvunäkymät voivat motivoi alhaisempia korkoja ja vähemmän inflaatiopainetta. Keskuspankin kommunikaatio näistä asioista on kriittinen markkinoiden odotusten muovaamiseksi ja taloudellisen vakauden ylläpitämiseksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit