Siirry pääsisältöön

Laskua Wall Streetillä ja Aasiassa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan -0,4 % tai välillä [-0,9, 0,1]%

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,9 prosenttia eilen.

Tiistain laskusuunta Wall Streetillä jatkui keskiviikkona, ja siihen vaikutti osaltaan Fedin viimeisimmän korkokokouksen pöytäkirjan haukkamainen sävy. Tämä viittaa siihen, että Yhdysvaltain keskuspankin jäsenet harkitsevat tiukempaa rahapolitiikkaa, mahdollisesti korkojen nostamista, torjuakseen korkeaa ja pitkäkestoista inflaatiota.

Russell 2000 -indeksin (-1,3%) pienet ja keskisuuret yritykset johtivat laskua eilen, ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi seurasi perässä (-1,1 %). S&P 500 ja Dow Jones -indeksi päätyivät laskemaan vastaavasti 0,8 ja 0,5 prosenttia.

Progressive Corp (8,9 %), Marketaxess Holdings Inc (5,5 %) ja Allstate Corp (4,4 %) olivat S&P 500 -indeksissä mukana olevien yritysten voittajien kärjessä, kun taas Jack Henry & Associates Inc (-7 %), Resmed Inc (-5 %) ja Monolithic Power Systems Inc (-4,8 %) päätyivät häviäjien joukkoon.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat -0,5 % laskussa keskimäärin torstai-aamuna.

Aasian pörssit ovat alhaalla torstaina, mutta eivät yhtä paljon kuin amerikkalaiset olivat keskiviikkona. Kiinan talouden heikot merkit ovat herättäneet epävarmuutta sijoittajien keskuudessa viime aikoina. Suurin kysymys on, pystyvätkö maailman toiseksi suurimman talouden viranomaiset kääntämään negatiivisen suunnan.

Kääntääkseen negatiivisen taloudellisen suunnan, Kiinan viranomaiset saattavat harkita sekä rahapolitiikan että finanssipolitiikan yhdistelmää. Tämä voi sisältää korkojen leikkauksia, likviditeetin lisäämistä, julkisia investointeja infrastruktuuriin sekä verohelpotuksia kulutuksen ja investointien tukemiseksi.

Lisäksi markkinoiden vapauttamista yksityisille ja ulkomaisille sijoittajille voidaan harkita kiinteistömarkkinoiden vakauttamiseksi, viennin edistämistä kauppapoliittisin toimin ja rakenteellisia uudistuksia, jotka keskittyvät innovaatioon ja teknologiseen kehitykseen.

Korkot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,43 dollaria tynnyriltä, alaspäin -1,5 prosenttia keskiviikon tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,1 prosenttia samassa ajassa ja se käydään kauppaa 2,6 USD/MMBtu. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,64 NOK (1%), 10,94 SEK (0,6%), 6,86 DKK (0,4%) ja 0,92 EUR (0,4%), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,99 (+0,05) ja 4,29 prosenttia (+0,08).

USA:n korkokäyrä, joka on edelleen käänteinen, teki uuden hyppäyksen eilen Fedin korkopöytäkirjan julkaisun jälkeen. Korkokäyrä on grafiikka, joka kuvaa valtionlainojen korkojen ja niiden erääntymisaikojen välistä suhdetta.

Normaali (nouseva) korkokäyrä viittaa siihen, että sijoittajat odottavat pidempien maturiteettien korkojen olevan korkeammat, mikä on usein nähtävissä kasvavassa taloudessa.

Tasainen korkokäyrä merkitsee pientä eroa lyhyiden ja pitkien korkojen välillä, mikä on usein merkki taloudellisesta epävarmuudesta tai siirtymävaiheesta.

Käänteinen (laskeva) korkokäyrä, jossa lyhyet korot ylittävät pitkät korot, pidetään mahdollisen lamaantumisen merkkinä, koska se heijastaa negatiivisia odotuksia tulevasta taloudellisesta toiminnasta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit