Siirry pääsisältöön

Fitch sai Wall Streetin laskuun tiistaina. Aasiassa laskua keskiviikkona.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla -0,2 %, tai välillä [-0,7, 0,3] %.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin -1,2 %.

Pankki- ja rahoitusosakkeet laskivat voimakkaasti tiistaina, kun luottoluokituslaitos Fitch ilmoitti saattavansa laskea useiden pankkien luottoluokitusta, mukaan lukien useita suurpankkeja. Eilinen ilmoitus ei ehkä ollut yllättävä, kun otetaan huomioon, että Moody’s on äskettäin laskenut useiden pienten ja keskisuurten pankkien luottoluokitusta.

Kun luottoluokituslaitos laskee yrityksen tai maan luottoluokitusta, se viestittää korkeammasta takaisinmaksuun liittyvästä riskistä. Tämä voi johtaa kohonneisiin lainakustannuksiin asianomaiselle, koska sijoittajat vaativat korkeampia korkoja kompensoidakseen suuremman riskin. Lisäksi monet institutionaaliset sijoittajat saattavat joutua myymään arvopapereita, joiden luokitusta on laskettu tietyn rajan alapuolelle, mikä voi johtaa näiden arvopapereiden hintojen laskuun. Luottoluokituksen leikkaus voi myös laukaista sijoittajien luottamuksen menetyksen, tiukemman luoton saatavuuden, kansallisen valuutan heikkenemisen ja lisääntyneen volatiliteetin rahoitusmarkkinoilla. Kaiken kaikkiaan nämä tekijät voivat aiheuttaa levottomuutta rahoitusmarkkinoilla ja mahdollisesti negatiivisia vaikutuksia laajempaan talouteen.

Paramount Global (2,9%), D.R. Horton Inc (2,9%), Amgen Inc (1,9%) olivat voittajia S&P 500 -indeksissä, kun taas Discover Financial Services (-9,4%), PayPal Holdings Inc (-6%), First Solar Inc (-5,5%) olivat häviäjiä.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,8 % laskussa keskiviikkoaamuna.

Tiistain lasku Wall Streetillä tarttui aasialaisiin pörsseihin keskiviikkona; siten ei ole odotettavissa vetoapua kyseiseltä alueelta tänään. Sekä Hang Seng -indeksi, Nikkei 225, KOSPI että ASX 200 laskivat yli prosentin aamutunteina. Koska Q2-tuloskauden loppu lähestyy, sijoittajat odottavat nyt uusia makrotaloudellisia signaaleja.

On ehkä syytä mainita, että sekä suuret että pienet yritykset ovat yllättäneet positiivisesti 2. neljänneksellä. Yhteenvetona, kun suuret ja pienet yritykset raportoivat vahvoja tuloksia, tätä pidetään usein indikaationa talouden terveestä tilasta, ja se voi auttaa vahvistamaan sekä sijoittajien että kuluttajien luottamusta. Tämä voi vuorostaan johtaa lisääntyneisiin investointeihin, korkeampiin osakekursseihin ja positiiviseen markkinadynamiikkaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,56 dollaria per tynnyri, nousussa 0,2 prosenttia tiistain tasoista. Henry Hub Natural Gasilla käydään kauppaa 2,653 USD/MMBtu (-0,1%). 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,51 NOK, (0,1 %) 10,86 SEK, (0,3 %) 6,83 DKK (0,3 %) ja 0,92 EUR (0,1 %), kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat hhv. 4,93 (+0,01) ja 4,19 prosenttia (muuttumaton).

Yhdysvalloista saapuneet makroluvut ovat viime aikoina olleet vahvoja, samalla kun inflaatiopaine taloudessa on hellittänyt. Tämä on edistänyt dollarin vahvistumista, mikä itsessään voi olla negatiivista muulle maailmalle. Jos kuitenkin ilmenee, että talouden taustalla oleva kasvu jatkuu nousussa, ilman että inflaatiopaineet nousevat merkittävästi, tämä on kuitenkin hyviä uutisia. Toisin sanoen, lisääntynyt kasvu yhdistettynä vakaaseen inflaatioon, jota usein kutsutaan nimellä “Goldilocks Economy”, on yleisesti suotuisaa laajemmalle markkinalle.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit