Siirry pääsisältöön

Wall Street nousussa tekoäly-yhtiöiden siivittämänä maanantaina. Aasiassa suunta hakusessa viime yönä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,2 % tai välillä [-0,3, 0,7]%.

USA

Johtavat indeksit USA:ssa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,4 prosenttia eilen.

Tekoäly-yhtiöt, Nvidia etunenässä, nostivat Wall Streetiä maanantaina. Nasdaq-indeksi päätti 1,1 prosentin nousuun, jota seurasi S&P 500 (+0,6%). Dow Jones Industrial Average, joka koostuu perinteisemmistä yrityksistä, nousi myös, mutta vain marginaalisesti. Tekoäly-yritykset ovat jättäneet jälkensä Yhdysvaltain pörsseihin tänä vuonna, ja odotetaan, että ne jatkavat näin myös tulevaisuudessa. Monet sijoittajat pohtivat, ovatko jotkut näistä yrityksistä nousseet liikaa ja liian nopeasti.

NVIDIA Corp (7,1%), Micron Technology Inc (6,1%), Marvell Technology Inc (4,3%) olivat voittajien kärjessä Nasdaq-indeksissä, kun taas Illumina Inc (-3%), MercadoLibre Inc (-2,5%), Moderna Inc (-1,5%) päättyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,2 prosenttia laskussa tiistaiaamuna.

Heikot makrotaloudelliset luvut Kiinasta vaikuttivat Aasian pörsseihin yöllä. Sekä Hongkongin Hang Seng -indeksi että Kiinan Shanghai CSI 300 ovat laskussa aamutunteina, kun taas Japanin Nikkei 225 ja Australian ASX 200 nousevat. Kiinan keskuspankki laski korkoaan viime yönä, toimenpide, jonka odotetaan tuovan positiivisia vaikutuksia pidemmällä aikavälillä. Viimeöinen korkoleikkaus oli toinen suhteellisen lyhyen ajan sisällä, joten odotukset ovat, että tämä on sarjan aloitus, jonka tarkoituksena on käynnistää talous uudelleen.

*Intian ja Etelä-Korean pörssit olivat suljettuina tiistaina kansallisten pyhäpäivien vuoksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,17 dollaria tynnyriltä, alhaalla -0,3 prosenttia maanantain tasoista. Henry Hub Natural Gasilla käydään kauppaa tasolla 2,84 USD/MMBtu (+3%). 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,47 NOK, (-0,1 %) 10,79 SEK, (-0,1 %) 6,83 DKK (0 %) ja 0,92 EUR (0,1 %), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,96 (+0,01) ja 4,2 prosenttia (muuttumaton).

Dollari on vahvistunut useimpiin muihin valuuttoihin nähden viime viikkoina. Tämä voi eristettynä katsottuna vaikuttaa negatiivisesti maailmantalouteen. Kun dollari vahvistuu suhteessa muihin valuuttoihin, se voi lisätä velkataakkaa maissa ja yrityksissä, jotka ovat ottaneet lainoja dollareina, koska nämä lainat tulevat kalliimmaksi maksaa takaisin paikallisessa valuutassa. Vahva dollari voi myös vähentää globaalia kauppaa tekemällä Yhdysvaltain tuotteista kalliimpia muiden maiden kuluttajille. Raaka-aineiden hinnat, jotka usein noteerataan dollareissa, voivat tulla kalliimmiksi maissa, joissa on heikompi valuutta, mahdollisesti johtaen inflaatioon ja kohoaviin tuotantokustannuksiin. Erityisesti kehittyvät markkinat voivat kokea taloudellista levottomuutta, koska vahva dollari voi johtaa pääomapakoon näistä maista. Vahva dollari voi myös rajoittaa muiden maiden keskuspankkien toimintavapautta, koska ne saattavat tuntea painetta korottaa korkojaan vastatakseen dollarin vahvistumisen vaikutuksia, mikä voi potentiaalisesti jäähdyttää niiden omia talouksia.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit