Siirry pääsisältöön

Tekoälysuosikki johdatti Wall Streetin nousuun eilen. Nousua Aasiassa viime yönä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,1 % tai välillä [-0,4–0,6] %.

Yhdysvallat

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat eilen keskimäärin 0,5 prosenttia.

Teknologiaosakkeet, Nvidia kärjessä, näyttivät tietä Wall Streetillä maanantaina, huolimatta voimakkaasta korkojen noususta. Yleensä korkeammat korot rasittavat teknologia- tai kasvuosakkeita, mutta ilmeisesti eivät tänä vuonna. Sijoittajat saattavat jättää huomiotta pitkien korkojen nousun monista syistä, muun muassa siksi, että uusiin teknologioihin (etenkin AI) liittyy suurta optimismia.

Tekoälyn ympärillä oleva euforia voi synnyttää odotuksia korkeista tulevista tuotoista, mikä voi tehdä lyhyen aikavälin riskitekijöistä kuten korkeista koroista vähemmän painavia. Lisäksi tekoälyn sektorien välinen vaikutus voi tarjota jonkinlaista hajautusta, joka voi lieventää korkojen nousun vaikutusta. On myös mahdollista, että sijoittajat ovat yksinkertaisesti sopeutuneet korkeampaan korkotasoon eivätkä näe sitä suurena uhkana nykyisille tai tuleville sijoituksilleen.

Palo Alto Networks Inc (14,8 %), Moderna Inc (9,3 %), NVIDIA Corp (8,5 %), olivat voittajien kärjessä S&P 500 -indeksissä, kun taas Insulet Corp (-4,2 %), Fortrea Holdings Inc (-3,7 %), Estee Lauder Companies Inc (-3,7 %), päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,2 % nousussa tiistai-aamuna.

Aasian pörssit nousevat tiistaina, joten täältä saattaa tulla lisävauhtia tänään. Alueen sijoittajat inspiroituivat eilisestä liikkeestä Yhdysvaltain pörsseissä. Nikkei 225, joka on tänä vuonna noussut yli 20 %, nousi edelleen tänään, Softbankin avustuksella.

Softbank on ollut nousussa sen jälkeen, kun yhtiön ilmoitettiin aikovan listata siruvalmistajajätti Armin Nasdaq-pörssiin. Sijoittajat ovat kiinnostuneita Softbankista ja piirivalmistajajätistä Armista, koska ne ovat keskeisiä toimijoita teknologia- ja puolijohdeteollisuudessa, alueilla joilla on suuri vaikutusvalta ja kasvupotentiaali.

Onnistunut pörssilistautuminen Armille voi vahvistaa Softbankin taloutta ja antaa sijoittajille pääsyn “mahdollistavaan teknologiaan”, joka vaikuttaa useisiin markkinoihin. Lisäksi yhtiöiden roolilla on myös geopoliittista merkitystä, erityisesti suurvaltojen kuten Yhdysvaltojen ja Kiinan teknologikonfliktien valossa. Tämä tekee niistä avaintoimijoita sijoittajille, jotka haluavat navigoida monimutkaisessa ja nopeasti muuttuvassa globaalissa rahoitusmaisemassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 84,28 dollaria tynnyriltä, alas -0,5 % maanantain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,1 % samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,59 NOK, (-0,4 %) 10,94 SEK, (-0,3 %) 6,83 DKK (-0,2 %) ja 0,92 EUR (-0,2 %), kun taas Yhdysvaltojen 2- ja 10-vuotinen korko on tällä hetkellä 5 % ja 4,34 %.

Öljyn hinta on heikentynyt hieman viimeisen vuorokauden aikana, mutta pysyy silti korkealla OPEC+ leikkaussopimuksen ansiosta. OPEC+ on koalitio, joka koostuu OPEC-maista ja muista suurista öljyntuottajamaista kuten Venäjästä, ja he pyrkivät vakauttamaan globaalia öljymarkkinaa.

Metodeilla kuten tuotantokiintiöt, markkinaseuranta, strateginen viestintä ja pitkän aikavälin sijoitusstrategiat, OPEC+ pyrkii tasapainottamaan öljymarkkinan tarjonnan ja kysynnän. He tekevät tämän säätämällä öljyntuotantoa markkinaolosuhteiden mukaan, samalla kun he kommunikoivat selvästi asettaakseen markkinoiden odotukset. Tavoitteena on luoda ennakoitava ja vakaa hintataso, joka hyödyttää sekä öljyntuottajia että kuluttajia.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit