Siirry pääsisältöön

Aasiassa rajua laskua maanantaina. Kiinan kiinteistösektori fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan -0,1 % alaspäin, tai välillä [-0,6, 0,4] %.

USA

Johtavat indeksit USA:ssa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,1 % perjantaina.

Öljysektorin osakkeet erottuivat perjantaina joukosta Chevronin johdolla, kun taas teknologiaosakkeet laskivat. Nasdaq-indeksi, joka on jo noussut yli 30 % tänä vuonna, laski 0,7%. Dow Jones -indeksi nousi 0,3 %. Tärkein kaikista indekseistä, S&P 500, päätti -0,1 % alaspäin.

Sijoittajat odottavat nyt uusia signaaleja Federal Reserveltä (Yhdysvaltain keskuspankki), joka julkaisee viimeisen korkokokouksensa pöytäkirjan keskiviikkona. Monet toivovat ja uskovat, että olemme nähneet korkohuipun Yhdysvalloissa tässä syklissä, koska inflaatiopaineet ovat viime kuukausina vähentyneet enemmän kuin odotettiin.

Chevron Corp (2,1%), Merck & Co Inc (1,8%), American Express Co (1,1%) johtivat voittajien listaa yrityksistä, jotka sisältyvät Dow Jones -indeksiin, kun taas Walt Disney Co (-3%), Boeing Co (-1,1%), Dow Inc (-0,9%) päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -1,3% alempana maanantaiaamuna.

Aasian pörssit laskivat voimakkaasti aamutunteina, joten tänään ei ole saatavilla vetoapua siltä suunnalta. Kiinan Hang Seng -indeksi johtaa laskua voimakkaasti heikentyneiden kiinteistöosakkeiden vuoksi. Kiinan taloudella on ollut haasteita pitkään, mikä on vaikuttanut kriittisen tärkeään kiinteistösektoriin. On tärkeää huomata, että Kiinan talouden kehityksellä, mukaan lukien kiinteistösektorilla, on merkittäviä vaikutuksia maailmantalouteen, ottaen huomioon Kiinan rooli yhtenä maailman suurimmista talouksista.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,89 dollaria tynnyriltä, eli -1,2 % perjantain tasoista. Kaasulla (Henry Hub Natural Gas) käydään kauppaa tasolla 2,78 USD/MMBtu (+2,3%). Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,46 NOK (+0,5%), 10,84 SEK (+0,2 %), 6,82 DKK (+0,3 %) ja 0,91 EUR (+0,2 %), kun taas 2- ja 10-vuotisten Yhdysvaltain obligaatioiden korot ovat 4,9 % ja 4,17 %.

Öljymarkkinat ovat kiristyneet viime viikkoina, mikä on johtanut öljyn hinnan voimakkaaseen nousuun tämän vuoden alhaisilta tasoilta. Pohjanmeren öljy (Brent Blend) lähestyy nyt 90 dollaria tynnyriltä, kun se oli kesällä tasolla 70 USD. Vaikka öljymarkkinoiden kehitystä on lyhyellä aikavälillä vaikea ennustaa, pitkällä aikavälillä maailmantalouden kehitys määrää hinnan suunnan.

Tässä on yhteenvetolistaus tekijöistä, jotka vaikuttavat öljyn hintaan lyhyellä aikavälillä:

  • Varastotasot: Odottamattomat varastotason muutokset voivat johtaa hintamuutoksiin.
  • Politiikka: Levottomuudet suurissa öljyntuottajaregioissa, kuten Lähi-idässä, voivat nostaa hintaa.
  • Tuotantopäätökset: Tuotantotason muutokset OPEC:ltä ja muilta voivat vaikuttaa hintaan.
  • Kysynnän vaihtelut: Kausittaiset kysynnän muutokset voivat vaikuttaa hintaan.
  • Valuuttakurssien vaihtelut: Dollarin arvon muutokset voivat vaikuttaa öljyn hintaan.
  • Luonnonkatastrofit: Myrskyt voivat vaikuttaa tuotantoon ja saatavuuteen.
  • Markkinaspekulaatio: Kauppiaat, jotka odottavat hinnan nousevan, voivat nostaa hintaa.
  • Infrastruktuurin rajoitukset: Pullonkaulat toimitusketjussa voivat vaikuttaa hintaan.
  • Geopoliittiset tapahtumat: Kauppasodat, pakotteet ja kansainväliset jännitteet voivat vaikuttaa hintaan.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit