Siirry pääsisältöön

Warren Buffett nostatti Wall Streetia maanantaina. Sekalaisia tunnelmia Aasiassa yöllä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,1% nousuun tai vaihteluvälillä [-0,4, 0,6]%. Yritykset huomion kohteena: FORTUM, QTCOM

Ennusteeni, jotka laadittiin tänään klo 07:28, perustuu maailmanlaajuisten rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat eilen keskimäärin 0,7 prosenttia.

Warren Buffetts Berkshire Hathaway saavutti uuden ennätyksen maanantaina toisen neljänneksen vahvojen tulosten jälkeen.Yrityksen A-osakkeet, joita ei ole koskaan jaettu, maksavat nyt 551 920 dollaria. Warren Buffett tunnetaan yhtenä maailman parhaista sijoittajista ja syystä. 60 vuoden johtajuutensa aikana Berkshire on kasvattanut arvonsa lähes nollasta noin puoleen Norjan öljyrahaston arvosta. Vaikka S&P 500 on keskimäärin kasvanut noin 10 prosenttia tässä ajassa, Buffett on saavuttanut 20 prosentin vuotuisen tuoton. Muuten, Berkshiren osake nousi 3,4 prosenttia.

Miksi Warren Buffetts Berkshire Hathaway on tärkeä sijoittajille:

  • Monimuotoisuus: Berkshire tarjoaa näkemyksen talouden monista osista omistamiensa monipuolisten yritysten kautta.
  • Stabiliteetti: Berkshirea pidetään turvasatamana epävarmoina talousaikoina.
  • Oppiminen: Warren Buffett jakaa usein sijoitusviisautensa, mikä voi olla opettavaista muille.
  • Opastus: monet sijoittajat seuraavat Berkshirea saadakseen ohjausta ja ymmärrystä sijoitusmaailmasta.

Amgen Inc (4%), Boeing Co (3%), Johnson & Johnson (2,4%) olivat kärjessä voittajien listalla yritysten joukossa, jotka kuuluvat Dow Jones -indeksiin, kun taas Apple Inc (-1,7%), Verizon Communications Inc (-0,3%) ja 3M Co (-0,3%) olivat listan pohjalla.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,2 prosenttia tiistaiaamuna.

Heikot makrotaloudelliset tiedot Kiinasta vaikuttivat Aasian tunnelmaan negatiivisesti viime yönä. Hang Seng -indeksi, joka koostuu joistakin suurimmista kiinalaisista yrityksistä, laski yli prosentin aamutunneilla.Toisin sanoen tältä alueelta ei ole paljon tukea saatavilla tänään. On odotettavissa, että Kiinan viranomaiset lisäävät taloudellisia elvytystoimia tulevaisuudessa kompensoidakseen viime aikojen heikkoa kehitystä. Kiinan viranomaisilla on, toisin kuin monilla muilla mailla, merkittävää liikkumavaraa, koska taloudellinen inflaatiopaine on matala.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,33 dollaria barrelilta, noussut 0,2 prosenttia maanantaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,4 prosenttia samassa ajassa. Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,18 NOK, 10,61 SEK, 6,78 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 4,77 ja 4,05 prosenttia.

Tällä viikolla julkaistaan tuoreita inflaatiolukuja useista maista, mukaan lukien USA ja Kiina. Kiinan talouden perusinflaatio on alle normaalin, kun taas Yhdysvaltain inflaatio on selvästi yli keskuspankin kahden prosentin tavoitteen. Viime kuukausina USA:n hintapaineet ovat laskeneet huomattavasti, trendi, joka toivottavasti jatkuu tulevaisuudessa. Jos tämän viikon luvut ovat heikkoja, se lisää todennäköisyyttä, että korkein korkotaso on saavutettu, mikä on positiivista sekä osakemarkkinoille että kuluttajille.

Korkokäyrä on edelleen käänteinen (2 vuoden korko on korkeampi kuin 10 vuoden korko), mutta näiden välinen ero on pienentynyt viime aikoina. Historiallisesti käänteiset korkokäyrät ovat liittyneet lamaan. Jää nähtäväksi, siirtyykö Yhdysvaltain talous lamaan tällä kertaa vai ei.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit