Siirry pääsisältöön

Laskua Aasiassa yöllä. Wall Street hakemassa suuntaa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan välillä [-0,5–0,5] %.

USA

Johtavat Yhdysvaltain indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat perjantaina keskimäärin 0,1 prosenttia.

Wall Street haki perjantaina suuntaa, joten sieltä suunnalta ei ole odotettavissa vetoapua tänään. Sijoittajat, jotka ovat lähettäneet Yhdysvaltain indeksit alas viime viikkoina, valmistautuvat nyt syksyyn. Historiallisesti syyskuukaudet ovat olleet volatiliteetin kannalta vaihtelevia, erityisesti lokakuussa. Syksyllä näemme usein sektorirotaatiota, kun sijoittajat siirtävät pääomaa sektoreihin, jotka perinteisesti pärjäävät paremmin syksyllä. Samalla kolmannen vuosineljänneksen tulokset, Fedin päätökset koroista ja mahdolliset poliittiset tapahtumat vaikuttavat markkinoihin. Vuoden loppua kohti verosuunnittelu ja salkun siivous voivat myös lisätä kaupankäyntiaktiviteettia. Sijoittajien tulisi siksi varautua mahdollisesti lisääntyvään volatiliteettiin ja olla tietoisia makrotaloudellisista signaaleista ja tuloksista. On aina viisasta ylläpitää hajautettua salkkua ja harkittua sijoitusstrategiaa.

Ross Stores Inc (5 %), Applied Materials Inc (3,7 %), Generac Holdings Inc (2,6 %) johtivat S&P 500 -indeksin voittajalistaa, kun taas Keysight Technologies Inc (-13,8 %), Deere & Co (-5,3 %), Moderna Inc (-4,3 %) olivat laskijoiden kärjessä.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,1 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian nuolet osoittavat alaspäin aamutuntien aikana, erityisesti Hongkongissa, Kiinassa ja Australiassa. Sijoittajien huomio keskittyy Kiinan talouteen, joka on ollut vaikeuksissa viime kuukausina. Kasvuimpulssit, joita monet olivat toivoneet palaavan kolmen heikon pandemiavuoden jälkeen, ovat toistaiseksi jääneet saapumatta. Suurin kysymys on, pystyvätkö viranomaiset kääntämään suunnan syksyn aikana.

Taloudellinen käänne Kiinassa voisi luoda positiivisia vaikutuksia maailman pörsseihin. Yhtenä maailman suurimmista talouksista ja tärkeänä kauppakumppanina Kiinan taloudellinen eteneminen voisi stimuloida globaalia kysyntää ja lisätä sijoittajien luottamusta. Tämä voisi johtaa pääoman tulovirtaan sekä kehittyvillä markkinoilla että kehittyneemmissä talouksissa. On kuitenkin tärkeää huomata, että globaalit rahoitusmarkkinat ovat monimutkaisia, ja myös muut geopoliittiset tai taloudelliset tekijät voivat vaikuttaa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 85,27 dollaria tynnyriltä, ylöspäin 1,7 prosenttia perjantain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,3 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,63 NOK (0 %), 10,98 SEK (0 %), 6,85 DKK (-0,1 %) ja 0,92 EUR (-0,1 %), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,95 (0,04) ja 4,29 prosenttia (0,05) vastaavasti.

Yhdysvaltojen pitkien ja lyhyiden korkojen välinen ero on kaventunut viime viikon aikana. Korkokäyrä on edelleen käänteinen, mikä tarkoittaa, että lyhyet korot ovat korkeampia kuin pitkät korot. Yleensä tämä on merkki taantumasta tai taloudellisesta laskusuhdanteesta. Työttömyys eikä taloudelliset kasvuindikaattorit eivät kuitenkaan ole osoittaneet heikkenemisen merkkejä vuonna 2023. Inflaatiopaineet ovat sitä vastoin laantuneet tänä aikana. Havaittujen taloudellisten indikaattorien perusteella, kuten vakaa työttömyys ja jatkuva kasvuvauhti, voidaan väittää, että Yhdysvallat saattaa olla pehmeän laskun, ei taantuman, edessä.

Vaikka käänteinen korkokäyrä on usein taantuman merkki, laantunut inflaatiopaine ja Federal Reserven rahapolitiikka voivat tukea vakaampaa taloudellista kehitystä. On tärkeää huomata, että nämä indikaattorit ovat osa monimutkaista taloudellista maisemaa, ja monien muuttujien perusteellinen analyysi on tarpeen kokonaisvaltaisen ymmärryksen saamiseksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit